Keukenverlichting

Jouw nieuwe keuken komt pas echt tot zijn recht met de juiste verlichting. Het is natuurlijk heel praktisch, het zorgt ervoor dat je het werkblad goed kunt zien. Maar daarnaast is goede keukenverlichting ook heel sfeer- en stijlvol. Wil je graag weten welke verlichting bij jou en je nieuwe keuken zou passen? Lees dan snel verder, want wij vertellen je alles over keukenverlichting.

Keukenverlichting

De verlichting in jouw keuken

Het is heel vervelend wanneer je tijdens het koken je werkblad of keukenapparatuur niet goed kunt zien. Je kunt niet goed zien wat je aan het doen bent, wat ook nog eens best gevaarlijk kan zijn. Voor je het weet snij je in je vingers of bezeer je je op een andere manier. Maar goede verlichting kan soms ook best fel zijn, wat weer niet zo sfeervol is wanneer je niet aan het koken bent. Zeker wanneer je een open keuken hebt en lekker op de bank zit, is dit natuurlijk niet de sfeer waar je naar op zoek bent. Daarom bieden we bij Kitchen4All ook sfeerverlichting aan. Nadat je klaar bent met koken kun je deze dus aandoen!

Keukenverlichting bij Kitchen4All

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Novy
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Verschillende soorten keukenverlichting

In de keuken zijn er drie soorten keukenverlichting te onderscheiden. Alle drie hebben ze zo hun eigen functie en plek in de keuken. Op welke plek de verlichting komt, is afhankelijk van de keukenopstelling die je gekozen hebt. Wanneer je dus aan de slag gaat met het ontwerp van je nieuwe keuken, is het goed om hier ook over na te denken!

Sfeerverlichting keuken

1. Basisverlichting
De basisverlichting is de verlichting waarmee je het grootste deel van de ruimte verlicht, het is dus de centrale verlichting van de keuken. Je kunt hierbij denken aan een plafondlamp of ledspots. Wanneer je deze verlichting uit gaat zoeken is het belangrijk dat het voldoende licht geeft om de hele ruimte te verlichten.

2. Werkverlichting
Wanneer je eten aan het koken bent is het natuurlijk belangrijk dat je goed ziet wat je aan het doen bent. Werkverlichting dient er dan ook voor dat je het werkblad en eventueel de keukenapparatuur goed kunt zien. Je kunt bij werkverlichting bijvoorbeeld denken aan spotjes die onder de (boven)kasten geplaatst wordt of andere verlichting die zich richt op het werkblad. Deze verlichting is vaak wat feller dan de basisverlichting, dit zodat je zeker weet dat je het werkblad goed kunt zien. Vaak wordt er bij deze keukenverlichting ook voor led gekozen, dit omdat het niet alleen duurzamer, maar ook beter dimbaar is.

3. Sfeerverlichting
De keuken wordt steeds meer gezien als leefruimte, daarnaast wordt er steeds vaker gekozen voor een open keuken. Dan is het wel fijn dat de keuken ook een sfeervolle uitstraling heeft. We hebben daarom een ruim assortiment aan sfeerverlichting. Je kunt denken aan verlichting die in glaskasten of open kasten worden geplaatst, subtiele verlichting met een dimmer of een stijlvolle design lamp.

De voordelen van keukenverlichting

Keukenverlichting kent verschillende voordelen en is dan ook vrijwel onmisbaar wanneer je een nieuwe keuken gaat uitzoeken. We hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet:

1. Zeer praktisch
We benoemden het al even: keukenverlichting is zeer praktisch. Iedere ruimte moet natuurlijk verlicht worden en bij een keuken heb je vaak net wat meer licht nodig dan in bijvoorbeeld de woonkamer. 

2. Zorgt voor sfeer
Keukenverlichting brengt heel veel sfeer met zich mee. Zeker wanneer je een open(woon)keuken hebt is het fijn dat de keuken een warme en sfeervolle uitstraling hebt. Dit kun je dus eenvoudig versterken met keukenverlichting.

3. Creëert een luxe uitstraling
Niet alleen creëert keukenverlichting veel sfeer, het kan ook nog eens een hele luxe uitstraling creëren. Wanneer je bijvoorbeeld kiest om verlichting onder het werkblad of in je glaskasten te plaatsen, creëer je een heel luxe effect. 

4. Duurzaam
De verlichting van de oude keuken bestaat vaak nog uit gloei- of spaarlampen. Deze zijn natuurlijk minder duurzaam dan led keukenverlichting. Daarom is het kiezen voor nieuwe keukenverlichting vaak ook nog eens duurzaam!

Werkbladverlichting

Keukenverlichting in alle stijlen

Wanneer je een nieuwe keuken gaat samenstellen heb je waarschijnlijk een bepaalde stijl voor ogen die je nieuwe keuken moet krijgen. De keukenverlichting is een van de laatste elementen die je uitzoekt wanneer je een nieuwe keuken samenstelt. Dan is het wel zo fijn dat je nieuwe keukenverlichting helemaal bij de stijl van je nieuwe keuken past. We bieden daarom bij Kitchen4All keukenverlichting in alle stijlen. Zo bieden we strakke ledspots voor de industriële keuken en luxe verlichting voor onder het werkblad voor jouw design keuken.

Centrale verlichting keuken

Volledig ontzorgt bij Kitchen4All

Bij het kopen van een nieuwe keuken ga je vaak niet over één nacht ijs, het is immers een grote aankoop. Om ervoor te zorgen dat jij je tijdens dit proces nergens druk om hoeft te maken, zijn we er bij Kitchen4All om je compleet te ontzorgen. Hier starten we bij je eerste bezoek mee, we brengen je wensen in kaart en er wordt gratis een 3D-ontwerp voor je gemaakt. Maar ook nadat je de keuken gekocht hebt kun je gewoon op ons rekenen. Wij zorgen ervoor dat de keuken bij je thuis wordt geleverd. Ook kunnen we de volledige montage voor je verzorgen. Onze monteurs gaan pas naar huis als jij tevreden bent!

Laat je adviseren

Wil je graag advies over de verlichting voor jouw keuken? Je bent van harte welkom om eens een bezoek te brengen aan een van onze keukenwinkels. Daar staan onze adviseurs voor je klaar om jou te helpen en te voorzien van advies. Onder het genot van een kopje koffie of thee brengen ze jouw wensen in kaart en zullen ze je adviseren. Je kunt natuurlijk ook in alle rust rondkijken en eerst wat inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken. Zien we je snel?

Maak een vrijblijvende afspraak