Natuursteen werkblad

Hou jij van een keuken met een natuurlijke uitstraling en wil je graag ook een werkblad met deze look? Dan kan een natuurstenen werkblad wel eens het perfecte werkblad voor jou zijn. Omdat het een natuurlijk materiaal is, zijn alle bladen ook nog eens uniek! We bieden verschillende soorten natuursteen aan, waardoor je een ruime keuze hebt uit verschillende kleuren, structuren en prijsklassen. Ben je benieuwd naar ons assortiment? Lees dan snel verder of breng een bezoek aan een van onze winkels om de bladen daar in het echt te bekijken.

Natuursteen werkblad (1)

Wat is natuursteen?

Natuursteen is eigenlijk een overkoepelende term voor alle werkbladen die van natuursteen zijn gemaakt. De werkbladen kunnen dus van verschillende soorten materialen gemaakt worden. We bieden de volgende materialen aan:

1. Graniet
Graniet is een stollingsgesteente dat is ontstaan uit lava dat ondergronds gestold is tot een gesteente. Een natuurstenen werkblad van graniet is 100% natuurlijk en daardoor altijd uniek. Het materiaal is zeer kras- en stootbestendig en dus een duurzame optie voor jouw keuken.

2. Marmer
Marmer is een natuurlijk materiaal waarvan de winning over de gehele wereld plaatsvindt. Het materiaal staat voornamelijk bekend om de geaderde structuur. Vind je marmer wat te kostbaar? Dan kun je ook gaan voor een net zo mooi alternatief, namelijk marmerlook.

3. Composiet
Composiet wordt vervaardigd uit met name natuursteen, deze delen worden gemixt met hars en pigment. Net zoals graniet is dit een heel stevig en degelijk materiaal. Het voordeel is dat deze bladen grotendeels kleur en structuur vast zijn. 

Natuursteen werkblad

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz
Keukenwerkblad natuursteen

De unieke eigenschappen van natuursteen

Je creëert met een natuursteen werkblad een prachtige en luxe uitstraling. Er zijn dus verschillende soorten natuursteen verkrijgbaar, maar alle materialen hebben dezelfde positieve eigenschappen:

  1. Kras- en hittebestendig: natuurstenen werkbladen zijn kras- en hittebestendig waardoor ze jarenlang meegaan.
  2. Makkelijk in onderhoud: deze materialen maak je makkelijk schoon, waardoor er weinig onderhoud nodig is.
  3. Duurzaam: omdat deze werkbladen erg degelijk zijn gaan ze jarenlang mee, dit maakt een natuurstenen werkblad dan ook een duurzame keuze.
  4. Verkrijgbaar in alle stijlen: het assortiment natuurstenen werkbladen is erg ruim, daardoor is er voor iedere keukenstijl wel een passend werkblad.

De uitgebreide mogelijkheden van natuursteen

Omdat het assortiment uit verschillende soorten natuursteen bestaat, kun je er alle kanten mee op. Wanneer je graag een luxe marmer keuken wil creëren kun je voor een marmer werkblad kiezen. Maar ga je toch liever voor een keuken met een landelijke uitstraling, dan is een donker granieten werkblad een goede optie. Of kies jij voor een industriële keuken en ga je voor een robuust composiet werkblad? Zo is er dus voor iedere keukenstijl wel een materiaal en kleur natuursteen werkblad waarmee jij je keuken compleet maakt.

Terrazzo natuursteen werkblad
Natuurstenen werkblad onderhouden

Hoe onderhoud je een natuurstenen werkblad?

Wanneer je wilt dat je nieuwe werkblad zo lang mogelijk meegaat, is het onderhoud ervan heel belangrijk. Het onderhoud van het blad is per materiaal verschillend, maar er zijn een aantal tips die je voor ieder materiaal kunt gebruiken:

  1. Dagelijks onderhoud: je kunt het beste het werkblad iedere keer nadat je het gebruikt hebt even afnemen. Dit voorkomt dat er vlekken of hardnekkig vuil ontstaat. Je kunt dit doen met een vochtige doek en eventueel een allesreiniger.
  2. Hardnekkig vuil: wanneer er toch hardnekkig vuil ontstaat kun je dit verwijderen met een sopje bestaande uit warm water en een allesreiniger of een mild schoonmaakmiddel. Denk bijvoorbeeld aan CIF. Wanneer je gebruikmaakt van een schoonmaakmiddel kun je het beste het blad daarna nog even afdoen met een vochtige doek.
  3. Wat niet te doen: gebruik geen agressieve of chemische schoonmaakmiddelen. Deze kunnen het blad beschadigen of vlekken achterlaten. Ook schuursponzen en staalborstels kun je beter vermijden, deze kunnen krassen achterlaten.

Complete ontzorging bij Kitchen4All

Het kopen van een nieuwe keuken kan best wel een spannend proces zijn. Om ervoor te zorgen dat jij je nergens druk over hoeft te maken, zijn we er bij Kitchen4All om je compleet te ontzorgen. Dit doen we vanaf het eerste adviesgesprek waarbij we je wensen in kaart brengen en je voorzien van advies. Tot na de montage van de keuken. Want ook dan staan we voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Altijd een winkel bij je in de buurt

Zou je onze natuurstenen werkbladen graag eens in het echt willen bekijken? Breng dan eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Onze winkels zijn door heel Nederland gevestigd, waardoor er altijd wel een bij je in de buurt is. Bovendien zijn al onze winkels goed bereikbaar! Je kunt in onze winkels in alle rust rondkijken en je laten inspireren. Of laat je adviseren door een van onze deskundige adviseurs. Wie weet tot snel!

Maak een afspraak