Quooker

De kranen van Quooker staan bekend om hun functie waarmee ze direct kokend water kunnen geven. Als toonaangevend merk én het eerste merk van kokendwaterkranen, biedt Quooker tegenwoordig een prachtig assortiment aan. Dit assortiment bestaat uit kranen in verschillende kleuren en modellen. Er is dus altijd wel een Quooker-kraan die helemaal bij jouw keuken en stijl past! Op deze pagina vertellen we je meer over het merk Quooker. Liever de Quooker-systemen in het echt bekijken? Breng dan eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Onze betrokken adviseurs laten je graag vrijblijvend kennismaken met dit veelzijdige merk.

Logo Quooker

De Quooker-kraan

Wie wil weten waar de Quooker-kraan vandaan komt, moet terug naar het jaar 1970. Henri Peteri bedacht zich tijdens een presentatie over instant-soep, dat het eigenlijk heel gek was dat je voor een instant maaltijd toch nog 5 minuten moet wachten op kokend water. Waarom komt er eigenlijk niet gewoon kokend water uit de kraan? Met dit idee dook hij de kelder in om een prototype te ontwikkelen van de eerste kokendwaterkraan ter wereld. In 1992 werd de eerste Quooker-kraan geïntroduceerd in Nederland, en de kranen van dit merk zijn in steeds meer huishoudens terug te vinden. Zo zetten steeds meer mensen hun instant-soep écht in een mum van tijd op tafel (net als hun pastawater, een kopje thee).

Duurzaamheid
Quooker 07
Quooker 08
Quooker 06

Quooker: de voordelen

Quooker-kranen zijn natuurlijk ontzettend stijlvol én praktisch. Een Quooker-systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een reservoir onder het aanrecht. Dit systeem heeft zo zijn voordelen:

  • De reservoirs zijn voorzien van hoogvacuümisolatie, waardoor het maar heel weinig energie kost (10W) om het water op een constante temperatuur van 108°C te houden.
  • Omdat het water direct op de juiste temperatuur is, wordt er niet meer water verwarmd en gebruikt dan nodig. Je kookt dus nooit meer water dan nodig. Extra duurzaam dus!
  • Binnen dit merk heb je de keuze uit meerdere modellen en kleuren, zo is er altijd een kraan die bij jou en je keuken past.
  • Door slimme veiligheidsmaatregelen zijn Quooker-kranen een hele veilige keuze. Zo kan de kraan niet omvallen (een waterkoker of pan bijvoorbeeld wel), heeft de kraan een kindveilige bedieningsknop en is de gehele uitloop van de kraan geïsoleerd. Daarnaast is de waterstraal druppelvormig en niet massief, waardoor de kant op brandwonden afneemt.
  • Naast de basiskraan van Quooker, kun je kiezen voor extra opties. Zo is er de Quooker Flex: een flexibele uittrekslang voor warm en koudwater, waarmee je makkelijk de spoelbak schoon kunt spoelen. Ook zijn de Quooker-systemen te combineren met een CUBE. Zo haal je alles uit één kraan: koud, warm, 100°C kokend, gekoeld en bruisend water.

Verschillende modellen Quooker kranen

Quooker biedt verschillende modellen kranen aan. Ieder model heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen.

  • Quooker Flex: de Quooker Flex staat bekend om de uittrekslang van de kraan. Hiermee kun je eenvoudig de spoelbak schoonmaken!
  • Quooker Fusion: de Quooker Fusion heeft een heel strak en modern design. Het voordeel van dit model is dat deze zowel in een ronde als hoekige variant verkrijgbaar is en in de meeste kleuren kan worden uitgevoerd.
  • Quooker Classic Fusion: de Quooker Classic Fusion heeft dezelfde kenmerken als de gewone Fusion, maar is voorzien van een klassiek design. Deze past prachtig bij bijvoorbeeld een klassieke of landelijke keuken.
  • Quooker Front: waar je de andere Quooker-kranen met een hendel onderaan de kraan bediend, zit bij de Quooker front aan de bovenkant bij de uitloop van de kraan. Wanneer je dus voor iets unieks wil kiezen kun je voor deze kraan gaan.
  • Quooker Nordic: de Quooker Nordic is net even anders dan de andere Quooker-kranen. Deze kraan geeft namelijk alleen kokend water en combineer je dus met een andere kraan. Daar heeft Quooker de Nordic Twin Tap op bedacht, waarbij je dus twee kranen naast elkaar hebt.

Vind jouw Quooker-kraan

Door de jaren heen zijn er steeds meer varianten van de Quooker-kraan bijgekomen. Mede daarom kiezen steeds meer mensen voor een Quooker-kraan die helemaal bij hun keuken en stijl past. Wil je de mogelijkheden bekijken en zien welke Quooker-kraan perfect in jouw interieur past? Onze adviseurs maken speciaal voor jou gratis een 3D-ontwerp van jouw nieuwe keuken, zodat jij perfect kan zien welke Quooker-kraan hier het best bij past. Tot snel in een van onze winkels!

Plan een vrijblijvende afspraak

Quooker bij Kitchen4All