Bohemian keukens

Wanneer je van een kleurrijke en levendige keuken houdt, is een bohemian keuken echt iets voor jou. Deze stijl staat bekend om de uitstraling en sfeer, waar je je direct thuis voelt. In deze keukens wordt vaak gebruikgemaakt van opvallende kleuren en natuurlijke materialen. Bovendien mogen planten in een bohemian keuken, ook wel boho keuken, niet ontbreken. Is dit de keukenstijl waar je naar op zoek bent? Lees dan snel verder! Of breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels.

Kenmerken bohemian keukens

In een bohemian keuken zie je vaak dat de basis uit lichte kleuren bestaat en gecombineerd wordt met opvallendere kleuren. Vooral natuurlijke kleuren als groen en terracotta zijn erg populair bij deze keukenstijl. Daarnaast wordt er veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, want ook natuurlijke elementen staan centraal bij de bohemian keukenstijl. Je kunt dus aardig uitpakken bij een bohemian keuken, door bijvoorbeeld voor gekleurde fronten met een houtlook werkblad en opvallende tegels te kiezen. Maar je kunt het natuurlijk zo bont maken als dat je zelf wil.

Materialen in een bohemian keuken

Natuurlijke materialen zijn echt kenmerkend voor een bohemian keuken. Zo wordt er vaak gekozen voor materialen als hout, bamboe, rotan en riet. Nu lenen niet al deze materialen zich voor een keuken. Het materiaal dat het meest voorkomt en geschikt is voor de keuken is hout of houtlook. Dit kun je dan bijvoorbeeld terug laten komen in de fronten of het werkblad. Voor de fronten wordt er vaak voor kunststof gekozen, dit materiaal is namelijk in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Laat er nu net bij deze keukenstijl vaak voor kleur gekozen worden.

Bohemian keuken

Bohemian keuken kleuren

Bohemian keukens zijn vaak een kleurrijk geheel en je kunt dan ook voor vele kleuren kiezen bij deze keukenstijl. De basis van de boho keuken bestaat vaak uit wat lichtere kleuren zoals beige of een andere zandtinten. In een bohemian keuken wordt er namelijk ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren. Aan die lichte basis worden vaak wat meer opvallende kleuren toegevoegd, denk bijvoorbeeld aan groen of terracotta. Dit kun je terug laten komen in de fronten of het werkblad. Of je kunt kiezen voor gekleurde accessoires of tegels, welke je op de achterwand van de keuken kunt plaatsen.

Samenstellen van een bohemain keuken

Een bohemian keuken samenstellen kun je op vele manieren doen. Vaak beginnen we eerst met het uitzoeken van de basis van de keuken. Bedenk van tevoren al eens welke kleuren je mooi vindt en zou willen, dat scheelt in de winkel weer keuzes maken! Ga bijvoorbeeld voor beige fronten en een houtlook werkblad. Of kies voor lichtgroene fronten in combinatie met een licht werkblad. Nadat je de basis van de keuken hebt uitgezocht is het tijd om de accenten erbij te zoeken. Bij deze keukenstijl zie je vaak dat er gekozen wordt voor goudkleurige of koperkleurige accenten. Deze maken een bohemian keuken helemaal af. De keukenapparatuur heeft vaak een wat minder strak design, zo behoud je namelijk de levendige uitstraling van een bohemian keuken.

Laat je inspireren door onze binnenkijkers

Bekijk ze hier

Bohemian keukentrends van 2024

De bohemian trends van 2024

Op het moment zijn er verschillende keukentrends die je kunt toepassen op jouw bohemian keuken. Zo mag je dit jaar gerust wat meer uitpakken met de kleuren en materialen in jouw keuken. Kleuren als blauw, Jadegroen en pastelroze zijn momenteel erg populair. Daarnaast wordt er steeds meer gespeeld met de indeling van de keuken, waarbij er unieke opstellingen ontstaan. Ook dit past goed bij de bohemian keukenstijl.

Bohemian keuken combineren

Bij het samenstellen van een nieuwe keuken wordt er vaak een combinatie gemaakt van verschillende keukenstijlen. Zo creƫer je namelijk volledig je eigen keukenstijl die helemaal bij je past. Een bohemian keuken kun je bijvoorbeeld goed combineren met een botanische keuken. Dit kun je doen door voor natuurlijke tinten te kiezen en verschillende planten neer te zetten. Ook de landelijke stijl past goed bij een bohemian keuken. Kies dan voor een houtlook werkblad of houtlook fronten, hiermee geef je de keuken een prachtige landelijke touch. Je kunt dus verschillende kanten op met een bohemian keuken!

Keuken inspiratie

Zou jij graag keuken inspiratie op willen doen voor jouw nieuwe bohemian keuken? Je kunt op onze website bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij onze opgeleverde keukens. Daar vind je keukens met alle kleuren en stijlen, waaronder boho keukens. Je kunt daarbij ook goed zien dat al onze keukens maatwerk zijn. Iedereen heeft immers andere wensen. Ook lichten we de laatste tips en trends uit! Doe je liever in de winkel inspiratie op? Dan ben je van harte welkom? Je kunt daar in alle rust rondkijken en je laten inspireren!

Montage bohemian keuken

Nadat jij je nieuwe keuken hebt uitgezocht en gekocht, moet deze natuurlijk ook nog bezorgt en gemonteerd worden. Omdat we bij Kitchen4All alle zorgen uit handen willen nemen, verzorgen we dus ook de bezorging en de montage. Om er zeker van te zijn dat jouw keuken volledig naar wens wordt gemonteerd, werken we alleen samen met vakkundige monteurs. Zij hebben al vele keukens gemonteerd en beschikken over jarenlange ervaring. Onze monteurs gaan ook pas naar huis als jij helemaal tevreden bent. Want wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.

Persoonlijk advies

Een nieuwe keuken koop je natuurlijk niet iedere dag en dat kan dus best wel spannend zijn. Dat begrijpen we bij Kitchen4All als geen ander. Daarom helpen onze adviseurs je in een van onze keukenwinkels graag bij het samenstellen van je nieuwe keuken. Onder het genot van een kopje koffie of thee brengen zij eerst al je wensen in kaart. Aan de hand daarvan voorzien ze je van eerlijk en onafhankelijk advies en maken ze een gratis 3D-ontwerp voor je. Zo weet je zeker dat dit jouw nieuwe droomkeuken is. Samen gaan we jouw droomkeuken realiseren!

Maak een afspraak