Verrassende keukenopstellingen voor jouw keuken

De basis van een keuken begint bij de juiste keukenopstelling. Je kent waarschijnlijk de standaard keukenopstellingen, zoals de rechte keuken en hoekkeuken al. Maar er zijn nog veel meer keukenopstellingen, waar je misschien niet direct aan denkt! Nu snappen wij dat je denkt welke keukenopstellingen dit zijn en past dat wel bij mij? Daarom lichten we een aantal keukenopstellingen voor je uit.

Complete keuken nero chalet header

Parallel keuken

De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Bij een parallel keuken heb je twee keukenblokken die parallel tegenover elkaar staan. Deze opstelling is niet alleen mooi, maar ook vooral praktisch. De parallel keuken kan in veel ruimtes, meestal ook in een kleine ruimte. De keukenblokken kunnen even groot zijn, maar het hoeft niet. Je kan ook voor een speels effect kiezen en gaan voor twee verschillende lengtes. Door voor deze opstelling te kiezen creëer je bewegingsruimte in je keuken. De parallel keuken oogt niet alleen erg ruimtelijk, maar biedt ook voldoende opbergruimte. Wil je nog iets meer opbergruimte? Kies er dan voor om een kastenwand toe te voegen.

Parallel keuken
Keukenbar

Keukenbar

Een keukenbar is een prachtige, maar ook een praktische toevoeging aan je keukenopstelling. De keukenbar is een onderdeel van je kookeiland. Het verschil tussen een kookeiland en een keukenbar is dat je bij een kookeiland er eigenlijk alleen maar kookt. Bij een keukenbar trek je het werkblad van je kookeiland door en creëer je dus een zitgedeelte, dit is je keukenbar. Je krijgt hiermee een gezellige ruimte, die je niet alleen gebruikt voor het koken. Je hebt voor een keukenbar dan ook een grotere ruimte nodig, waardoor deze opstelling niet geschikt is voor elke ruimte. Een keukenbar kan je eigenlijk op verschillende manieren creëren. Je kunt de keukenbar ook aan je keukenblok plaatsen. Je kunt hierbij ook het werkblad doortrekken of je kunt voor een los deel kiezen welke op het blok geplaatst wordt.

T-keukens

De naam van deze keukenopstelling zegt het eigenlijk al. De keuken is in de vorm van een T. Deze opstelling bestaat vaak uit een rechte keuken waar haaks een ander keukenblok aan wordt geplaatst. De T-keuken is dus eigenlijk een combinatie tussen een rechte keuken en een schiereiland. Voor deze opstelling kan alleen in een grote ruimte. Je kan deze opstelling dus niet plaatsen in een kleine ruimte. Vind je het niet handig dat de keukenblokken aan elkaar zitten? Kies er dan voor om het keukenblok dat er haaks op staat los in de ruimte te plaatsen. Wil je graag nog meer opbergruimte of wil je jouw apparatuur inbouwen? Kies dan nog voor een extra kastenwand. Je kunt met deze opstelling dus eigenlijk alle kanten op.

T-keukens
Spelen met dieptes
Kastenwand (1)
Apothekerskast
Glaskast

Verrassende indelingen

Zoals je hebt gelezen zijn er dus veel verschillende opstellingen. Heb je een opstelling gekozen? Dan is er ook nog de mogelijkheid om in de opstelling te spelen met de indeling van je keuken. Hieronder benoemen we een paar opties die je kunt toepassen in de indeling van je keuken.

Spelen met dieptes

Voorheen waren alle keukenkasten dezelfde diepte en dezelfde hoogte. Hier wordt nu meer in gevarieerd. Je kunt namelijk door te spelen met de diepte en hoogte een speels en uniek geheel creëren. Je kunt ook spelen met de hoogte van je keuken. Plaats bijvoorbeeld de keukenbar op je werkblad, waardoor je dus hoogteverschil krijgt.

Kastenwand

Je ziet een kastenwand steeds meer terugkomen in de keuken. Een kastenwand biedt namelijk veel opbergruimte, maar zorgt er ook voor dat je keuken een strak geheel wordt. Je kunt je kastenwand tegen de wand aanzetten, maar je kunt er ook voor kiezen om je kastenwand in te bouwen. De ingebouwde kastenwand zorgt ervoor dat je keuken een strakke uitstraling krijgt. Je kunt een ingebouwde kastenwand creëren door het tussen twee wanden te plaatsen.

Unieke kasten 

Je kunt je keuken een unieke uitstraling geven door unieke kasten in jouw keuken te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glaskasten. Door een glaskast in je keuken te plaatsen, krijgt jouw keuken een luxere uitstraling. Wil je graag een wat speelse uitstraling, ga dan voor een open kast. Als je wat meer opbergruimte wilt, zonder dat je meer kasten toe wil voegen, ga dan voor een apothekerskast. Heb je een hoek in je keuken? Ga dan voor een Le Mans kast.

Meer informatie over de keukenopstellingen

Wil je graag een nieuwe keuken, maar ben je er nog niet helemaal uit welke keukenopstelling je wilt? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Er staan verschillende opstellingen, dus genoeg inspiratie. Wil je graag advies van onze deskundige adviseurs? Maak dan een vrijblijvende afspraak en de koffie of thee staat al voor je klaar.

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder

Keuken samen stellen binnen budget

Zo stel je een keuken samen binnen je budget

Lees verder

Trend lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder