Quooker, de kraan die alles kan

Steeds meer mensen zien een kokend waterkraan van Quooker als een onmisbare tool in de keuken. Quooker kwam in 1992 als eerst producent met de kokend waterkraan op de markt. Op dit moment er maar liefst 110.000 Quookers per jaar geproduceerd. Dit is een duidelijk resultaat van jaren door ontwikkelen, testen en technisch innoveren. Naast dat de Quooker de bekende kokend waterkraan heeft, hebben ze tegenwoordig ook kranen waar koud, warm, koel bruisend en gefilterd water uit kan komen. Welke kraan past er bij jou?

Logo Quooker
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Met een kokend waterkraan van Quooker in de keuken, bespaar je water en energie wat beter is voor het milieu. Met een kokend waterkraan van Quooker tap je precies de hoeveelheid water die je nodig hebt, zo verspil je geen water. Dat is bij een waterkoker wel anders, hierbij kook je vaak veel meer water dan nodig. Of je vergeet het water in je waterkoker, waarna je het later opnieuw aan de kook moet brengen. De Quooker heeft een COMBI-reservoir een A-energielabel. Dit reservoir levert niet alleen kokend water, maar ook warm water. Dat betekent dat je het water nooit meer hoeft te laten stromen, tot je warm water hebt. Het warme water is er gewoon meteen.

Veilige kokend waterkraan

Veiligheid staat bij Quooker nog steeds voorop. Het is niet mogelijk om kokend water te tappen, terwijl je bruisend water bedoelde. De lichtring geeft aan wat voor soort water uit de kraan komt, rood bij kokend water en blauw bij bruised water. Een van de unieke kenmerken van de Quooker-kraan is dat deze een druppelvormige straal heeft. Door de vernevelde straal worden brandwonden voorkomen omdat je je hand hierdoor op tijd kunt terug trekken. Een glas of pan moet je het liefst zo dicht mogelijk bij de uitloop van de Quooker kraan houden wanneer je kokend water tapt. Wanneer je het gevoel hebt dat de kraan meer is gaan spetteren kan het helpen om het kraanzeefje, de perlator, te ontkalken. Dit is, afhankelijk van de hardheid van het water, gemiddeld twee keer per jaar nodig.

Quooker multifunctionele kraan

Verschillende Quooker kranen

Quooker heeft drie verschillende type kranen, de Quooker Flex, Quooker Fusion en Quooker Nordic. De Quooker Flex is een combinatie van een kokendwaterkraan en een mengkraan, uitgerust met een flexibele uittrekslang voor extra bereik in de spoelbak. In combinatie met de CUBE geeft de Quooker  Flex ook koel bruisend en gefilterd water. Koud, warm en kokend water komen uit één, eenvoudig en veilig te bedienen kraan: de Quooker Fusion. Je kunt er zelfs koel bruisend en gefilterd water uit tappen, als je hem combineert met de Quooker CUBE. De Nordic-serie bestaat uit een kokendwaterkraan en mengkraan uitgevoerd in hetzelfde design. De Quooker-kraan uit de Nordic-serie is ook los verkrijgbaar, zodat je hem kunt combineren met je eigen mengkraan. Verkrijgbaar in een ronde en rechte uitloop.

Quooker kraan kopen

Quooker kraan kopen

Wil je ook jouw keuken voorzien met een kokend waterkraan? Bij Kitchen4all zijn alle producten van Quooker te verkrijgen. Onze adviseurs helpen je graag in één van onze winkels om de beste keuze te maken. Naast een deskundig advies op maat, kunnen wij ook de montage voor je regelen.