Bruine keukens

Ben je op zoek naar een keuken kleur waarmee je een unieke en stijlvolle keuken mee creëert? Overweeg dan eens een bruine keuken. Je zult misschien denken dat bruine keukens wat oudbollig en saai zijn, maar dat hoeft helemaal niet. We bieden bij Kitchen4All verschillende kleuren bruin aan, van lichtbruin tot donkerbruin hout. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die bruine keukens bieden? Wij vertellen je er alles over.

Bruine keuken met marmerlook

Kenmerken van een bruine keuken

Een van de belangrijkste kenmerken van een bruine keuken is de warme uitstraling ervan. Deze keuken kleur is dan ook erg geschikt wanneer je voor een open (woon)keuken kiest. Je creëert er een unieke en stijlvol geheel mee, want zeg nou zelf een bruine keuken zie je niet zo heel vaak. Dat betekent niet dat iedere bruine keuken dezelfde stijl of uitstraling hoeft te hebben. Waar je met een donkerbruine tint wat sneller voor design kiest, ga je met een lichtbruine keuken meer voor landelijk en fris.

Bruin toepassen in de keuken

Wanneer je voor een bruine keuken kiest, kun je de keuken kleur op verschillende manieren toepassen. We bieden verschillende egale bruine fronten en bruine houtlook fronten aan, waarmee je een warme uitstraling creëert. Daarnaast bieden we ook een bronzen front, die weer voor een hele unieke uitstraling zorgt. Je kunt ook kiezen voor een bruin werkblad, deze bieden we in verschillende materialen. Denk aan kunststof, keramiek en dekton, welke allemaal een andere uitstraling en design hebben. Omdat we zowel bruine fronten als werkbladen bieden, kun je dus ook voor een volledige bruine keuken kiezen.

Keuken donkerbruin
Keuken donkerbruin hout

Verschillende combinaties met bruin

Bruin is een kleur die net wat moeilijker te combineren is met andere keuken kleuren dan bijvoorbeeld zwart of wit. Maar er zijn alsnog meer dan genoeg mogelijkheden. Een combinatie met bijvoorbeeld zwart of wit kan heel mooi zijn. Kies bijvoorbeeld voor een bruine zwarte keuken en combineer bruine fronten met een zwart blad. Of een combinatie met bijvoorbeeld taupe of beige. Wanneer je voor bruin hout(look) kiest kun je dit ook goed combineren met opvallendere kleuren als groen en blauw. De materialen waar veel mee gecombineerd wordt zijn natuurlijk houtlook, maar ook natuursteen en marmerlook. 

De keukenstijlen voor jouw nieuwe keuken

Wil je graag een bruine keuken, maar weet je nog niet voor welke stijl je wil gaan? Met een bruine keuken kun je verschillende stijlen creëren. Neem bijvoorbeeld een design keuken die je kunt creëren door te kiezen voor bronzen fronten, een donker werkblad en koperkleurige accenten. Of ga voor een landelijke keuken en kies voor bruine houten fronten met een natuurstenen werkblad en rvs-accenten. Je kunt een bruine industriële keuken creëren door te kiezen voor bruine massief houten fronten, een granieten werkblad en mat zwarte accenten. En zo kun je ook kiezen voor een klassieke, moderne of stoere keuken.

De bruine keukentrends van 2024

Je kunt jouw bruine keuken voorzien van verschillende trends en daarmee een hele trendy ruimte samenstellen. Zo is het heel populair om je keuken een speelse indeling te geven. Kies bijvoorbeeld voor hoekopstelling met een vrijstaande kastenwand of verschillende dieptes keukenkasten. Daarnaast zijn houtlook fronten met reliëf helemaal in trek. Deze zijn ook in bruin houtlook verkrijgbaar en daarmee een prachtige toevoeging aan jouw bruine keuken.

Jouw bruine keuken samenstellen

Het samenstellen van je nieuwe complete keuken begint bij het kiezen van de keukenopstelling. Ga je voor een rechte keuken met eiland? Of voor een hoekkeuken? Daarna kun je de combinatie van de fronten en het werkblad uitzoeken. Je kunt hierbij voor een soort front kiezen, maar je kunt ook een combinatie maken van verschillende kleuren of materialen. Dan weet je zeker dat je een uniek geheel creëert. Ben je tevreden met deze combinatie? Dan kun je de spoelbak, kraan en eventuele grepen uit gaan zoeken. Bij een bruine keuken zien we eigenlijk alle kleuren wel terug, net welke uitstraling je de keuken graag wil geven. De laatste stap is het uitzoeken van de keukenapparatuur en dan is jouw nieuwe keuken compleet!

Donkerbruine keuken

Laat je inspireren bij onze keukenwinkels

Wil je graag keukeninspiratie opdoen voor jouw bruine keuken? Neem dan eens een kijkje bij onze keukenstijlen, daar lichten we al onze keukenstijlen uit. Zo kun je ze makkelijk vergelijken en bekijken welke je het mooist vindt. Of bekijk de opgeleverde keukens van onze klanten. Daar vind je verschillende bruine keukens die allemaal voorzien zijn van een andere stijl en design. Als je liever de keukens in het echt wil bekijken kan dit natuurlijk ook! Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Daar kun je in alle rust rondkijken en je laten inspireren.

Complete ontzorging

Als je op zoek gaat naar jouw nieuwe bruine keuken, wil je je nergens zorgen over hoeven maken. Dat snappen we bij Kitchen4All heel goed, wij zijn er dan ook om je volledig te ontzorgen. Daar beginnen we in de winkel mee, we brengen daar je wensen in kaart en voorzien je van advies. Ook maken onze adviseurs een gratis 3D-ontwerp voor je die volledig op jouw wensen wordt aangepast. We passen dit ontwerp ook net zo vaak aan totdat jij tevreden bent. Na de aankoop van de keuken wordt deze bij je thuis bezorgd. Om je echt helemaal te kunnen ontzorgen, nemen we de volledige montage voor je uit handen. Jij hoeft alleen maar te genieten van je nieuwe keuken!

Bruine keukens bij Kitchen4All

Ben je erover uit dat een bruine keuken helemaal bij je past? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak bij een van onze keukenwinkels. Deze bevinden zich door heel Nederland, waardoor er altijd wel een in de buurt is. Wanneer je een afspraak hebt gemaakt staat een van onze adviseurs voor je klaar om jou te helpen en je te voorzien van advies. De koffie staat voor je klaar!

Plan een adviesgesprek