Lichtblauwe keuken

Lange tijd waren vooral zwarte keukens erg populair en werd er weinig voor kleur in de keuken gekozen. Maar het tij lijkt gekeerd, er wordt weer voor kleur gekozen. Vooral voor donkere kleuren als donkergroen en donkerblauw wordt vaak gekozen vanwege de wat meer ingetogen uitstraling. Maar ben je nu echt op zoek naar een keuken met een frisse kleur, ga dan voor een lichtblauwe keuken!

Mogelijkheden lichtblauwe keuken

Bij een lichtblauwe keuken zul je al snel aan een keuken met lichtblauwe fronten denken. Dit is ook de meest voorkomende keuze die er wordt gemaakt. Maar je kunt ook op andere manieren deze kleur aan de ruimte toevoegen. Zo zijn er verschillende werkbaden met een lichtblauwe kleur of accenten. Hiermee kun je dus op een meer subtiele manier kiezen voor een keuken met een lichtblauwe kleur. De laatste mogelijkheid is om de achterwand een lichtblauwe kleur te geven. Dit kun je onder andere doen door te kiezen voor tegels met deze kleur, dan heb je direct een mooie eyecatcher in de keuken!

Keukenstijlen lichtblauwe keuken

Lichtblauw kun je combineren met verschillende keukenstijlen. Deze keukens hoeven bijvoorbeeld helemaal niet heel druk of kleurrijk te zijn. Het is maar net welke combinaties je maakt. Zo kun je met een lichtblauwe keuken een moderne ruimte creëren door te kiezen voor lichtblauwe fronten, een donker werkblad en zwarte accenten. Liever een landelijke keuken? Combineer dan lichtblauwe fronten met een houtlook werkblad en rvs-accenten. Met deze kleur kun je ook een retro keuken of juist een luxe ruimte creëren. Je kunt dus de stijl creëren die jij voor ogen hebt.

Lichtblauwe keuken
Keuken lichtblauw

Een lichtblauwe keuken samenstellen

Lichtblauw is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken. Maar toch kun je er verschillende kanten mee op. Als je begint met het samenstellen van een lichtblauwe keuken, is het goed eerst te bedenken hoeveel je de kleur wil laten terugkomen. Ga je voor een hele lichtblauwe keuken? Of wil je een subtiele lichtblauwe touch? Nadat je hier een keuze in hebt gemaakt, kun je de fronten en het werkblad uitzoeken. Deze vormen de basis van de keuken en hebben de meeste invloed op de uitstraling van de keuken. Kies bijvoorbeeld voor lichtblauwe fronten en combineer dit met een marmerlook blad. Of ga voor een werkblad met lichtblauwe accenten en witte fronten. Als je deze combinatie hebt gemaakt is het tijd om de kraan, spoelbak en eventuele grepen uit te zoeken. Welke kleuren het beste passen bij je keuken, is afhankelijk van welke stijl je graag zou willen. Met zwart ga je meer de moderne kant op, terwijl goudkleurige accenten je keuken een luxe uitstraling geven.

Laat je adviseren

Is jouw keuken aan vervanging toe, maar twijfel je nog of een blauwe keuken bij je past? Breng dan eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Onze deskundige adviseurs staan daar voor je klaar om je te voorzien van advies. Ze helpen je niet alleen met het samenstellen van je nieuwe keuken, maar maken ook gratis een 3D-ontwerp voor je. Zo weet je precies hoe je nieuwe keuken eruit komt te zien. Ben je nog niet helemaal tevreden met het ontwerp? Dan passen we het ontwerp gewoon aan. Want wij zijn pas tevreden, als jij dit ook bent! Zien we je snel bij een van onze winkels?

Plan jouw adviesgesprek

Landelijke lichtblauwe keuken