Donkerblauwe keuken

Donkerblauw is een prachtige kleur met een warme en sfeervolle uitstraling. Geen wonder dat donkerblauwe keukens steeds populairder worden. Naast dat deze keukens een warme uitstraling hebben, voeg je ook op een redelijk subtiele manier kleur aan de ruimte toe. Wil je graag meer weten over donkerblauwe keukens? Lees dan snel verder.

Mogelijkheden donkerblauwe keuken

Je zou misschien denken dat als je voor een donkerblauwe keuken kiest, de mogelijkheden beperkt zijn. Maar dat is niet helemaal waar! Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende donkerblauwe keukenfronten. Denk bijvoorbeeld aan een mat donkerblauw front, of een front met een raamoptiek. Er zijn ook verschillende werkbladen met een donkerblauwe kleur of accenten. Vaak gaat het dan wel om wat donkerdere blauwtinten. Je kunt dus voor een volledig donkerblauwe keuken kiezen, of een combinatie maken met andere keuken kleuren en materialen. Zo combineert de kleur prachtig met marmerlook en houtlook, maar ook met zwart, wit en zandtinten.

Donkerblauwe keuken
Moderne donkerblauwe keuken

Verschillende keukenstijlen

Een donkerblauwe keuken past bij verschillende keukenstijlen. Ga bijvoorbeeld voor donkerblauwe fronten, een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten en je creëert een luxe keuken. Past een landelijke ruimte beter bij jou? Ook dat kan, combineer dan raamoptiek fronten met een houtlook werkblad en rvs-accenten. Maar ook een design keuken kun je met deze keuken kleur creëren. Kies dan voor donkerblauwe fronten, een natuurstenen werkblad en Gun Metal kranen. Zo zijn er nog veel meer verschillende keukenstijlen die je met een donkerblauwe keuken kunt creëren. We hebben de meest voorkomende keukenstijlen voor je op een rijtje gezet, zo kun jij voor je winkelbezoek alvast wat keukeninspiratie opdoen.

Samenstellen donkerblauwe keuken

Je kunt je donkerblauwe keuken op verschillende manieren samenstellen en net zoveel blauw toevoegen als dat jij wil. Voordat je de materialen uit gaat kiezen, kun je bedenken hoe blauw jouw donkerblauwe keuken moet gaan worden. Aan de hand van die beslissing kun je vervolgens de fronten en het werkblad uitkiezen. Ga bijvoorbeeld voor donkerblauwe fronten en combineer dit met een houtlook werkblad. Of kies voor zwarte fronten, een donkerblauw werkblad en maak het af met goudkleurige accenten. Nadat je dus de fronten en het werkblad hebt uitgekozen kun je bekijken wat je aan het geheel nog mist. Vervolgens kun je de kraan, spoelbak en grepen uitzoeken. En met blauwe accessoires maak je het geheel helemaal af.

Landelijke donkerblauwe keuken
Donkerblauw werkblad

Persoonlijk advies

Ben je na het lezen helemaal enthousiast geworden over donkerblauwe keukens? Breng dan eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Daar kunnen we je van advies voorzien over jouw nieuwe blauwe keuken. We brengen je wensen in kaart en maken aan de hand daarvan een 3D-ontwerp van jouw nieuwe keuken. Daarna maken we samen een rondje door de winkel om de kleuren en materialen uit te zoeken. Samen gaan we op zoek naar de keuken die helemaal bij jou past!

Maak een vrijblijvende afspraak