Klassieke landelijke keuken

De landelijke keukenstijl staat bekend om de warme en natuurlijke uitstraling en daarnaast om de veelzijdigheid ervan. Je kunt een landelijke keuken namelijk met verschillende andere stijlen combineren. Een combinatie die vaak gemaakt wordt, is de klassieke landelijke keuken. Hiermee kies je echt voor die nostalgische sfeer. Wil je graag meer weten over klassieke landelijke keukens? Je leest het hieronder!

Landelijke klassieke keuken (1)

Kenmerken klassieke landelijke keuken

Bij een klassieke landelijke keuken met eiland kun je denken aan een ruimte met een gemoedelijke en nostalgische sfeer. Deze wordt gecreƫerd door het gebruik van natuurlijke materialen, sierlijke details en lichte kleuren. De fronten zijn vaak voorzien van een raamoptiek of een ander decoratief detail, dit is echt kenmerkend voor deze keukenstijl. De natuurlijke materialen zie je terug in de fronten, het werkblad en de accessoires. Dat deze keukens een klassieke uitstraling hebben, betekent niet dat ze niet voorzien zijn van moderne apparatuur. We bieden apparatuur aan met verschillende soorten designs, waardoor er altijd wel apparaten zijn die bij je keuken passen.

Klassiek landelijke keuken
Landelijke klassieke keuken

Kleuren en materialen

Klassieke landelijke keukens met hout zijn vaak lichte en zachte ruimtes. Kleuren waar vaak voor gekozen wordt zijn wit, gebroken wit, zachtgrijs en beige. Lichte kleuren worden geassocieerd met rust, wat dus perfect past bij klassieke landelijke keukens. Natuurlijke materialen zijn natuurlijk onmisbaar in een landelijke klassieke keuken. Een van de meest voorkomende materialen is hout(look). Zo kun je kiezen voor hout(look) fronten, een houtlook werkblad of houten accessoires. Het werkblad kan ook van een ander natuurlijk materiaal zijn, zoals composiet of graniet.

Klassieke landelijke keuken samenstellen

Een keuken samenstellen kan best lastig zijn. De mogelijkheden en keuzes zijn vrijwel eindeloos, waardoor het soms best overweldigend is. We adviseren te beginnen met het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Deze bepalen immers voor het grootste deel de stijl van de keuken. Kies bij een klassieke landelijke keuken voor een combinatie van witte fronten met een raamoptiek en een houtlook werkblad. Bij het uitzoeken van het werkblad is het ook goed te bedenken welk materiaal het beste bij je past, ieder materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Daarna kun je de kraan, spoelbak en eventuele grepen uitkiezen. De kleuren hiervan kun je dan afstemmen op de rest van de keuken. Ook deze hebben wel degelijk invloed op de stijl. Als je graag een luxe touch wil, dan kun je kiezen voor goudkleurige accenten. Wil je graag wat anders dan rvs, dan is Gun Metal een goede optie.

Keuken klassiek landelijk
Klassieke landelijke keuken

Keukeninspiratie opdoen

Ben je er over uit dat een klassieke landelijke keuken echt iets voor jou is? In onze keukenwinkels kun je inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken. We bieden daar diverse opstellingen in verschillende stijlen, waaronder dus klassieke landelijke keukens. Je kunt in alle rust rondkijken of je laten adviseren door een van onze keukenadviseurs. Zij helpen je met het uitzoeken van de kleuren en materialen die bij jou en je wensen en behoeften passen. Ook maken zij een 3D-ontwerp van je nieuwe keuken voor je. Zo kun je precies zien hoe de door jouw gemaakte keuzes er in het echt uit komen te zien. Maak snel een afspraak en kom langs!

Plan jouw vrijblijvende afspraak