Een gezellige keuken inrichten

Iedereen wil een gezellige keuken, maar hoe richt je die keuken nou in? Welke kleuren zorgen ervoor dat je keuken gezellig wordt? Welke accessoires kun je toevoegen in je keuken die ervoor zorgen dat het gezelliger wordt? Voor iedereen is het natuurlijk verschillend wanneer een keuken echt gezellig is. In deze blog lees je hoe je van jouw keuken een gezellige keuken kan maken.

Een gezellige keuken (1)

Kies voor een woonkeuken

Je hebt woningen die de keuken en de woonkamer als aparte ruimte hebben. Maar het is natuurlijk veel gezelliger als je de keuken en je woonkamer in één ruimte hebt. Tijdens de voorbereidingen van het eten of tijdens het koken kun je gezellig met je gezin blijven kletsen. Als je een grote woonkeuken hebt is het natuurlijk ook gezellig om te gaan voor een kookeiland. Je kunt dan gezellig kletsen met je gezelschap.

Of een keukenbar

Een andere mogelijkheid is om te gaan voor een kookeiland met bar. Plaats daar een paar leuke barkrukken bij de bar en je kunt daar ’s avonds gezellig eten. Heb je vrienden op bezoek ’s avonds dan is aan de bar van je kookeiland ook een gezellig plekje om te zitten. Zorg ervoor dat je bij de bargedeelte wel je benen kwijt kunt. Je moet hier van te voren dus al over nadenken. Het is lastiger om van een bestaande woonkeuken nog een gedeelte met een bar te maken. 

Een gezellige woonkeuken
Accessoires gezellige keuken

Creëer sfeer met accessoires

Met accessoires in je keuken kan je jouw keuken heel gezellig inrichten. Door de keuken gezelliger te maken door middel van accessoires, zorg er dan voor dat je de accessoires niet in één dezelfde tint hebt.  We geven je tips om jouw keuken gezellig te maken met de juiste accessoires:

1. Het kleurenpallet: maak van te voren een kleurenpalet voor kleuren waar je jouw accessoires in wilt hebben. Je kan bijvoorbeeld voor één kleur kiezen maar kies dan wel voor verschillende tinten. Wanneer je voor een kleur kiest, weet je zeker dat jouw keuken gezelligheid, maar ook rust uitstraalt.

2. Verschillende formaten en materialen: door te spelen met verschillende kleuren en materialen, maak je je keuken net wat speelser. We raden wel aan om niet te veel verschillende formaten en materialen te gebruiken, de keuken kan dan erg druk gaan ogen.

3. Kies voor praktisch: kies voor accessoires in je gezellige keuken die je ook gebruikt in de keuken. Hierdoor maak je van accessoire direct een praktisch element. Kies bijvoorbeeld voor een leuke snijplank of een bak met kookgerei. Let er daarbij wel op dat je niet te veel losse elementen op het werkblad legt, daardoor kan het weer snel rommelig ogen.

Voeg planten aan je keuken toe

Planten in je gezellige keuken doen al heel veel. De keuken wordt snel vergeten als het om planten gaat. Maar toch zijn er al redelijk wat planten die leuk zijn voor in jouw keuken, maar ook nog eens te gebruiken zijn in je eten. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kruidenplanten. Maar ook droogplanten zijn mooi in de keuken, denk hier bijvoorbeeld aan pluimen van pampasgras. Als je deze in een mooie pot doet en in een dode hoek van je keuken zet, fleurt dat gelijk je dode hoek op. Of een hoek waar je geen kast kwijt kan, zet daar een klein fruitboompje neer. Dit doet gelijk al iets met de sfeer van je keuken. Als je een kleine keuken hebt waar weinig licht in komt, houdt hier dan wel rekening mee. Niet alle planten kunnen tegen weinig licht. Dus verdiep je wel even in de planten die je in jouw keuken wilt neerzetten, voordat je ze aanschaft.

planten in een gezellige keuken
Kleuren in een gezellige keuken

De kleuren voor een gezellige keuken

Kleuren doen heel veel met een ruimte, zo bepaald de kleur of de ruimte groot of klein lijkt. Door kleur te gebruiken in je keuken, maar je jouw keuken ook gelijk al een stuk gezelliger. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je achterwand van tegels te maken in een totaal andere kleur dan jouw keuken. Je kunt er ook voor kiezen om je keuken neutraal van kleur te houden, maar de muren om je keuken heen een mooi kleurtje te geven. Op de foto hiernaast kun je goed zien dat het gebruik van kleur heel mooi kan uitpakken. Als je goed kijkt zie je het volgende:

1. Roze muur: de muur achter de keuken heeft een roze kleur. Dit zorgt al voor een gezellige uitstraling.

2. Gele achterwand: in de keuken is er gekozen voor gele tegels op de achterwand, de kleur geel komt ook terug in de lampen. Zo zie je dat het terug laten komen van kleuren zorgt voor rust.

3. De blauwe keuken: de keuken zelf heeft een blauwe kleur met een licht werkblad. Ondanks dat blauw vaak juist als opvallend wordt gezien, zorgt het in deze keuken voor rust.

Er wordt in deze keuken dus veel gebruik gemaakt van kleuren welke allemaal bij elkaar passen. Zo zie je maar dat de verschillende combinaties voor een warm en gezellig geheel zorgen.

Breng een bezoek

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor kleur in jouw keuken? Kom dan eens een kijkje nemen bij een van onze winkels en laat je inspireren. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om je te helpen aan jouw gezellige droomkeuken.

Maak hier een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder

Keuken samen stellen binnen budget

Zo stel je een keuken samen binnen je budget

Lees verder

Trend lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder