Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Een apothekerskast is op dit moment erg populair in de keuken. Een apothekerskast zie je steeds vaker voorkomen in een keuken. Het is een kast die niet veel ruimte in beslag neemt, maar biedt veel opbergruimte. Het is een kast die je eigenlijk niet kan missen in jouw keuken. Het biedt namelijk vele voordelen. In deze blog vertellen we de voordelen van de apothekerskast.

Een apothekerskast in jouw keuken, header

Wat is een apothekerskast

Een apothekerskast is een smalle, langwerpige kast, maar ook een diepe kast in de keuken. In de kast heb je allemaal verschillende schappen. Ondanks dat het een smalle kast is, biedt het dus wel veel opbergruimte. De apothekerskast kan je helemaal naar buiten trekken waardoor je volledige zicht hebt op heel de kastinhoud. Ideaal als je er allemaal verschillende spullen in hebt opgeborgen. Je hoeft dus niet helemaal in de kast te duiken op zoek naar het juiste kruidenpotje. Deze kast wordt dan ook vaak gebruikt om kruiden en verschillende voorraad in op te bergen.

Een apothekerskast in jouw keuken
Afmetingen apothekerskast

Welke afmetingen hebben apothekerskasten?

Er zijn verschillende afmetingen voor een apothekerskast. Je kunt hieruit ook kiezen uit hoge en lage varianten. In de breedte heb je twee verschillende afmetingen, 30 en 40 centimeter. In de hoogte kan de afmeting verschillen. De hoogte kan verschillen tussen de 72 centimeter en de 220 centimeter hoog. Wat ook de hoogte bepaald, is het aantal inhangkorven. Je kunt kiezen tussen minimaal 2 inhangkorven en maximaal 6 inhangkorven. Je hebt dus hoge apothekerskasten, maar ook lage. De lage varianten zijn onderbouwvarianten die onder het werkblad komen.

De juiste plek voor een apothekerskast

Er zijn verschillende mogelijkheden qua afmetingen voor een apothekerskast. De juiste plek voor een apothekerskast is afhankelijk van de gewenste afmeting en de keukenopstelling. Wil je namelijk een hoge apothekerskast? Dan is het de juiste of logische plek voor een apothekerskast in een kastenwand. Wil je een lage apothekerskast? Dan kun je ervoor kiezen om hem vlak bij je kookplaat te doen. Bedenk dus van te voren in welke gewenste afmeting je hem zou willen hebben. Als je weet in welke afmeting je de apothekerskast wilt, dan kun je ook makkelijker de gewenste plek in je keuken bepalen.

Juiste plek
Voordelen

De voordelen van deze kasten

De apothekerskasten bieden veel voordelen. Doordat de kast smal en lang is, neemt de kast dus eigenlijk weinig ruimte in beslag in jouw keuken. Hieronder hebben we een paar voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Veel opbergruimte
  • Overzichtelijk
  • Je kunt er vaak hogere spullen in kwijt
  • Je kunt er van beide kanten in kijken
  • Er zitten meerdere rekjes in, waardoor je er meerdere dingen in kwijt kunt
  • De kast in over de volledige lengte

Mocht je een apothekerskast willen, hou er dan rekening mee dat ze wel wat kostbaarder en prijziger zijn dan normale kasten.

Zo richt je een apothekerskast perfect in

Door de vele opbergruimte, kan het zijn dat de apothekerskast snel rommelig wordt. Zodra de kast rommelig wordt, kan de kast onoverzichtelijk worden. Om de kast overzichtelijk te houden kun je denken aan voorraadpotten of andere accessoires. Door bijvoorbeeld spaghetti etc. in voorraadpotten op te bergen blijf je het overzicht houden. Wil je nog meer overzicht, kun je ervoor kiezen om de voorraadpotten te labelen. Kies er ook voor om dezelfde houdbare producten bij elkaar neer te leggen. Zoals kruiden bij de kruiden en spaghetti bij de spaghetti.

inrichten

Meer informatie over de apothekerskast

Wil je graag meer informatie over de apothekerskast? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar en geven je graag meer informatie. De adviseurs kunnen met je meedenken over de gewenste plek van een apothekerskast. Maak een vrijblijvende afspraak of kom gerust eens langs. De koffie of thee staat voor je klaar.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder

Keuken samen stellen binnen budget

Zo stel je een keuken samen binnen je budget

Lees verder