Oud groene keuken

Kleur in de keuken is terug van weggeweest. Waar er een tijd lang vooral voor zwart, wit en grijs gekozen werd, zien we steeds vaker weer kleuren als blauw en groen in de keuken. Wil je graag een gekleurde keuken, maar liever niet een te opvallende kleur? Kies dan voor een oud groene keuken. Ben je benieuwd of deze kleur bij je past? Lees dan snel verder.

Kenmerken oud groene keuken

Oud groene keukens staan voornamelijk bekend om de rustige en sfeervolle uitstraling die ze met zich meebrengen. De kleur is niet heel uitgesproken waardoor dus die rustige uitstraling ontstaat. Waar sommige kleuren de ruimte heel druk doen ogen, is dit met een oud groene keuken dus niet zo. Daarnaast is de kleur makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen, waardoor je er verschillende kanten mee op kunt. Een veelzijdige kleur dus!

Landelijke oud groene keuken
Keuken oudgroen

Oud groene keuken samenstellen

Bij het samenstellen van een keuken begin je vaak bij het uitzoeken van de fronten en het werkblad, zo ook bij een oud groene keuken. Er zijn verschillende fronten met deze kleur waar je uit kunt kiezen. Je hebt bijvoorbeeld een mat front of een front met een raamoptiek. We zien vaak dat de fronten gecombineerd worden met een andere kleur. Denk bijvoorbeeld aan een licht marmerlook blad of juist een donker composiet blad. Hiermee kun je de keuken ook wat meer uitstraling geven. Nadat je een keuze hebt gemaakt in de fronten en het werkblad, kun je de kleur van de accenten (spoelbak, kraan en grepen) erbij zoeken. Voor een meer stoere look kun je gaan voor mat zwart of Gun Metal. Maar ook rvs of goudkleurige accenten vormen een mooie combinatie.

Keukenstijlen

Er zijn verschillende keukenstijlen die je kunt creëren met een oud groene keuken. Een veel gemaakte keuze is een landelijke keuken met een oud groene kleur. Vaak wordt er dan een combinatie gemaakt van een houtlook werkblad en oud groene fronten met een raamoptiek. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een meer stoere uitstraling gaan en de groene fronten combineren met een donker composieten werkblad en zwarte accenten. Zo zijn er nog meer keukenstijlen mogelijk. Je kunt ook voor een klassieke, design of luxe keuken gaan met deze kleur.

Complete ontzorging

Is jouw keuken aan vervanging toe en ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dan kan dit best wel spannend zijn, een nieuwe keuken koop je natuurlijk niet iedere week. We zijn er daarom bij Kitchen4All om je te ontzorgen. In onze keukenwinkels helpen onze adviseurs je graag bij het samenstellen van een nieuwe keuken. Ze voorzien je van advies én maken een 3D-ontwerp van je nieuwe keuken. Maar dan moet de keuken natuurlijk ook nog geleverd en gemonteerd worden. Ook dan staan we voor je klaar! De keuken wordt gratis bij je bezorgt en indien gewenst verzorgen we ook de montage voor je. Jij hoeft je dus nergens zorgen over te maken!

Vind jouw Kitchen4All winkel

Oud groene keuken