Industriële witte keuken

Bij een witte keuken denk je al snel aan een minimalistische of tijdloze keuken. Misschien denk je zelfs wel een beetje aan een saaie keuken. Maar met wit kun je alle kanten op en dus ook allerlei keukenstijlen creëren. Een goed voorbeeld van een witte keuken die helemaal niet saai is, is de industriële witte keuken. Ben je benieuwd naar deze combinatie? Wij vertellen je er hieronder meer over.

Industriële keuken wit

Kenmerken industriële witte keuken

Wit is een kleur die makkelijk te combineren is met vrijwel alle kleuren en materialen. Door deze eigenschap past wit dus ook bij vrijwel iedere keukenstijl. Industriële keukens hebben vaak een stoere en robuuste uitstraling, maar kunnen ook voorzien worden van moderne elementen. Vaak wordt er bij industriële keukens voor donkere fronten en een donker werkblad gekozen. Maar dit is niet voor iedere ruimte geschikt. Een industriële witte keuken is dan dus de perfecte uitkomst. De witte kleur zorgt ervoor dat de ruimte niet te donker wordt. Door er zwarte accenten aan toe te voegen en misschien wel te kiezen voor een robuust werkblad, behoud je de industriële uitstraling.

Zwart witte industriële keuken
Industriële witte keuken

Kleuren en materialen combineren

Misschien denk je bij een industriële witte keuken wel aan een keuken die helemaal wit is, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor witte fronten of een wit werkblad en dit combineren met andere kleuren en materialen. Een combinatie van witte fronten en een betonlook werkblad zorgt bijvoorbeeld al voor een stoerdere uitstraling. Maar je kunt het ook omkeren en kiezen voor donkere fronten, bijvoorbeeld zwarte betonlook fronten, en hierbij een wit werkblad kiezen. Het materiaal dat naast betonlook ook vaak voorkomt is houtlook. Ook deze kan de keuken een robuuste uitstraling geven.

Industriële witte keuken samenstellen

De mogelijkheden bij het samenstellen van een witte industriële keuken met hout zijn groot. We raden daarom aan om te beginnen bij het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Welke kleuren zou je graag willen? Welk materiaal werkblad past bij jou? De fronten en het werkblad bepalen namelijk voor een groot deel de sfeer en uitstraling van de keuken. Daarnaast is het ook goed te bedenken of je kiest voor grepen of een greeploze keuken. Deze hebben namelijk ook invloed op de sfeer en uitstraling. Met grepen kun je bijvoorbeeld goed een stoere touch aan je keuken geven. Als laatste kun je de kleur van je spoelbak, kraan en andere details bepalen. Deze hebben meer invloed op de sfeer dan je denkt, dus je kunt hiermee je keuken helemaal afmaken.

Persoonlijk advies bij Kitchen4All

Zou je graag advies willen ontvangen over het samenstellen van een industriële witte keuken of een industriële zwarte keuken? Bezoek dan eens een van onze winkels. Onze deskundige adviseurs helpen je graag verder. Niet alleen voorzien ze je van advies, ze helpen je ook bij het samenstellen van je nieuwe keuken. Ze maken een 3D-ontwerp voor je zodat je precies weet hoe je nieuwe keuken eruit komt te zien. Zien we je snel?

Maak een afspraak

Witte industriële keuken