Alles over het uitzoeken van knoppen en handgrepen

Je zal het misschien niet verwachten, maar knoppen en handgrepen hebben best veel invloed op de sfeer en uitstraling van je keuken. Het is de finishing touch van je keuken! Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken wil je dus wel de perfecte knop of greep vinden. We vertellen je daarom in deze blog alles over het uitzoeken van de perfecte knoppen en handgrepen.

Nieuwe knoppen en handgrepen keuken

Verschillende soorten knoppen en handgrepen

Voordat je een keuze maakt over de knop of handgreep voor je keuken, is het natuurlijk wel fijn om te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. We bieden bijvoorbeeld verschillende vormen knoppen aan, waarbij de een wat meer rond is en de ander ovaal. Ook handgrepen hebben we in verschillende vormen, de een is net wat hoekiger, waarbij de andere afgeronde hoeken heeft. Daarnaast zijn onze handgrepen in verschillende lengtes verkrijgbaar. Zo kun je dus kiezen voor een subtiele korte handgreep, of gaan voor een industriële lange handgreep. Net wat je mooi vindt!

Soorten knoppen en handgrepen
Materialen knoppen en handgrepen

Welk materiaal past bij jou?

We bieden niet alleen verschillende afmetingen en vormen knoppen en handgrepen aan. We hebben ook verschillende materialen. De meeste grepen en knoppen die we aanbieden zijn van rvs. Dit materiaal is namelijk waterbestendig en beschadigd niet snel, waardoor het een heel geschikt materiaal is voor in de keuken. Daarnaast bieden we bijvoorbeeld ook gietijzer aan, ook een zeer degelijk materiaal, maar met een net wat klassiekere uitstraling dan rvs. Wanneer je echt voor landelijk wil kiezen, kun je ook nog gaan voor een houten greep!

Kies jij voor kleur?

Natuurlijk is de kleur van je knop of greep ook niet geheel onbelangrijk. Ook daarbij zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt dus onder andere kiezen voor rvs, maar er zijn nog meer kleuren! Wanneer je namelijk voor een strakke of industriële look wil gaan kun je ook voor mat zwart kiezen. Als jij met de grepen of knoppen jouw keuken helemaal af wil maken, kun je ook voor goudkleurig of koperkleurig kiezen. Hiermee maak je er een echte eyecatcher van!

De knop of handgreep voor jouw keukenstijl

Je kunt met een knop of handgreep je keukenstijl dus helemaal afmaken. Maar welke knop of handgreep past dan bij de keukenstijl die jij voor ogen hebt? Om je alvast wat inspiratie te geven hebben we verschillende stijlen voor je op een rijtje gezet.

Design keuken

Wanneer je kiest voor een design keuken kun je best uitpakken met de grepen of knoppen. Je kunt eigenlijk voor vrijwel iedere kleur en model kiezen, net wat jij mooi vindt!

Grepen design keuken

Landelijke keuken

Bij een landelijke keuken zien we vaak de keuze voor een gietijzeren knop of een houtlook handgreep. Wanneer je kiest voor houtlook fronten past een gietijzeren knop waarschijnlijk net wat mooier en bij een effen front een houtlook greep.

Grepen landelijke keuken

Moderne keuken

Een moderne keuken kenmerkt zich door de strakke uitstraling, we zien dat er bij deze keukenstijl vaak gekozen wordt voor een rvs of mat zwarte greep. Hiermee behoud je namelijk de strakke uitstraling van de keuken.

Grepen moderne keuken

Luxe keuken

Bij een luxe keuken past een goudkleurige of koperkleurige greep heel mooi. Zeker wanneer je deze kleuren ook in de spoelbak en kraan terug laat komen, weet je zeker dat je een prachtige luxe keuken creëert.

Grepen luxe keuken

Industriële keuken

Industriële keukens zijn vaak stoer en robuust. Een goudkleurige knop zal je bij deze keukens niet snel terugzien. Een goede optie is een mat zwart of rvs-handgreep. Je kunt hierbij best voor een wat langer of grover model kiezen. Dat geeft je keuken een nog wat industriëlere uitstraling.

Grepen industriële keukens

Laat je adviseren

Ben je bezig met het samenstellen van je nieuwe keuken en kom je er niet helemaal uit? Laat je dan adviseren door een van onze keukenadviseurs. Zij staan in de winkel voor je klaar en helpen je graag! Onze adviseurs zijn deskundig en hebben jarenlange ervaring, zij weten dus precies hoe ze van jouw keuken een droomkeuken kunnen maken. Maak dus snel een afspraak en kom langs!

Maak een vrijblijvende afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Koffiehoek

Kies voor een koffiehoek in jouw keuken

Lees verder

Keuken met kastenwand

De voordelen van een keuken met een kastenwand

Lees verder

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder