Botanische keukens

Botanische keukens

Hou jij wel van een Urban Jungle in huis? Dan past een botanische keuken goed bij jou. Deze keuken staat bekend om de lichte kleurtinten en vele planten, waardoor je het buitengevoel naar binnen haalt. Wil je graag meer weten over botanische keukens? Lees dan snel verder óf breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels om je te laten adviseren.

Kenmerken botanische keukens

Botanische keukens kenmerken zich door het gebruik van prints en natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijk behangetje of een prachtig houtlook werkblad. Maar wat natuurlijk echt niet mag ontbreken, zijn planten. Deze zorgen immers voor dat ultieme botanische gevoel. 

Planten in een botanische keuken

Niet alle planten zijn geschikt voor de keuken, zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de hoeveelheid licht en de luchtvochtigheid. We hebben daarom een lijstje gemaakt van planten die je altijd kan toepassen in de keuken.

  1. Kruidenplanten: natuurlijk mogen kruidenplanten niet ontbreken in een keuken. Kruidenplantjes zien er heel leuk uit en je kunt ze ook nog eens eten.
  2. Hangplanten: als je niet zo’n grote keuken hebt, zijn hangplanten ideaal. Je kunt ze aan de muur of het plafond hangen.
  3. Kleine fruitbomen: deze vallen ook in de categorie lekker en leuk. Als je genoeg zonlicht hebt kun je bijvoorbeeld een kleine citroenboom op je aanrecht zetten.
  4. Kamerplanten: ook de gewone kamerplant mag natuurlijk niet ontbreken bij een botanische keuken. Plaats ze op een wandrek of op de keukentafel.
Planten en kruiden in de botanische keuken
Prints Botanische keuken

Materialen botanische keuken

In een botanische keuken wordt er dus voornamelijk voor natuurlijke materialen gekozen. Denk aan massief hout, marmerlook of natuursteen. Zo wordt er bijvoorbeeld regelmatig gekozen voor massief houten fronten welke gecombineerd worden met een composieten of granieten werkblad. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor kunststof fronten of een werkblad gaan. Kies dan bijvoorbeeld voor witte fronten en een houtlook werkblad. Of houtlook fronten en een composieten of granieten werkblad. Je kunt dus met verschillende materialen een botanische keuken creëren.

De kleuren van een botanische keuken

In een botanische keuken wordt er vaak gekozen voor een basis van lichtere kleuren, zoals wit of beige. Deze worden vervolgens gecombineerd met meer opvallendere kleuren zoals groen, rood of terracotta. Voornamelijk natuurlijke tinten zijn erg populair bij deze keukenstijl, dit past natuurlijk ook mooi bij de planten. Daarnaast wordt er veel gebruikgemaakt van prints. Je zal waarschijnlijk niet voor fronten met een print gaan, maar je kunt bijvoorbeeld wel een deel van de wanden voorzien van een mooi behang. Of kleed je keuken aan met accessoires met een print.

Bekijk onze opgeleverde keukens

Doe inspiratie op

Samenstellen botanische keuken

Het samenstellen van een keuken start bij het uitzoeken van de fronten en het werkblad. De basis van deze keukens is vaak wat rustiger, kies dus ook voor wat rustigere kleuren en materialen. Dan kun je met de achterwand, planten en accessoires helemaal uitpakken. Ga bijvoorbeeld voor zandkleurige fronten met een licht werkblad of kies voor witte fronten met een composieten werkblad. Daarna kun je de kleur van de accenten erbij gaan zoeken. Bij deze keukenstijl wordt er voornamelijk gekozen voor rvs en goudkleurige accenten. Mat zwart kan het bijvoorbeeld wat harder en stoerder laten ogen. Zou je graag advies willen over het samenstellen van jouw botanische keuken? Maak dan een afspraak en kom langs.

Botanische keuken met planten

Combineren keukenstijlen

Je kunt verschillende keukenstijlen met elkaar combineren, waardoor je geheel je eigen stijl creëert. Waar je de ene keukenstijl met vrijwel alle andere stijlen kunt combineren, is dat bij een botanische keuken net wat lastiger. Deze stijl heeft namelijk een vrij uitgesproken sfeer en uitstraling. Maar je kunt bijvoorbeeld wel kiezen voor een botanische keuken met landelijke accenten door te gaan voor een combinatie van witte fronten en een houtlook werkblad. Of kies voor een front in een opvallende kleur en voeg daar planten bij. Daar creëer je een bohemian keuken met botanische accenten mee.

Complete ontzorging bij Kitchen4All

Je koopt natuurlijk niet iedere dag een nieuwe keuken, dus het kan best een spannend proces zijn. Daarom staan we bij Kitchen4All voor je klaar om je te ontzorgen. Niet alleen voorzien we je van advies en maken een 3D-ontwerp voor je. De keuken wordt ook bij je thuis bezorgd, jij hoeft alleen maar thuis te zijn. Indien gewenst kunnen we ook de montage voor je verzorgen. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken en kan volledig gaan genieten van je nieuwe keuken.

Keukenmontage

Bij Kitchen4All kunnen we dus ook de volledige montage voor je verzorgen. We werken samen met monteurs met jarenlange ervaring. Zij hebben dus al vele keukens gemonteerd en weten dan ook precies hoe zij dit moeten doen. De keuken wordt tot in de puntjes opgeleverd, zodat jij er volledig van kunt gaan genieten. Ben je niet tevreden? Onze monteurs gaan pas naar huis als jij tevreden bent. Want als jij dit bent, zijn wij dat ook!

Laat je adviseren

Zou je ook graag een botanische keuken willen? Breng dan eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Onze adviseurs helpen je daar graag bij het samenstellen van jouw nieuwe keuken. Zo beginnen zij met een korte kennismaking waarbij zij jouw wensen in kaart brengen. Jouw wensen zetten zij vervolgens om in een 3D-ontwerp, zodat je precies ziet hoe je nieuwe keuken moet gaan worden. Samen gaan we jouw botanische droomkeuken samenstellen.

Afspraak maken