Alles over het uitzoeken van knoppen en handgrepen

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar knoppen en handgrepen zijn sfeerbepalend en maken de ruimte helemaal af. Daarom wil je natuurlijk wel de mooiste knoppen of handgrepen zoeken bij jouw nieuwe keuken. Maar waar moet je dan op letten? We hebben in deze blog alles over knoppen en handgrepen voor je op een rijtje gezet.

Uitzoeken van knoppen en handgrepen

Soorten knoppen en handgrepen

Voordat je een keuze kunt maken over welke knoppen of handgrepen het gaan worden is het fijn om te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zo heb je natuurlijk de keuze tussen verschillende knoppen en handgrepen. Deze zijn er in diverse soorten en maten. Zo heb je grepen in verschillende lengtes en met verschillende uitstralingen. Wil je liever helemaal iets anders? Dan kan je ook kiezen voor een greeploze keuken of greeplijsten.

Soorten knoppen en handgrepen
Materialen knoppen en handgrepen

Materialen

De meeste knoppen en handgrepen worden gemaakt van rvs. Dit materiaal is waterbestendig en beschadigt niet snel. Daarmee is het ideaal voor de keukenruimte! Maar er kan ook gekozen worden voor hout of messing (goudkleurig). Waar rvs vaak wordt gekozen om de rustige en eenvoudige uitstraling, worden hout en messing juist gekozen vanwege de unieke en opvallende stijl. Deze kunnen echt de eyecatcher in de keuken vormen.

Functionaliteit

Functionaliteit speelt natuurlijk ook een grote rol in de keuken. De keuken moet niet alleen mooi zijn, maar ook fijn werken! Bedenk daarom wat voor jou het fijnst en meest praktisch werkt. Misschien wilde je wel voor handknoppen gaan, maar blijken grepen voor jou fijner vast te pakken. Had je eigenlijk een ander soort greep of handknop voor ogen? Vaak zijn handgrepen en knoppen in vergelijkbare stijlen en kleuren te verkrijgen. Zo creëer je de gewenste uitstraling én optimaal comfort.

Functionaliteit knoppen en handgrepen
Uitstraling knoppen en handgrepen

Uitstraling knoppen en handgrepen

Elke greep en knop heeft zijn eigen uitstraling. Deze kan invloed hebben op de sfeer in de keuken, maar knoppen en handgrepen kunnen ook de uitstraling versterken. Bedenk daarom van tevoren welke sfeer de keuken moet krijgen en welke knop of handgreep hierbij zou kunnen passen. Zo heeft een greep vaak meer een moderne of industriële uitstraling en versterkt een knop een landelijke of klassieke sfeer.

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar keuken inspiratie voor je nieuwe keuken? Of weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruit komen te zien? Al onze keukens zijn maatwerk en iedereen heeft immers andere wensen. Dit kan je ook zien aan de opgeleverde keukens van onze klanten. In onze winkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om met je mee te denken, zo kunnen we samen jouw droomkeuken realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons ruime assortiment knoppen en handgrepen? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een va onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. “Zoveel mensen, zoveel wensen”, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klanten. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we opzoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

De 5 voordelen van een wijnklimaatkast

De 5 voordelen van een wijnklimaatkast

Lees verder

Hotel chique keukens

Hotel chique keuken

Lees verder

R1273 20 riva839 d

Het ordenen van jouw keukenkasten

Lees verder

Inspiratie kleine keukens

Inspiratie voor een kleine keuken

Lees verder