Stoere keukens

Stoere keukens

Heb je een robuust en industrieel interieur? Dan kan een stoere keuken een goede aanvulling zijn! Deze keukens staan bekend om de robuuste materialen en de industriële kenmerken. Wil je weten of een stoere keuken past in jouw interieur? Lees dan snel verder.

Kenmerken stoere keukens

Een belangrijk kenmerk van stoere keukens zijn de robuuste materialen die gebruikt worden. Deze materialen worden niet helemaal afgewerkt, maar hebben vaak een ruwe of grove afwerking. Je kunt bijvoorbeeld denken aan houten keukenfronten waarbij de nerven en knoesten van het hout goed zichtbaar zijn. Deze ruwe materialen worden gecombineerd met industriële elementen zoals zwarte kranen en stalen grepen. Deze keukens hebben vrijwel altijd een donkere kleur, dit versterkt namelijk de stoere uitstraling.

Kenmerken stoere keukens
Stoere keuken creëren

Een stoere keuken creëren

Naast hout en staal zijn er ook andere elementen en materialen die goed bij een stoere keuken passen. Zo zorgt betonlook nog eens extra voor die robuuste uitstraling. Vooral de kleuren zwart en donkergrijs zien we vel terug in stoere keukens. Wil je graag wat kleur toevoegen aan je keuken? Donkergroen en -blauw passen ook goed bij een stoere keuken. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor fronten in een van deze kleuren of gekleurde accessoires aan je keuken toevoegen.

Wil je graag je stoere keuken gaan samenstellen? Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kun je kiezen voor hout(look) fronten in combinatie met een betonlook werkblad en zwarte elementen. Maar je kunt ook kiezen voor zwarte fronten in combinatie met een betonlook werkblad. Om de stoere uitstraling te versterken kun je houten en zwarte accessoires toevoegen aan je keuken. De variaties zijn dus vrijwel eindeloos!

Stijlen combineren

Een stoere keuken kun je met meerdere keukenstijlen combineren. Zoals we benoemden komen er in stoere keukens vaak industriële elementen voor. Deze twee stijlen zijn dus goed met elkaar te combineren. Daarnaast zijn landelijke elementen ook prachtig in een stoere keuken. Denk bijvoorbeeld aan houten keukenfronten of een houtlook werkblad. Er zijn dus verschillende combinaties mogelijk. Door twee stijlen met elkaar te combineren, creëer je je eigen unieke stijl.

Zou je graag advies willen ontvangen over jouw nieuwe stoere keuken? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels. Onze deskundige adviseurs staan daar voor je klaar om je te voorzien van advies. We beginnen altijd eerst met een kennismaking en brengen je wensen en behoeften in kaart. Op basis daarvan maken onze adviseurs een 3D-ontwerp voor je. Samen gaan we jouw droomkeuken realiseren!

Stijlen combineren