Hotel chique keuken

Wil jij graag een hotel chique keuken? Maar wat is hotel chique nou eigenlijk? Bij hotel chique draait het allemaal om het gevoel dat je wilt creëren. Je wilt graag thuis komen en het gevoel krijgen dat je in een hotel thuis komt. Hotel chique is een stijl waarbij alles in het teken staat van luxe. Je wilt graag dat je keuken luxe uitstraalt. Wil jij graag weten hoe je een hotel chique keuken kunt creëren? Lees dan snel verder!

Hotel chique keuken

Wat is hotel chique

Hotel chique is een opkomende trend. De naam zegt eigenlijk al wat de trend inhoudt. De ruimte is net zo chic als in een hotel. Wil jij graag dat jouw keuken luxe uitstraalt? Dan is een hotel chique keuken echt iets voor jou, deze keuken staat namelijk helemaal in het teken van luxe. Een hotel chique keuken herken je aan de nette en stijlvolle inrichting. De kleur goud en het materiaal marmerlook komen in deze stijl dan ook echt tot hun recht. In hotel chique zie je ook vaak natuurlijke tinten en materialen. De natuurlijke materialen zorgen ervoor dat de keuken luxe en rust uitstraalt. Wat ook goed past bij hotel chique, zijn ronde vormen. Dit kan je op verschillende manieren toepassen. Denk bijvoorbeeld aan ronde accessoires in je keuken of ga voor een ronde eettafel in je keuken.

Wat is hotel chique
Kenmerken hotel chique

Wat zijn de kenmerken van hotel chique

Wil je graag een keuken die de combinatie heeft van natuurlijke materialen, marmerlook , de kleuren goud of messing achtige tinten? Dan is een keuken in de hotel chique stijl echt helemaal iets voor jou. De kenmerken die je bij een hotel chique keuken ziet zijn:

  • Donkere en warme kleuren
  • Marmerlook materialen
  • Gouden of messing accenten
  • Visgraat vloeren
  • Comfort in de keuken

In bijna elk hotel chique keuken zie je deze kenmerken wel terugkomen. Je zult ze niet allemaal in elke keuken zien. Het is toch ook een smaakverschil wat je wel en niet mooi vindt.

Materialen

Bij de stijl hotel chique zie je veel de materialen marmerlook, messing, hout en natuursteen. De natuurlijke materialen zorgen ervoor dat jouw keuken een luxe, exclusieve en chique uitstraling krijgt. Je hoeft natuurlijk al deze materialen in de keuken te hebben. Het kan natuurlijk ook zijn dat je sommige materialen niet mooi vindt of niet bij de rest van jouw interieur past. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan voor een marmerlook werkblad en of achterwand en de fronten van jouw kasten eikenhout te doen, waardoor je een houten keuken hebt. Wil je graag de eethoek bij jouw keuken betrekken? Ga dan voor bijvoorbeeld een ronde tafel met stoelen van velvet stof. Dit past helemaal bij hotel chique.

Materialen bij hotel chique
Kleuren bij hotel chique

Kleuren

De kleuren die bij hotel chique keuken passen zijn warm en opvallend. Goudkleurig past daarom ook perfect bij deze stijl, net zoals de kleuren zwart, grijs, bruin of groen. Als mensen aan een hotel chique keuken denken, denken ze toch al snel aan de kleur zwart. Hierbij de kleuren uitgelegd:

  • Zwart. Deze kleur zorgt ervoor dat een ruimte er al snel stijlvol, chic en luxe uitziet. Zwart kan je eigenlijk met alle kleuren wel combineren. Hierdoor is het een makkelijke kleur.
  • Vind je zwart toch net te donker? Ga dan voor de kleur bruin. De kleur bruin is toch iets lichter dan zwart maar geeft wel een warme sfeer. Doordat deze kleur ook makkelijk te combineren is met veel andere kleuren.
  • De kleur groen is ook heel mooi en past ook bij hotel chique. Dan hebben we het vooral over de donkergroene kleur. Deze kleur is ook met veel kleuren te combineren, maar minder makkelijk dan zwart of bruin. Een zwarte keuken in combinatie met de kleur groen is ook heel mooi.
  • Grijs. Grijs is ook altijd een goede keuze. Dit komt omdat grijs veel verschillende tinten grijs heeft. De kleur grijs kun je ook met veel andere kleuren combineren.

Combinaties in de trend hotel chique

Je kan verschillende combinaties maken met de stijl hotel chique in de keuken. Ik zou een paar combinaties opnoemen. Ga bijvoorbeeld voor een zwarte keuken, met een marmerlook werkblad en een messing kleurige kraan. Of een zwarte keuken met een donkere marmerlook werkblad, een goudkleurige kraan en een goudkleurige spoelbak. Wil je wat grijs in de hotel chique keuken? Dan kan je bijvoorbeeld voor een zwarte keuken gaan, met een grijs werkblad, een messing kleurige kraan en messing kleurige spoelbak. Wil je graag groen in de keuken? Ga dan voor bijvoorbeeld een groene hoge kastenwand, met een zwart eiland, zwart kraan en zwarte spoelbak. Hierdoor laat je de groene kleur naar voren komen, maar houd je de keuken toch rustig door een zwart eiland te doen. De combinatie, hoge kasten wand in houtlook met een grijs eiland is ook super mooi! Zo zie je maar dat er genoeg combinaties mogelijk zijn.

Hotel chique combineren

Kitchen4All bij jou in de buurt

Wil je graag een hotel chique keuken, maar weet je nog niet zo goed hoe je hem wilt samenstellen? Kom dan eens langs bij een van onze winkels en we helpen je graag met het realiseren van jullie droomkeuken. Laat je inspireren door ons ruime assortiment. Onze adviseurs maken een 3D-ontwerp voor je zodat je kan zien hoe jouw samengestelde keuken er uit gaat zien. Benieuwd naar ons advies? Maak dan een afspraak!

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder