Welke vloer past bij jouw keuken?

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken kiezen veel mensen er vaak voor om er gelijk een nieuwe vloer in te leggen. De vloer heeft veel invloed op de sfeer in de keukenruimte. Je wilt natuurlijk wel dat de vloer wel past bij de nieuwe keuken, zodat het samen één mooi geheel wordt. Maar welke soorten vloeren zijn er? We hebben een aantal mogelijkheden voor je uitgelegd!

Keukenvloer

Soorten keukenvloeren

Je hebt verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor in de keuken. De vloer in de keuken heeft vaak veel te verduren, doordat er bijvoorbeeld servies of eten op valt. Laminaatvloeren of houten vloeren kunnen vaak minder hebben en zijn kwetsbaarder dan bijvoorbeeld pvc of tegels. Om die reden kiezen mensen daarom voor een pvc-vloer. De pvc-vloer kan tegen een stootje, hierdoor raakt de vloer niet gelijk beschadigd als je er bijvoorbeeld een bord op laat vallen. Daarnaast biedt pvc veel mogelijkheden, zo kun je een vloer nemen met houtlook of betonlook.

Vloeren voor de keuken
Houtlook vloer

Houtlook vloer

Wil je graag een houten vloer? Maar wil je wel graag een vloer dat makkelijk is in onderhoud? Dan is de houtlook pvc-vloer een hele goede optie en is ook super populair. Een pvc-vloer is heel stevig en raakt daardoor dus nauwelijks beschadigd. Hierdoor blijft de vloer dus lang mooi en gaat hij jaren mee. Houtlook vloeren zijn ook onderhoudsvriendelijk, waardoor je dus ook niet veel tijd kwijt bent om de vloer mooi te houden. De houtlook vloer is naast onderhoudsvriendelijk ook voor een warme uitstraling in jouw keuken!

Betonlook vloer

Wil je graag dat jouw vloer een robuuste of een moderne uitstraling krijgt? Kies dan voor een betonlook keukenvloer. Naast een robuuste en moderne uitstraling, zorgt deze pvc-vloer ook voor een industriële look. De betonlook vloer oogt heel neutraal, waardoor de vloer dus bij bijna elke keukenstijl past. Door te kiezen voor deze betonlook vloer valt jouw keuken meer op. En dat wil je natuurlijk als je net een nieuwe keuken hebt gekocht waar je heel blij mee bent!

Betonlook vloer
Visgraat vloer

Visgraat of Hongaarse punt

Een visgraat keukenvloer of een vloer met een Hongaarse punt zijn tijdloos, dus je kan nog jaren van deze vloer genieten. Ook zorgt de vloer met een visgraatpatroon of met een Hongaarse punt voor een speels en sfeervol karakter. Deze keukenvloer past dus ook bij heel veel keukenstijlen. Wat deze keukenvloer weer anders maakt dan de betonlook vloer, is dat deze vloer een echte blikvanger is. Bij de betonlook vloer laat je jouw keuken meer uitblinken en met een visgraat vloer of met een Hongaarse punt zorg je ervoor dat de vloer één mooi geheel wordt. Een visgraatpatroon en een Hongaarse punt lijken op elkaar, maar wat is nou het verschil? Het legpatroon is anders. Bij een Visgraatvloer worden de delen haaks tegen elkaar aan gelegd in een hoek van 90 graden en bij een Hongaarse punt worden de punten tegen elkaar aan gelegd in een hoek van 45 of 60 graden.

Tegelvloer

Houd je niet zo van een houten vloer of van een pvc-vloer? Kies dan voor een tegelvloer. De tegelvloer is bestand tegen harde voorwerpen of vieze vlekken van bijvoorbeeld etenswaren. Ook zijn tegelvloeren heel onderhoudsvriendelijk, dus ook hier kun je jaren van jouw vloer genieten zonder er al te veel tijd in te stoppen. Tegelvloeren zijn er in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Hierdoor heb je veel keuze, waardoor er eigenlijk altijd wel een passende vloer voor jouw keuken te vinden is. Wil jij graag een tegelvloer in jouw keuken? Klik dan hier!

Tegelvloer

Jouw keukenvloer

Wil jij graag meer informatie over de vloer in jouw nieuwe keuken? Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze winkels. Onze adviseurs kunnen een 3D-ontwerp voor je maken, hiermee kan je zien hoe jouw keuken er uit komt te zien. Bij Kitchen4All hebben we keukens voor iedereen, in iedere stijl en voor ieder budget. Ben je benieuwd naar ons assortiment? Maak dan een vrijblijvende afspraak en laat je inspireren.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder