• Klantbeoordeling 9,7
  • Gratis 3D-ontwerp t.w.v. € 150,-
  • Volledige montage
  • 100% prijstransparantie
  • 5 jaar garantie
Almere

Almere

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Deventer

Deventer

Doetinchem

Doetinchem

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Harderwijk

Harderwijk

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Leiderdorp

Leiderdorp

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Franchiser worden?

We groeien hard bij Kitchen4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle keuken franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: belangrijke tips

Hygiëne is altijd al erg belangrijk geweest, maar in deze tijden is het helemaal belangrijk om hygiënisch te zijn. Daarom lichten we in deze blog de belangrijkste hygiënetips uit voor in de keuken.

Handen wassen

Als je in de keuken een maaltijd gaat bereiden dan is het belangrijk om goed je handen te wassen. Omdat je dagelijks op verschillende plekken komt, kom je in contact met diverse bacteriën. Was je handen goed van te voren, want zo zul je de bacteriën niet overbrengen.

Een schone keuken

Een schone keuken draagt ook bij aan een hygiënische leefomgeving. Zorg ervoor dat je werkblad schoon is en dat alles netjes is schoongemaakt. Let erop dat veel bacteriën zich nestelen in textiel, dus zorg ervoor dat je jouw handdoeken, theedoeken en sponsjes regelmatig wast op een hoge temperatuur. Zo dood je de bacteriën.

Prullenbak

Een prullenbak is een verzamelplek voor bacteriën. Zorg er daarom voor dat je altijd kiest voor een prullenbak die goed dichtgaat en dat je jouw handen wast nadat je iets in de prullenbak hebt gestopt.

Voorkom kruisbesmetting

Maak jij jouw keukenblad altijd schoon voor- en nadat je gaat koken? En ruim je altijd meteen je rommel op? Doe dit zeker, want zo voorkom je dat bacteriën zich kunnen nestelen. Bovendien is het ook altijd belangrijk dat je een schone snijplank gebruikt. Was deze ook weer goed af met heet water na gebruik. Zo zorg je ervoor dat de bacteriën niet op de snijplank blijven.

Houd de koelkast goed schoon

Gemorst eten en drinken verspreidt zich snel in de koelkast. Daarom is het belangrijk om je koelkast regelmatig schoon te maken. Daarbij geldt, door het regelmatig bij te houden ben je er op den duur korter mee bezig en daarbij is het ook nog eens een stuk hygiënischer.

Een bescherming tegen ziektes en voedselvergiftigingen

Door goed te letten op hygiëne in de keuken, bescherm je jezelf tegen ziektes en voedselvergiftigingen. Let dus zeker op deze tips en was liever je handen een keer te veel dan te weinig. Dit is niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor een ander.

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Voorbeeldkeukens

Hoe kan je keukeninspiratie opdoen?

Lees verder

Keuken moodboard kleur

Inspiratie: maak een moodboard van jouw nieuwe keuken

Lees verder

Keukentrends door de jaren heen

De keukentrends door de jaren heen

Lees verder

Complete keuken easytouch rust red 4

Hoe deel je een keuken praktisch in?

Lees verder