Zo voorkom je dat jouw volledig zwarte keuken saai wordt

Zwarte keukens hebben een chique en stijlvolle uitstraling, waardoor het echte eyecatchers zijn. Maar een volledig zwarte keuken kan toch ook wel wat saai ogen. Om te voorkomen dat jouw zwarte keuken er straks saai uit ziet, hebben we verschillende tips voor je. Zo creëer jij straks een prachtige zwarte keuken, geheel naar jouw smaak.

Zwarte keuken

Kies voor verschillende materialen

Bij het samenstellen van je zwarte keuken kun je al wat aanpassingen doen om te voorkomen dat de keuken er saai uit komt te zien. Je kunt namelijk voor verschillende materialen kiezen. Zo bieden we bijvoorbeeld verschillende soorten zwarte fronten. Denk aan 3D-fronten, houtlook fronten of een zwart front met een raamoptiek. Ook hebben we verschillende soorten zwarte werkbladen waarmee je de keuken net dat beetje extra kan geven. Combineer dus verschillende zwarte materialen en creëer een heel uniek geheel.

Verschillende materialen volledig zwarte keuken
Accessoires volledig zwarte keuken

Accessoires maken het geheel af

Met accessoires kun je jouw volledig zwarte keuken helemaal afmaken. De spoelbak, kraan en grepen vormen de accenten van de keuken en kunnen voorkomen dat je zwarte keuken saai wordt. Kies bijvoorbeeld voor goudkleurige of koperkleurige accenten. Je kunt denken aan de wat meer standaard accessoires zoals een zeeppompje, handdoekjes en keukengerei. Maar een mooi schilderij of een grote vaas met (droog)bloemen kunnen ook een mooie kleurrijke toevoeging aan de keuken zijn.

Combineer met andere kleuren

Naast accessoires kun je ook op andere manieren de keuken wat meer kleur geven. Je hebt natuurlijk ook nog de muur, achterwand en vloer van de keuken. Ondanks dat dit geen onderdelen van de keuken zijn, hebben ze wel degelijk invloed op de uitstraling ervan. Kies daarom bijvoorbeeld voor een lichte vloer en muurkleur om het geheel wat lichter te maken. Of ga voor een hele opvallende achterwand om van jouw keuken een eyecatcher te maken.

1. De muurkleur

Het voordeel van zwart is dat je de kleur eigenlijk wel met iedere andere kleur kunt combineren. Wanneer je graag een unieke keuken wil creëren, kun je de muur van de keuken een opvallende kleur geven. Denk bijvoorbeeld aan roze, groen of blauw. Maar wanneer je het geheel wat rustiger wil houden kun je gaan voor een kleur als grijs, beige of taupe. Hiermee zorg je er direct voor dat de keuken wat lichter oogt.

Achterwand volledig zwarte keuken

2. De keukenvloer

Wanneer je de keuken vervangt, moet vaak de keukenvloer ook vervangen. En laat dit ook de ideale manier zijn om jouw zwarte keuken wat meer sfeer te geven. We bieden bij Kitchen4All allerlei (pvc) vloeren die jouw zwarte keuken afmaken. Denk aan een lichte visgraatvloer, een betonlook vloer of een donkere houtlook vloer. Allemaal vloeren die goed passen bij een zwarte keuken!

Vloer volledig zwarte keuken

3. De achterwand

De achterwand van de keuken is een beetje een ondergeschoven kindje. En dat terwijl je de keuken er helemaal mee af kunt maken. Je kunt bij een zwarte keuken bijvoorbeeld kiezen voor opvallende tegels en daarmee de keuken een hele andere sfeer geven. Of laat het werkblad doorlopen op de achterwand om eenheid te creëren in je zwarte keuken.

Achterwand zwarte keuken
Keukenverlichting

Verlichting is de key

Met verlichting kun je de uitstraling van de keuken beïnvloeden, zo ook bij zwarte keukens. Plaats bijvoorbeeld verlichting onder het werkblad of keukenkasten om die elementen uit te lichten. Of plaats spots in het plafond met dimlichten om wat extra sfeer te creëren. Bovendien kun je natuurlijk met een prachtige hanglamp de keuken helemaal afmaken.

Laat je inspireren

Wil je graag meer keukeninspiratie opdoen voor jouw volledig zwarte keuken? In onze keukenwinkels vind je verschillende zwarte keukenopstellingen met verschillende stijlen. Zo kun je in alle rust bekijken wat je mooi vindt en bij je past. Zou je graag advies willen ontvangen? Ook dat is geen probleem! Een van onze deskundige adviseurs helpt je graag!

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder