Rustieke keukens

Ben je op zoek naar een klassieke keuken met huiselijke warmte, natuurlijke tinten en een gezellige sfeer? Dan is een rustieke echt iets voor jou. De uitstraling van deze keukens draait om sfeer, warmte en gezelligheid: een plek waarin het fijn is om samen te komen. Ben je nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden van een rustieke keuken? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Houten rustieke keuken

De sfeervolle kenmerken van een rustieke keuken

Rustieke keukens brengen sfeer met zich mee waardoor ze erg populair zijn. Een rustieke keuken wordt vaak voorzien van klassieke elementen zoals fronten met een raamoptiek. Maar deze keukenstijl kan ook een moderne uitstraling hebben, je kunt er dus verschillende kanten mee op. Een van de andere kenmerken is het gebruik van natuurlijke materialen en voornamelijk hout(look). Deze materialen hebben vaak een wat stoerdere uitstraling, wat ook bij deze keukenstijl past.

Zwarte rustieke keuken
Rustieke keuken met hout

Welke materialen kun je gebruiken?

Een van de meest voorkomende materialen in een rustieke keuken is hout. Kies bijvoorbeeld voor prachtige massief eiken fronten, waarmee je garant een rustieke keuken kunt creëren. Maar ook houtlook kan voor diezelfde rustieke uitstraling zorgen. Daarnaast wordt er vaak voor een natuurlijk materiaal werkblad gekozen, waarbij voornamelijk composiet en graniet erg populair zijn. Dat betekent niet dat er alleen maar natuurlijke materialen voorkomen in een rustieke keuken. Je kunt ook gerust voor een egaal kunststoffen front of werkblad kiezen.

Het kleurenpallet van een rustieke keuken

Bij een rustieke keuken passen veel verschillende keuken kleuren, het gaat voornamelijk om de combinatie van kleuren en materialen die voor de rustieke uitstraling zorgen. Wel zijn er een aantal kleuren waar vaak voor gekozen wordt en dus goed passen bij deze keukenstijl. Het zijn vaak lichte kleuren als wit, beige of taupe. Deze kleuren hebben een rustige uitstraling, wat goed past bij deze keukenstijl. Maar ook donkerdere kleuren zoals grijs, bruin of zwart kunnen heel mooi zijn in een rustieke keuken. Hiermee creëer je een wat warmere sfeer. Er wordt dus vooral voor kleuren gekozen met een wat ingetogen uitstraling.

Kleurrijke rustieke keuken
Houtlook rustieke keuken

Een rustieke keuken samenstellen

Bij het samenstellen van een keuken moet je best wel wat keuzes maken. Begin daarom eerst bij het uitzoeken van de fronten en het werkblad, deze vormen immers de basis van de keuken. Je kunt van tevoren alvast bedenken welke kleuren en materialen je mooi vindt, dan kun je alvast wat dingen uitsluiten. Bij een rustieke keuken kun je bijvoorbeeld gaan voor donkere fronten met een houtlook werkblad of kies voor houtlook fronten met een composieten werkblad. Nadat je deze combinatie hebt gemaakt kun je de kleur van de accenten kiezen. Bij deze stijl kun je eigenlijk wel voor alle kleuren kiezen, maar de meest voorkomende zijn rvs, mat zwart en gun metal. Deze hebben een net wat stoerdere uitstraling wat ook bij deze stijl past.

De keukens van onze klanten

Doe inspiratie op

Keukentrends voor de rustieke keukenstijl

Wil je jouw rustieke keuken graag voorzien van de laatste trends? Dat kan! Er zijn in 2024 namelijk verschillende keukentrends die passen bij de rustieke keukenstijl. Neem bijvoorbeeld de stenen werkbladen die helemaal trendy zijn op het moment. Door de robuuste uitstraling past een stenen werkblad perfect bij een rustieke keuken. Daarnaast krijgen keukens steeds speelsere opstellingen, een trend die je ook goed kunt toepassen op deze keukenstijl!

Keukentrends rustieke keukens
Rustieke keuken

Zo combineer je verschillende keukenstijlen

Vaak zien we dat er niet voor één keukenstijl gekozen wordt, maar dat er verschillende stijlen met elkaar worden gecombineerd. Zo creëer je volledig je eigen stijl. Een rustieke keuken combineert bijvoorbeeld goed met de klassieke stijl. Deze combinatie kun je maken door te kiezen voor houtlook fronten met een raamoptiek en deze combineren met klassieke kranen. Maar ook moderne elementen zoals mat zwarte kranen passen goed bij deze keukenstijl. Natuurlijk mogen we de landelijke keuken niet vergeten. Kies dan voor houtlook fronten en een composieten werkblad. Zou je graag wat meer informatie en inspiratie willen opdoen over de verschillende keukenstijlen? We hebben de meest voorkomende keukenstijlen voor je op een rijtje gezet zodat je ze gemakkelijk kunt vergelijken.

Doe keuken inspiratie op

Zou je graag nog wat meer keuken inspiratie op willen doen? Neem dan eens een kijkje bij de opgeleverde keukens van onze klanten. Je kunt daarbij goed zien dat al onze keukens maatwerk zijn en iedereen andere wensen heeft. Wil je liever in de winkel op zoek naar inspiratie? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Je vindt daar een ruim assortiment aan verschillende keukenopstellingen. Al onze keukens zijn voorzien van hoogwaardige kwaliteit en de laatste trends. En dat tegen direct de scherpste prijs. Zo is er altijd wel een keuken die helemaal bij je past.

Stoere rustieke keuken

De montage van een rustieke keuken

De aankoop van een nieuwe keuken kan best een spannend proces zijn. We willen je bij Kitchen4All daarom compleet ontzorgen zodat jij je nergens druk om hoeft te maken. We voorzien je natuurlijk van advies en een gratis 3D-ontwerp. Maar ook na de aankoop van jouw rustieke keuken hoef je je geen zorgen te maken. We komen de keuken namelijk bij je thuis bezorgen en ook de montage kunnen we volledig voor je verzorgen. Onze vakkundige monteurs monteren de keuken van A-Z en gaan pas naar huis als jij tevreden bent. Want wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.

Laat je voorzien van persoonlijk advies

Ben je erover uit dat een rustieke keuken de keukenstijl is waar jij naar op zoek bent? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij een van onze keukenwinkels. Onze winkels bevinden zich door heel Nederland, waardoor er altijd wel een keuken in de buurt is. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om jou te verwelkomen met een heerlijk kopje koffie of thee. We beginnen met een korte kennismaking waarbij we jouw wensen in kaart brengen. Aan de hand daarvan maken we een 3D-ontwerp voor je zodat je precies kunt zien hoe jouw nieuwe keuken gaat worden. Zien we je snel?

Plan direct een afspraak