• Klantbeoordeling 9,7
  • Gratis 3D-ontwerp t.w.v. € 150,-
  • Volledige montage
  • 100% prijstransparantie
  • 5 jaar garantie
Almere

Almere

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Deventer

Deventer

Doetinchem

Doetinchem

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Harderwijk

Harderwijk

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Leiderdorp

Leiderdorp

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Franchiser worden?

We groeien hard bij Kitchen4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle keuken franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Keuken moodboard

Inspiratie: maak een moodboard van jouw nieuwe keuken

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, maar weet je nog niet zo goed welke kant je op wil qua design? Of weet je al ongeveer wat jouw stijl is, maar wil je deze graag in beeld brengen? In beide gevallen kan het enorm helpen om een moodboard te maken. Hierbij verzamel je zo veel mogelijk beelden die jij mooi vindt, om zo jouw perfecte keuken in beeld te brengen. We vertellen je graag meer over hoe je een moodboard maakt en gebruikt bij het vinden van jouw keuken!

Moodboard
Moodboard inspiratie keuken
Keuken moodboard voorbeeld
Moodboard keuken

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een creatieve manier om jouw stijl en wensen voor een keuken in beeld te brengen. Je verzamelt beelden van keukens die jou om verschillende redenen aanspreken, en plaatst deze samen op jouw moodboard. Denk aan foto’s van keukens, materialen en andere elementen. De sfeer die jij graag in de keuken ziet is op deze manier in één oogopslag te vangen. Wat er ontstaat is een handleiding van jouw stijl, die onze keukenadviseurs erg goed kunnen gebruiken bij het adviesgesprek!

Een fysiek moodboard

Als je van knutselen houdt, kan het ontzettend leuk zijn om jouw moodboard op papier te maken. Hiervoor heb je nodig:

  • Zo veel mogelijk tijdschriften of andere keukeninspiratie op papier
  • Een ondergrond voor je moodboard, bijvoorbeeld een groot kartonnen vel
  • Een schaar
  • Lijm

Verzamel eerst zo veel mogelijk inspiratie. Denk aan woonmagazines, keukenbladen en andere tijdschriften die je in huis hebt liggen. Dit hoeven echt niet allemaal foto’s van keukens te zijn; als je maar de sfeer probeert te vangen die jij straks in jouw keuken wil. Misschien hou je erg van groen, in dat geval kunnen ook foto’s van planten die je mooi vindt een plekje krijgen op jouw moodboard. Maar bekijk ook bijvoorbeeld de verschillen in frontjes en keukenbladen. Wat spreekt jou aan en waarom? Verzamel jouw beelden van materialen, keukenopstellingen en andere elementen die jij mooi vindt en plak deze allemaal boven, onder en naast elkaar. Je zult zien dat er een eenheid ontstaat waarin jouw keukenstijl helemaal naar voren komt!

Magazine moodboard
Kitchen4all moodboard pinterest

Keukeninspiratie op Pinterest

Ook via Pinterest kan je heel goed jouw moodboard samenstellen. Dat scheelt een hoop knutsel- en opruimwerk, en je hebt jouw moodboard meteen digitaal op zak. Wanneer je zoekt op de keukenstijl(en) die jij mooi vindt, zal je zien dat je genoeg beelden voorbij ziet komen die jou aanspreken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar voorbeelden van industriële keukens, moderne keukens, Scandinavische keukens, landelijke keukens of een andere stijl. In beeld verschijnen diverse foto’s van keukens die passen bij jouw favoriete stijl. Pin je favoriete foto’s en ga ook zeker op zoek naar gedetailleerde foto’s. Zie je bijvoorbeeld een foto met grepen van een keukenkast die je prachtig vindt? Door foto’s  met details die jij mooi vindt allemaal op één bord op te slaan, kunnen onze adviseurs beter laten zien wat de opties zijn. Zo weet je zeker dat wij helemaal snappen wat jij mooi vindt en verwacht in het ontwerp van jouw nieuwe keuken.

Begin direct op Pinterest

Jouw wensen in een (gratis) 3D-ontwerp

Is jouw moodboard af? Plan dan jouw gratis adviesgesprek in bij een van onze winkels, en neem jouw moodboard mee naar de afspraak. Onze adviseurs laten je in onze keukenwinkel meteen de mogelijkheden zien qua materialen en opstellingen, en verwerken jouw wensen in een gratis 3D-ontwerp. Zo zie je jouw moodboard tot leven komen in het ontwerp van jouw nieuwe keuken.

Aan de slag!

Heb jij al zin om aan de slag te gaan met jouw moodboard? Dan houden we je niet langer bezig met lezen! Ga aan de slag met het maken van een moodboard dat helemaal past bij jouw persoonlijke smaak. En wist je al dat wij ook veel inspiratie delen op Pinterest? Voel je dus vrij om deze beelden te gebruiken voor jouw moodboard. We zijn benieuwd naar jouw keukenstijl!

Plan jouw adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Voorbeeldkeukens

Hoe kan je keukeninspiratie opdoen?

Lees verder

Keukentrends door de jaren heen

De keukentrends door de jaren heen

Lees verder

Complete keuken easytouch rust red 4

Hoe deel je een keuken praktisch in?

Lees verder

Van je keuken een eyecatcher maken

Van je keuken een eyecatcher maken

Lees verder