Urban chique keukens

Industriële keukens zijn natuurlijke al lange tijd populair, maar daar lijkt nu een verschuiving in te komen. Een stijl waar steeds meer voor gekozen wordt is urban chique. Een urban chique keuken lijkt erg op een industriële keuken, maar heeft een net wat elegantere uitstraling. Wil je graag meer weten over deze keukenstijl? Lees dan snel verder.

Kenmerken urban chique

Een urban chique keuken heeft dus veel weg van de industriële keukenstijl. Waar bij een industriële keuken vaak voor donkere kleuren en robuuste materialen wordt gekozen, zie je bij urban chique wat lichtere en zachtere kleuren. Door het gebruik van de lichtere kleuren leent deze keukenstijl zich ook goed voor de wat donkerdere ruimtes. Omdat je voor lichte kleuren kiest, is deze stijl wat chiquer en eleganter dan een industriële keuken.

Urban chique keuken
Houtlook urban chique

Kleuren & materialen

Je ziet bij een urban chique keuken dus lichte kleuren, denk bijvoorbeeld aan zandkleuren. Dat betekent niet dat deze keukens helemaal licht zijn, de industriële touch moet natuurlijk wel behouden blijven. Die lichte kleuren worden gecombineerd met donkere kleuren en materialen, zoals mat zwarte accenten of donkere houtlook fronten. De materialen die je bij deze keukenstijl terugziet komen, bestaan voornamelijk uit natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan houtlook of betonlook. Er wordt dan vaak voor een minder robuuste versie gekozen als dat er bij een industriële keuken gedaan zou worden.

Urban chique keuken samenstellen

Deze keukenstijl kun je op veel verschillende manieren samenstellen. Vaak zien we dat of het werkblad of de fronten een lichte kleur hebben. Dit kan een egale kleur zijn, maar bijvoorbeeld ook houtlook zijn. Kies daarom eerst welke fronten en werkblad je graag zou willen. Ga bijvoorbeeld voor beige fronten en combineer dit met een mooi donker composieten werkblad. Of ga juist voor zwarte fronten en kies daarbij voor een houtlook werkblad. Nadat je deze combinatie hebt gemaakt is het tijd om de accenten van de keuken uit te kiezen. Bij een urban chique keuken wordt er vaak voor mat zwart of Gun Metal gekozen. Deze zorgen voor die industriële en moderne touch die bij deze keukenstijl past.

Licht urban chique
Donkere keuken urban chique

Combineren met andere stijlen

Urban chique is best een uitgesproken stijl, waardoor je het niet met iedere andere stijl kunt combineren. Maar er zijn verschillende keukenstijlen die zich daar wel voor lenen. Natuurlijk kun je de stijl combineren met industriële elementen. Maar ook de moderne keukenstijl past er goed bij. Een urban chique keuken is namelijk vaak voorzien van strakke accenten, wat dan weer goed past bij een moderne keuken. Door een combinatie te maken met een andere keukenstijl, creëer je geheel je eigen stijl.

Laat je inspireren

Ben je helemaal enthousiast geworden over de urban chique keukenstijl? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Je kunt daar in alle rust inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken. Je vindt daar namelijk een uitgebreid assortiment aan keukenopstellingen in verschillende stijlen en in alle budgetten. Zo weten we zeker dat er altijd wel een keuken is die bij je past. Zien we je snel?

Maak een afspraak