Zwart kookeiland

Een kookeiland wordt vaak gezien als de ultieme keukendroom. Je hebt er alle ruimte in om lekker te kunnen koken en bovendien brengt het ook veel sfeer met zich mee. De kleur die vaak gekozen wordt voor een eiland, is zwart. Een zwart kookeiland biedt heel veel mogelijkheden, wat het ook zo populair maakt. Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw zwarte kookeiland? Wij vertellen het je.

Zwart kookeiland

De kenmerken die een zwart kookeiland biedt

We benoemden net al even wat kenmerken van een zwart kookeiland. Om je een helder beeld te geven van alle eigenschappen van deze opstelling, hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

  1. Sfeervol: een eiland brengt veel sfeer met zich mee en de zwarte kleur versterkt dit nog eens extra. Een zwart kookeiland creëert dus een heel sfeervol geheel.
  2. Veelzijdig: je kunt met zwart veel kanten op en dus kiezen voor vele soorten stijlen.
  3. Verschillende opstellingen: je kunt met een kookeiland allerlei opstellingen creëren.
Keuken met kookeiland zwart
Kookeiland zwart

Welke mogelijkheden biedt een zwart kookeiland?

Een kookeiland wordt vrijwel altijd gecombineerd met een ander keukenblok of opstelling. Je kunt kiezen voor een zwart kookeiland met een rechte keuken of hoge kastenwand. Daarbij kan de rechte zijde parallel worden geplaatst op het eiland. Maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een T-opstelling, waarbij het eiland haaks op de kastenwand of rechte keuken wordt geplaatst. Wanneer je op zoek bent naar een ruime woonkeuken kun je ook kiezen voor een hoekopstelling met een zwart kookeiland. De hoekkeuken kan dan uit twee gelijke zijdes bestaan, maar je kunt ook gaan voor een L-opstelling. 

Zwart combineren met andere kleuren

Als je voor een zwart kookeiland kiest, kun je gaan voor een volledig zwarte keuken. Maar we snappen ook dat je dit bijvoorbeeld wat te donker vindt of graag wat kleur aan de keukenopstelling toe wil voegen. Het fijne aan de zwarte kleur is, dat deze heel geschikt is om te combineren met andere kleuren. Je kunt bijvoorbeeld de keuken wat lichter maken door het andere deel van de opstelling een lichte kleur als beige,, wit of grijs te geven. Of ga voor kleur en kies voor een combinatie met groen, blauw of zelfs roze! Daarbij zijn er ook een aantal combineren die prachtig zijn met zwart. Denk aan marmerlook, betoonlook of houtlook.

Ruime keuken met zwart kookeiland
Zwart kookeiland met wit blad

Zo stel je een keuken met een zwart kookeiland samen

Omdat een zwart kookeiland zoveel mogelijkheden biedt, kan het best lastig zijn om de keuken samen te stellen. Je kunt het beste beginnen met het uitzoeken van de keukenopstelling. Kies je voor een hoge kastenwand, of ga je toch liever voor een hoekopstelling? Dan is het tijd om de fronten en werkbladen uit te zoeken. Je kunt de fronten van het andere deel van de opstelling bijvoorbeeld een andere kleur geven. Of kies voor een combinatie van houtlook en zwart. Daarna kun je de accenten van de keuken erbij zoeken. Kies je voor een mat zwarte kraan en spoelbak? Of ga je toch liever voor wat meer luxe en voeg je goudkleurige accenten aan de ruimte toe. De laatste stap is om de apparatuur uit te zoeken. Ook daarbij heb je de keuze uit verschillende kleuren en designs!

Verschillende keukenstijlen met een zwart kookeiland

De zwarte kleur past bij verschillende keukenstijlen. Zo kun je met jouw zwarte kookeiland bijvoorbeeld voor een moderne keuken kiezen. Of creëer een design keuken en ga voor houtlook zwarte fronten, een opvallend marmerlook blad en koperkleurige accenten. Hou je juist meer van de industriële keukenstijl? Maak dan een combinatie van zwarte fronten, een betonlook werkblad en mat zwarte accenten. Daarnaast lenen ook de landelijke, betonlook, strakke en luxe keukenstijl zich goed voor een keuken met een zwart kookeiland.

Robuuste zwarte keuken met kookeiland

Laat jouw droomkeuken met zwart kookeiland werkelijkheid worden!

Heb je altijd al gedroomd van een zwart kookeiland in jouw keuken? Laat die droom dan werkelijkheid worden bij Kitchen4All! Onze medewerkers helpen je graag bij het realiseren van jouw droomkeuken met zwart kookeiland. Compleet ontzorgd, van A tot Z en zonder gedoe of addertjes onder het gras. We zijn pas tevreden als jij dat ook bent! Plan snel je afspraak bij ons in.

Plan een adviesgesprek