Botanische keukens

Botanische keukens

Ben je ook dol op een Urban Jungle in huis? Dan past een botanische keuken perfect bij jouw keukenstijl. Deze keuken staat bekend om de lichte kleurtinten en vele planten, waardoor je het buitengevoel naar binnenhaalt. Klinkt goed? Wij vertellen je graag hoe je die botanische uitstraling creëert in jouw complete keuken.

Planten in de botanische keuken

Planten geven het ultieme botanische gevoel aan een ruimte. Je moet rekening houden met de hoeveelheid licht en luchtvochtigheid voor dat je planten gaat uitzoeken. Let bij het uitzoeken ook goed naar de eigenschappen van de plant. Zo wil je geen giftige plant zoals de oleander in de buurt van je eten. Wij hebben een lijstje gemaakt van planten die je altijd kan toepassen in de keuken!

  1. Kruidenplanten. Natuurlijk mogen kruidenplanten niet ontbreken in een keuken. Kruidenplantjes zien er heel leuk uit en je kunt ze ook nog eens eten. Van basilicum tot aan munt en bieslook: haal je favoriete kruidenplanten in huis en je geeft zo een botanische look aan je ruimte. Daarnaast zijn kruiden ook nog eens echte smaakmakers aan gerechten. Niet veel ruimte? Hang ze dan aan de muur! Let bij kruidenplantjes wel op de verzorging, want dan kan nog wel eens lastig zijn.
  2. Hangplanten. Als je niet zo’n grote keuken hebt, zijn hangplanten ideaal. Je kunt ze aan de muur of het plafond hangen, maar bijvoorbeeld ook op je keukenkastje neerzetten. Zo heb je groen in de keuken zonder dat het in de weg staat. Leuke hangplanten voor in de keuken zijn de scindapsus en de klimop.
  3. Kleine fruitbomen. Ook in de categorie lekker en leuk: fruitboompjes. Als je genoeg zonlicht hebt kun je bijvoorbeeld een kleine citroenboom op je aanrecht zetten. Deze doet het altijd goed in de zon, ziet er leuk uit en geeft een heerlijke geur af. Alleen maar voordelen dus.
  4. Aan de wand en op de eettafel. Naast kruidenplanten mogen ook normale kamerplanten niet ontbreken bij een botanische keuken. Plaats ze op een wandrek of op de keukentafel. Daarbij kun je zelf alle kanten opgaan die je wenst: combineer een aantal kleine plantjes met elkaar of kies voor een mooie grote plant in de ruimte.
Planten en kruiden in de botanische keuken
Prints Botanische keuken

Prints

Waarmee je ook helemaal de botanische sfeer in huis haalt, is door te kiezen voor botanische prints aan de muur. Dit kan met een behangetje of door bijvoorbeeld fotolijstjes te voorzien van kaarten in botanische prints. De combinatie van lichte tinten, planten in de keuken én botanische prints maken jouw botanische keuken helemaal af! Laat je ook zeker eens inspireren door een kijkje te nemen op Pinterest. Hier vind je genoeg voorbeelden van botanische keukens, waardoor je met genoeg ideeën in je achterhoofd onze keukenwinkel zal binnenlopen. Ook in onze winkels vind je heel veel inspiratie op het gebied van materialen, kleuren en aankleding van botanische keukens. We laten je graag alle mogelijkheden zien!

Natuurlijke materialen

Marmer, hout en steen: het zijn stuk voor stuk materialen die perfect tot zijn recht komen in een botanische keuken. Wanneer je de ultieme botanische keuken wilt, dan is het zeker een aanrader om de materialen toe te passen bij het ontwerp van je keuken. Kies bijvoorbeeld voor een natuursteen of een marmeren keukenblad. Ook bij de meubelkeuze mogen natuurlijke materialen gezien worden. Wat denk je bijvoorbeeld van een grote houten eettafel?

Ook interesse in een botanische keuken?

Wil je ook graag een botanische keuken in huis? Onze specialisten gaan graag met je om tafel zitten om de perfecte botanische keuken samen te stellen. Om een goed beeld te krijgen van het eindresultaat, maken ze samen met jou een gratis 3D-ontwerp op maat. Zo heb je altijd een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Afspraak maken

Botanische keuken met planten