De populairste keukenstijlen van het moment

Er zijn zoveel verschillende keukenstijlen. De stijlen worden ook niet minder, er zullen alleen maar meer nieuwe stijlen bij komen. Hierdoor krijg je een brede keuze aan keukenstijlen, maar het kiezen wordt hierdoor ook alleen maar moeilijker. Welke stijl past nou bij jou en je interieur? In de winkel hebben we verschillende stijlen staan. Je kunt bij ons dus genoeg inspiratie opdoen. We lichten in deze blog dan ook de populaire keukenstijlen voor je uit.

Populaire keukenstijlen header

Luxe keukens

De keukens met een luxe stijl hebben vaak een opvallend en exclusief ontwerp. De materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en de apparatuur is voorzien van de nieuwste technieken. Luxe keukens zijn niet echt een bepaalde stijl, maar worden gecreëerd door de samenstelling van producten en materialen. De keukenapparatuur kan ook een opvallend design hebben. De opstelling in deze stijl is vaak een kookeiland of een keukenbar. Een ruime opstelling dus. Bij luxe keukens wordt vaak gekozen voor rustige kleuren, denk aan zwart, wit, beige of grijs.

Luxe keuken
Houten keukens

Houten keukens

De houten keukens hebben een warme, natuurlijke en stijlvolle uitstraling. Deze stijl is ook heel veelzijdig. Dit komt doordat je hout met vrijwel alle kleuren en materialen kunt combineren. Hierdoor is dus eigenlijk elke combinatie mogelijk en kun je een uitstraling creëren die bij jou past. Je kunt kiezen voor een volledige houten keuken, maar je kan ook kiezen voor alleen houten fronten. Er zijn natuurlijk ook verschillende kleuren hout. Je kunt gaan voor een lichte kleur hout, zoals essenhout. Maar wil je liever wat donkerder? Ga dan voor notenhout. Wil je liever een moderne sfeer creëren met hout? Ga dan bijvoorbeeld voor zwarte houten fronten.

Scandinavische keukens

Wil je graag een keuken die rust uitstraalt? Kies dan voor een Scandinavische keuken. Een belangrijk kenmerk in deze stijl is dan ook dat de keuken een simplistische en minimalistische uitstraling heeft. Ander belangrijk kenmerk is de functionaliteit in deze keuken. De Scandinavische keuken heeft altijd voldoende werk- en opbergruimte. Hoewel een belangrijk kenmerk de opbergruimte is, wordt er weinig gekozen voor bovenkasten in deze stijl. Je ziet in deze stijl vaak de combinatie, de kleur wit met houtlook.

Scandinavische keukens
Strakke keukens

Strakke keukens

Deze stijl heeft veel weg van de moderne keuken. Je ziet hier dezelfde strakke lijnen en de minimalistische uitstraling terugkomen die je bij de moderne keuken ook ziet. Bij een strakke keuken wordt geen gebruik gemaakt van felle kleuren of drukke prints. Er wordt dan snel gedacht dat een strakke keuken sfeerloos is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kan bijvoorbeeld wel kiezen voor een opvallend blad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een marmerlookblad. In deze stijl zul je ook veel kasten zien voor voldoende opbergruimte. Een keuken waar veel accessoires staan en weinig opbergruimte heeft, oogt al snel rommelig. Je wilt bij een strakke keuken natuurlijk geen rommel hebben!

Moderne keukens

Met een keuken in deze stijl kun je alle kanten op. Het is namelijk een veelzijdige stijl. Een belangrijk kenmerk waar deze keukens bekend om zijn, is de strakke uitstraling. De moderne keuken is vaak greeploos en het keukenapparatuur heeft een strak design. Hierdoor past het keukenapparatuur helemaal bij de strakke uitstraling. Doordat de moderne keuken strakke en trendvolle elementen heeft, worden deze keukens ook vaak omschreven als luxe en stijlvol. Er wordt dan ook vaak gekozen voor gladde materialen. De kleuren die je vaak ziet in deze stijl zijn: zwart, wit, grijs of zand kleuren.

Moderne keukens

Advies over een passende keukenstijl voor jou

Er zijn veel verschillende keukenstijlen, waardoor de juiste keus voor een passende stijl alleen maar moeilijker wordt. Wil je graag advies over welke keukenstijl bij jou zou kunnen passen? Kom dan eens langs in de winkel. Onze adviseurs helpen je graag met het vinden van de juiste keukenstijl. Vertel onze adviseurs wat je wensen zijn voor jouw nieuwe keuken en ze gaan je helpen met de keuken waar jij van droomt. Kom eens bij ons in de winkel langs of maak een afspraak.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder