Zwevende keukens

Zwevende keukens

Je zal het misschien nog niet kennen: een zwevende keuken. Deze keukens zijn op het moment een opkomende trend; we zien het fenomeen steeds vaker in een ruimte verschijnen. Zwevende keukens zorgen voor een unieke en strakke uitstraling en worden daardoor steeds populairder. Ben je benieuwd of een zwevende keuken ook iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Wat is een zwevende keuken?

Normaal gesproken wordt een keuken op pootjes gezet en staat deze dus op de grond. Een zwevende keuken wordt niet op de grond gezet, maar bevestigd aan de muur. Hierdoor hoeft de keuken niet meer te worden afgewerkt met een plint, waardoor deze dus niet meer tot aan de grond komt. De keuken zweeft dus eigenlijk, vandaar de naam zwevende keuken. Waarom zou je kiezen voor een zwevende keuken? Doordat de keuken een stukje boven de grond wordt geplaatst, oogt de ruimte een stuk groter. Zeker als je een compacte ruimte hebt is een zwevende keuken een aanrader.

Wat is een zwevende keuken?
Mogelijkheden zwevende keuken

Mogelijkheden zwevende keukens

Een zwevende keuken is toepasbaar bij verschillende opstellingen. Bij een kookeiland of een vrijstaand keukenblok is het helaas niet mogelijk om voor een zwevende keuken kiezen. Je moet de keuken namelijk aan de muur kunnen bevestigen. Maar bij rechte keukens of bijvoorbeeld een u-vormige keuken die tegen de wand wordt geplaats, kan je wel kiezen voor een zwevende keuken. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een deel van de keuken te laten zweven en een deel op poten te plaatsen. De hoogte van een zwevende keuken kan je ook zelf bepalen. Hierbij is het wel goed om te bedenken dat, hoe hoger je de keuken hangt, hoe hoger het werkblad komt.

Waar moet je rekening mee houden?

Een zwevende keuken wordt dus aan de muur gemonteerd. Je moet er dan ook rekening mee houden dat dit om flink wat gewicht gaat. Bedenk van tevoren daarom ook goed of de achterwand hier stevig genoeg voor is. Mocht dit bijvoorbeeld een dunne gipswand zijn, dan is het verstandig om je te laten adviseren door een keukenadviseur. Je wil natuurlijk niet dat de muur het begeeft en je nieuwe keuken wordt beschadigd. Daarnaast is het verstandig om van tevoren te bedenken hoe hoog de keuken moet komen te hangen en welke ruimte je onder de kasten wil. Op basis daarvan kun je namelijk de hoogte van de kasten zelf bepalen.

Rekening houden zwevende keukens
Voordelen zwevende keuken

Voordelen

Naast dat een zwevende keuken ervoor zorgt dat de ruimte groter oogt, kent het nog een aantal andere voordelen. Normaalgesproken wordt een keuken afgewerkt met een plint. Achter die plint ontstaat vaak veel stof en door de plint en de poten van de keuken kom je hier moeilijk bij. Bij een zwevende keuken is deze ruimte vrij en kan je hier gemakkelijk onder. Daarnaast zorgen deze keukens voor een strakke en opgeruimde uitstraling.

We bieden bij Kitchen4All altijd de laatste keukentrends, je vindt bij ons dan ook verschillende zwevende keukens. Deze hebben we in alle kleuren, maten en stijlen en voor ieder budget. Daarnaast zijn al onze keukens maatwerk, waardoor de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Er is dus altijd wel een keuken die helemaal bij jou past.