Massief houten keukens

Ben je op zoek naar een unieke keukenstijl met een landelijke sfeer? Een keuken waarmee je de natuur en het buitenleven naar binnen haalt? Dan is een massief houten keuken misschien wel de keukenstijl die bij je past. Deze keukens bestaan (voor een groot deel) uit hout. Zie jij jezelf wel koken in een massief houten complete keuken? Lees dan snel verder.

Donkere massief houten keuken

Warme kenmerken van een massief houten keuken

Wie aan hout denkt, denkt al snel aan het buitenleven en de natuur. Door houten elementen toe te passen in je keuken, creëer je een landelijke sfeer. Het unieke van een massief houten keuken is dat geen enkele keuken precies hetzelfde is. Iedere boom heeft zo zijn eigen tekening, noesten en nerfstructuur. Dat maakt iedere massief houten keuken uniek. De belangrijkste kenmerken van een massief houten keuken zijn dan ook de landelijke en unieke uitstraling.

Grijze massief houten keuken
Lichte massief houten keuken

Massief hout combineren met andere materialen

Het materiaal dat natuurlijk niet in een massief houten keuken mag ontbreken, is massief hout. Maar dat betekent niet dat de keuken volledig van massief hout is. Je kunt het namelijk met verschillende materialen combineren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor houten fronten en deze combineren met een granieten of een composieten werkblad. Of ga voor een keramieken marmerlook werkblad. Je kunt natuurlijk ook voor een kunststoffen werkblad kiezen, net wat bij je past!

Het kleurenpallet van een massief houten keuken

Massief hout is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een wat donkerdere kleur of juist een lichtere en koelere kleur. Als je massief hout combineert met een ander materiaal, dan maak je ook een combinatie met een andere kleur. Omdat hout vaak geen uitgesproken uitstraling heeft, past het bij heel veel kleuren. Zo kun je gaan voor massief eiken fronten en een zwart werkblad, waar je een wat modernere uitstraling mee creëert. Of kies bijvoorbeeld voor een wat donkerdere kleur hout en combineer dit met een licht werkblad, waarmee je weer voor een wat klassiekere uitstraling kiest.

Massief houten keuken met blauw

Onze opgeleverde keukens

Laat je inspireren

Ruime massief houten keuken

Een massief houten keuken samenstellen

Ben je erover uit dat een massief houten keuken helemaal bij je past, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Het samenstellen van een keuken begint vrijwel altijd bij het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Bij deze keukenstijl wordt er vaak gekozen voor massief eiken fronten, dus dat is al een keuze minder om te maken. Bedenk goed welke stijl en uitstraling bij je past en kies aan de hand daarvan de kleur van het hout en het materiaal van het werkblad. Daarna kun je de accenten van de keuken erbij zoeken. Bij deze keukenstijl kun je eigenlijk wel voor alle kleuren accenten kiezen. Zo ga je met rvs voor een wat tijdlozere uitstraling, waar je met goudkleurige accenten voor een wat luxere keuken kiest. De laatste stap is om de apparatuur uit te zoeken, ook vrijwel alle designs passen bij deze stijl. Zou je graag wat hulp willen bij het samenstellen van jouw massief eiken keuken? Breng dan een bezoek aan een van onze winkels, onze adviseurs helpen je daar graag verder.

Trends voor jouw massief houten keuken

Wil je graag dat jouw massief houten keuken helemaal up-to-date is? Voeg dan een van onderstaande keukentrends toe aan jouw nieuwe keuken:

1. Mixen en matchen
Waar voorheen vaak voor één kleur of materiaal fronten gekozen werd, zien we nu veel combinaties. Massief houten keukenfronten worden vaak gecombineerd met een andere kleur. Deze trend zie je dan ook veel terugkomen bij massief houten keukens.

2. Fronten met een reliëf
Elementen met reliëf zijn op het moment echt een trend. We bieden daarom ook fronten met een reliëf aan en deze zien we vaak terug in een massief houten keuken.

3. Lichte kleuren
Wil je graag een warme massief houten keuken samenstellen? Kies dan voor een lichte kleur, vooral de zandkleuren zij op dit moment heel populair!

Keukentrends massief houten keukens
Massief houten keuken met eiland

Stijlen combineren voor een unieke ruimte

Een massief houten keuken kun je met verschillende keukenstijlen combineren. Je creëert er dus volledig je eigen sfeer en uitstraling mee. Zo kun je met een massief eiken keuken natuurlijk een landelijke sfeer creëren. Maar je kunt ook voor een luxe touch gaan door te kiezen voor massief houten fronten, een marmerlook blad en goudkleurige accenten. Of ga juist voor een robuuste keuken en kies voor massief houten fronten en een composieten werkblad. Er zijn nog meer stijlen waar je prachtige combinaties mee kunt maken, denk aan klassiek, nostalgisch of design.

Montage massief houten keuken

We zijn er bij Kitchen4All om je compleet te ontzorgen. Dus naast dat we je voorzien van advies en een 3D-ontwerp voor je maken, verzorgen we ook de montage en plaatsing van jouw keuken. We werken samen met vakkundige monteurs die jouw keuken tot in de puntjes monteren. Zij gaan pas naar huis als alles werkt en naar wens is. Zo weet je zeker dat jouw droomkeuken in goede handen is én op de juiste manier gemonteerd wordt.

Keuken inspiratie voor jouw nieuwe keuken

Weet jij al precies hoe jouw massief houten keuken eruit moet komen te zien? Of zou je liever nog wat meer inspiratie op willen doen? Je kunt op onze website veel keukeninspiratie vinden, waaronder opgeleverde keukens van onze klanten. Daarbij kun je goed zien dat al onze keukens maatwerk zijn. Maar je vindt op de website ook de laatste trends, zodat je deze kunt toevoegen aan jouw nieuwe keuken. Zou je liever in de winkel je laten inspireren? Dat kan natuurlijk ook! We bieden daar een ruim assortiment aan keukenopstellingen welke voorzien zijn van verschillende kleuren, stijlen en materialen.

Advies nodig voor jouw massief houten keuken?

Zou je graag advies willen ontvangen over jouw massief houten keuken? Kom dan langs bij een van onze keukenwinkels. Deze bevinden zich door heel Nederland, waardoor er altijd wel een in de buurt is. Je kunt er natuurlijk verschillende massief houten keukens bewonderen, maar je ook laten inspireren door andere keukenstijlen. Heb je genoeg inspiratie opgedaan? Dan voorzien onze adviseurs je graag van advies. Ook maken zij een 3D-ontwerp voor je zodat je zeker weet dat dit jouw droomkeuken is. Zien we je snel?

Maak een vrijblijvende afspraak