Open keukens

De open keuken zien we steeds vaker terugkomen en dat is niet voor niets. Deze keukenopstelling zorgt voor een open, ruimtelijk gevoel in jouw woning en een gezellige sfeer in de keuken. Alleen in de keuken staan tijdens het koken is met een open keuken verleden tijd. Wil je meer weten over open keukens? Breng dan gerust eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels.

Wat is een open keuken?

Een open keuken staat direct in verbinding met de huiskamer. Er is dus geen sprake van twee aparte ruimtes of een scheiding tussen de keuken en de woonkamer. Hierdoor creëer je een grote gezellige ruimte. Bovendien sta je dus niet meer in je eentje te koken, want vanaf de bank of de eettafel kun je gewoon met elkaar kletsen. Dat is wel zo gezellig. Dit is dan ook de grootste reden waarom een woonkamer met open keuken zo populair is.

Een half open keuken

Een variatie op een open keuken is een half open keuken. Hierbij is de keuken gedeeltelijk afgescheiden van de woonkamer, maar is niet volledig afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan een laag muurtje of een toog. We zien dit vooral vaak voorkomen bij L-vormige woonkamers met een open keuken. Het voordeel ervan is dat je nog steeds de gezelligheid behoud van een woonkamer met open keuken, maar je wat minder goed de keuken in kunt kijken. Zo hoef je dus ook niet direct na het koken de hele keuken op te ruimen.

Open keuken
Open keukens

Keukenopstellingen open keuken

Bij een open keuken kun je in principe voor alle keukenopstellingen kiezen. Wel past de ene opstelling net wat beter bij een open keuken dan de andere. De populairste keuze is een keuken met eiland. Tijdens het koken aan het eiland kun je namelijk gezellig kletsen met je gezelschap. Ook een hoekkeuken komt vaak voor. Veel woonkamers hebben namelijk een L-vorm, waardoor de keuken vaak in de hoek geplaatst wordt. Dan is een hoekkeuken natuurlijk ideaal!

Kleine open keuken

Bij een open keuken wordt vaak aan een ruime keuken gedacht. Maar zeker als je over een wat kleinere woning beschikt, kan een open keuken een voordelige oplossing zijn. De ruimte oogt niet alleen opener door de ruimtes samen te voegen. Maar je creëert ook optisch gezien ook meer ruimte. In een kleine open keuken is een rechte keukenopstelling een goede optie. Dit type keuken neemt namelijk niet veel ruimte in beslag. Wel zo fijn bij een kleine ruimte!

Onze opgeleverde open keukens

Doe inspiratie op

Open keuken samenstellen

Al onze keukens zijn maatwerk, dus jouw open keuken kun je samenstellen zoals je voor ogen hebt. De eerste stap is om de keukenopstelling uit te kiezen, dan weet je natuurlijk ook waar de apparaten komen en wat de verdere mogelijkheden zijn. Als je daarin een keuze hebt gemaakt, is het tijd om de kleuren en materialen van de fronten en het werkblad uit te zoeken. Hiermee bepaal je voor een groot deel de stijl van de keuken en krijgt de keuken dus echt al wat meer vorm. Een spoelbak, kraan en eventuele grepen mogen natuurlijk niet ontbreken, maar moeten ook passen bij de rest van de keuken. Deze zoek je dan ook uit nadat je de combinatie van de fronten en het werkblad hebt gemaakt. Als laatste zoek je de apparatuur uit, waarbij je zowel naar functionaliteiten als design kijkt.

Open keuken met bar
Keukenstijlen open keuken

Keukenstijlen open keuken

Als je voor een open keuken kiest, wil je waarschijnlijk dat de keuken past bij het interieur van de woonkamer. Heb je bijvoorbeeld een vrij minimalistische woonkamer met lichte kleuren? Kies dan voor een keuken met beige fronten en een beige werkblad. Zou jij je woonkamer als landelijk omschrijven? Dan past een hoogglans witte keuken met een houtlook werkblad en rvs-accenten misschien wel bij jou. Of hou jij echt van een industriële stijl? Kies dan voor mat zwarte fronten, een betonlook werkblad en mat zwarte accenten. We bieden bij Kitchen4All vrijwel alle keukenstijlen aan, waardoor je de keuken kunt samenstellen zoals jij voor ogen hebt. Wil je graag wat meer zien van onze keukenstijlen? We hebben de meest voorkomende voor je op een rijtje gezet, zodat je ze gemakkelijk kunt vergelijken.

Keukentrends voor jou open keuken

Ben je benieuwd welke keukentrends in 2024 geschikt zijn voor een open keuken? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

1. Mix and match
Het is op dit momenteel heel trendy om verschillende kleuren en materialen keukenfronten met elkaar te combineren. Wanneer je een open keuken hebt kun je de kleuren van de rest van het interieur dus prachtig verwerken in de kleuren van de fronten.

2. Speelse opstellingen
De tijd van simpele keukenopstellingen is een beetje voorbij, in 2024 wordt er gekozen voor speelse indelingen. Kies voor jouw open keuken bijvoorbeeld voor een kookeiland met een keukenbar die op het eiland wordt geplaatst. Of geef jouw rechte keuken bovenkasten die ondieper zijn dan de onderkasten.

3. Kies voor beige
Beige en andere zandtinten zijn heel erg populair en lenen zich perfect voor open keukens. Deze kleuren brengen namelijk een warme uitstraling met zich mee en passen bovendien bij vele andere kleuren.

Keukentrends voor open keukens

Onze verschillende open keukens

Open keuken inspiratie

Weet je al precies hoe jouw open keuken moet worden? Of wil jij je liever eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keuken inspiratie, zo ontdek je welke stijl het beste bij jouw open keuken past. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken bij de opgeleverde keukens van onze klanten. Of laat je inspireren door de laatste tips & trends die we voor je uitlichten. Wil je liever de keukens in het echt bekijken? Plan dan een afspraak bij een van onze winkels of loop spontaan eens binnen. Je vindt daar een ruim assortiment aan verschillende keukens. We zetten de koffie voor je klaar!

Complete ontzorging

Bij Kitchen4All willen we je graag volledig ontzorgen tijdens het aankoopproces van een nieuwe keuken. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken en straks alleen maar te genieten van je nieuwe keuken. We beginnen in de winkel met een korte kennismaking om je wensen in kaart te brengen. We voorzien je aan de hand van jouw wensen en de mogelijkheden van een eerlijk en onafhankelijk advies. Maar ook na de aankoop van jouw keuken zijn we er om je te ontzorgen. De keuken wordt namelijk bij je thuis bezorgd en ook de montage kan door ons verzorgd worden. Om ervoor te zorgen dat jij je ook dan nergens druk om hoeft te maken werken we samen met vakkundige en ervaren monteurs.

Hoe ziet jouw open keuken eruit?

Wil je graag weten welke mogelijkheden er zijn voor jouw woonkamer met open keuken? Breng dan een bezoek aan een Kitchen4All winkel bij jou in de buurt. Door onze diverse keukenopstellingen kun je goed zien wat er allemaal mogelijk is en wat bij je past. Ben je benieuwd hoe jouw favoriete open keuken eruit zou zien bij jou thuis? Onze adviseurs maken gratis een 3D-ontwerp van jouw nieuwe keuken voor je. Zo heb je altijd een goed beeld van hoe jouw keuken eruit komt te zien. Plan direct jouw vrijblijvende afspraak in!

Plan een afspraak