Onmisbare tips bij het uitzoeken van nieuwe keukenfronten

Een belangrijk onderdeel van je nieuwe keuken zijn de keukenfronten. Deze zorgen er niet alleen voor dat je keukenkastjes afgesloten zijn, maar geven je keuken ook sfeer en uitstraling. Daarom wil je natuurlijk wel voor de keukenfronten kiezen die het beste bij je passen. In deze blog geven we je vier onmisbare tips bij het uitzoeken van nieuwe keukenfronten.

Tips uitzoeken keukenfronten (1)

De juiste kleur van je fronten

Wanneer je de fronten van je nieuwe keuken gaat uitkiezen, moet je op verschillende dingen letten. Een daarvan is natuurlijk de kleur, deze is heel bepalend voor de stijl van je keuken. Je kunt kiezen voor een bekende kleur als zwart, wit of grijs. Maar we bieden ook opvallendere keuken kleuren zoals blauw, groen, rood of zelfs roze. Je hoeft daarnaast niet voor de gehele keuken voor dezelfde kleur te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor de bovenkasten voor een andere kleur fronten kiezen dan de onderkasten.

De kleur van je nieuwe keukenfronten
Materiaal keukenfronten

Voor welk materiaal kies je?

Naast dat we veel verschillende kleuren fronten bieden, hebben we ook verschillende materialen. De meeste fronten zijn gemaakt van kunststof, maar zijn wel in diverse uitstralingen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor houtlook, marmerlook of natuursteenlook fronten. Deze imitaties zijn vrijwel niet te onderscheiden van de echte materialen. Een ander materiaal waar je voor kunt kiezen is massief hout. We zien dat hier wat minder vaak voor wordt gekozen omdat houtlook vrijwel niet van echt hout te onderscheiden is. Naast het materiaal zijn er ook verschillende afwerkingen waar je voor kunt kiezen. We bieden namelijk matte, supermatte en hoogglans fronten.

Ga je voor grepen of greeploos?

Een van de laatste keuzes die je moet maken is of je kiest voor fronten met grepen of greeploze fronten. Wanneer je bijvoorbeeld een hele strakke moderne keuken wil samenstellen, kun je het beste kiezen voor een greeploze keuken. Maar wanneer je van een landelijke en klassieke keuken houdt, zijn grepen juist een prachtige uitstraling. Er is dus geen goed of fout en beide opties hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het is dus net wat jij mooi vindt en bij je past!

Keukengrepen of greeploos

Het front voor jouw keukenstijl

Ben je benieuwd welke fronten passen bij de keukenstijl die jij voor ogen hebt? We hebben voor een aantal keukenstijlen de perfecte keukenfronten benoemd en uitgelicht.

Design keukens

Design keukens kenmerken zich natuurlijk door de opvallende en exclusieve uitstraling. We zien vaak de keuze voor greeploze, matte fronten in een opvallende kleur. Denk bijvoorbeeld aan rood, groen of blauw. Deze worden dan vaak gecombineerd met een wat rustigere kleur fronten als zwart.

Fronten design keuken

Landelijke keukens

Bij landelijke keukens wordt er vooral gekozen voor neutrale kleuren als wit en grijs, maar ook voor lichtgroen. Vaak wordt er gekozen voor fronten met grepen en een raamoptiek. De fronten kunnen zowel een hoogglans als matte afwerking hebben.

Fronten landelijke keuken

Moderne keukens

Bij deze keukenstijl wordt er vrijwel altijd voor een greeploos en mat front gekozen. Daarnaast zien we vooral neutrale kleuren als wit, zwart, grijs of beige.

Fronten moderne keuken

Houten keukens

Wanneer je graag een houten keuken wil, kun je natuurlijk het beste kiezen voor massief houten of houtlook fronten. Bij houten keukens kun je zowel voor een matte als hoogglans afwerking kiezen.

Fronten houtlook keuken

Luxe keukens

Bij een luxe keuken horen natuurlijk luxe kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een mat zwart front met een goudkleurige greep. Of een mat beige greeploos front.

Fronten luxe keukens

Laat je inspireren

Zou je graag onze keukenfronten eens in het echt willen bekijken? Dat kan! We hebben bij onze keukenwinkels verschillende opstellingen staan die allemaal voorzien zijn van andere fronten. Daarnaast hebben we van ieder front dat we aanbieden een staal in de winkel. Zo kun je dus zien welke mogelijkheden er zijn en welk front het beste bij je past. Maak snel een afspraak en kom langs!

Maak een vrijblijvende afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder