Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Een ton-sur-ton keuken komt steeds vaker voor. Het wordt steeds populairder. Dit komt doordat er bij een ton-sur-ton keuken alle combinaties mogelijk zijn. Hierdoor wordt het samenstellen van een ton-sur-ton keuken steeds eenvoudiger. Wat een ton-sur-ton keuken nou precies is en hoe je die kunt samenstellen leggen we in deze blog uit.

Jouw ton sur ton keuken samenstellen header

Wat is ton-sur-ton

Ton-sur-ton betekent eigenlijk tint op tint. Hierdoor zijn de keukens in ton-sur-ton in zijn geheel 1 kleur. Er is dus één kleur die de hoofdrol speelt. Je kunt van deze kleur wel verschillende tinten gebruiken, maar het blijft wel in die ene kleur. Bij verschillende tinten kun je denken aan donkere, maar ook lichtere tinten. Doordat de complete keuken in zijn geheel 1 kleur is, creëer je een keuken die minimalisme en rust uitstraalt. Een ton-sur-ton keuken zijn er dus ook geen elementen die met elkaar vloeken, omdat alles één dezelfde kleur is.

Ton-sur-ton keuken
Materiaal keuze

Materiaalkeuze bij een ton-sur-ton keuken

Je denkt misschien: een keuken in éénzelfde kleur wordt toch saai? Een ton-sur-ton keuken is zeker niet saai. Doordat er verschillende tinten worden gebruikt, wordt er een mooi contrast gecreëerd. Je kunt bij een ton-sur-ton keuken eigenlijk alle materialen wel gebruiken. Maar de materialen van de fronten van je kasten zijn natuurlijk anders dan je werkblad. Het kan zijn dat je deze in dezelfde kleur neemt, maar omdat de materialen anders zijn, heeft de kleur vaak een andere tint. Hiermee creëer je dus het contrast in je keuken.

Welke kleuren passen er bij ton-sur-ton?

Bij een ton-sur-ton keuken kan je eigenlijk elke kleur toepassen. Maar niet elke kleur is geschikt als je rust wil creëren. Het kan dus soms voor best heftige resultaten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur roze. De keuken kleuren die rust uitstralen en eigenlijk altijd geschikt zijn, lichten we voor je uit:

  • Neutrale tinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren beige, crème en grijs.
  • Aarde tinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren zand, terracotta, roest en bruin. De keukens in bijvoorbeeld roest en terracotta vallen als iets meer op in de ruimte.
  • Groene tinten. Er zijn natuurlijk heel veel groentinten. Zorg de tinten dan ook zorgvuldig uit.
  • Blauw heeft net zoals groen vele tinten. Als je kiest voor een donkere basis tint, blijf dan ook een beetje bij de donkere tinten. Hiermee behoud je de rust.
Kleuren ton sur ton
Geschikte keukenstijlen

Geschikte keukenstijlen voor ton-sur-ton

Als je een ton-sur-ton keuken wilt hebben, voor welke stijl kan je dan het beste gaan? Er zijn meerdere keukenstijlen waarbij je een ton-sur-ton keuken kan toepassen. Hieronder lichten we een paar stijlen voor je uit:

  1. Minimalistische keuken.

De keuken in deze stijl herken je voornamelijk aan de eenvoud van de ruimte. Je ziet vaak zachte kleuren en strakke lijnen, hierdoor straalt de ruimte rust uit. Deze keukens zijn ook altijd voorzien van genoeg opbergruimte. Hierdoor kan je de keuken rustig en clean houden.

  1. Moderne keuken.

De moderne stijl is een veelzijdige stijl. Je kunt er dus alle kanten mee op. Een van de kenmerken is de strakke uitstraling, ze zijn vaak greeploos en de keukenapparatuur heeft een strak design. De keuken heeft vaak veel opbergmogelijkheden.

  1. Design keuken.

De keukens in deze stijl hebben een uniek en uitdagend design. Ze hebben een strak ontwerp. Een combinatie van strakke elementen en materialen. Ook zie je in deze keukens apparatuur die zijn voorzien van nieuwste designs en functies.

  1. Luxe keuken.

De luxe keuken heeft niet echt een bepaalde stijl, maar wordt gecreëerd door de combinatie van producten en materialen. De materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en de apparatuur is voorzien van een bijzonder design of extra functionaliteiten.

Stel jouw ton-sur-ton keuken samen

Een ton-sur-ton keuken is dus eigenlijk een keuken in één kleur, maar kan wel verschillende tinten hebben. De fronten van je kasten, je werkblad en achterwand hebben dus dezelfde kleur. Wil je een rustigere kleur? Kies dan bijvoorbeeld voor beige. Het kan dus zijn dat je jouw fronten de kleur beige hebben, maar wel een tint lichter is dan jouw werkblad. Dit kan komen, omdat je gewoon een verschil hebt gekozen in tint, maar het kan ook zijn dat het anders lijkt, omdat het materiaal anders is. Je kan de ruimte nog meer ton-sur-ton maken door de muren en het plafond dezelfde kleur te geven. Er zijn dus veel mogelijkheden, dus maak het vooral naar je eigen smaak.

Keuken samenstellen

Meer informatie over een ton-sur-ton keuken

Wil je graag meer weten over een ton-sur-ton keuken of hoe je deze keuken samenstelt? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Onze deskundige en ervaren adviseurs staan voor je klaar om je te helpen. We kunnen ook een 3D-tekening voor je maken, zodat je ziet hoe jouw samengestelde keuken eruit komt te zien. Kom gerust bij ons langs of maak een vrijblijvende afspraak.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder

Keuken samen stellen binnen budget

Zo stel je een keuken samen binnen je budget

Lees verder