Beige bijkeuken

Bijkeukens

We bieden bij Kitchen4All niet alleen keukens voor iedereen, maar ook bijkeukens! De bijkeukens die we bieden zijn net zoals onze ‘gewone’ keukens allemaal maatwerk. De ruimte wordt dus volledig op jouw wensen en de mogelijkheden afgestemd. Zo weten we zeker dat we een bijkeuken samenstellen die helemaal bij je past. Wil je graag meer weten over onze bijkeukens? Lees dan snel verder!

Wat is een bijkeuken?

De term bijkeuken komt best vaak voorbij, maar wat is een bijkeuken eigenlijk? De bijkeuken is een ruimte die (over het algemeen) grenst aan de keuken. Het is een ruimte welke veelal gebruikt wordt om spullen en voorraad in op te bergen. Daarnaast bevinden ook vaak de wasmachine en droger zich in deze ruimte. Het is dus een ruimte die vooral voor praktische zaken gebruikt wordt. De bijkeuken grenst dus vaak aan de keuken, maar het kan ook voorkomen dat deze aan de woonkamer of een gang grenst.

Groene bijkeuken
Hoge kasten bijkeuken
Wasombouw bijkeuken

Keukenopstellingen voor bijkeukens

Je kunt een bijkeuken op allerlei manieren inrichten, er zijn dan ook diverse keukenopstellingen mogelijk. Je zou in principe voor iedere opstelling kunnen kiezen die je maar wil, maar de ene opstelling leent zich toch net wat beter voor het samenstellen van een bijkeuken dan de ander. Zo is een keuken met eiland misschien toch wat minder praktisch. Welke opstellingen zijn dan wel geschikt? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

1. Rechte keuken
De rechte keuken biedt naar verhouding veel opbergruimte en neemt weinig ruimte in beslag. Omdat de bijkeuken vaak relatief klein is, is dit dus de ideale opstelling hiervoor.

2. Hoekkeuken
Is jouw bijkeuken wat groter en ben je op zoek naar net wat meer ruimte voor je spullen? Dan biedt een hoekkeuken uitkomst. Omdat je deze opstelling volledig kunt aanpassen op de ruimte, neemt ook deze opstelling niet veel ruimte in beslag.

3. Parallel keuken
Wanneer je naast opbergruimte ook een deel van de keuken wil voorzien van werkruimte, is de parallel keuken een goede optie. Met deze opstelling weet je zeker dat je zowel plek hebt voor jouw voorraad, als voor het vouwen van de was.

Praktische bijkeuken oplossingen

De bijkeuken is een ruimte die vooral voor praktische zaken gebruikt wordt. Denk aan het doen van de was, het opbergen van jassen en schoenen en de plek voor een extra koelkast en vriezer. Om ervoor te zorgen dat jij zo optimaal mogelijk gebruik kan maken van jouw bijkeuken, bieden we een aantal praktische oplossingen aan. Denk bijvoorbeeld aan een plateau waar je je wasmand op kunt zetten of een uitklapbaar wasrek. Daarnaast is het ook mogelijk om de wasmachine en droger in te laten bouwen. Je kunt deze dan op de hoogte plaatsen die jij fijn vindt werken, zo hoef je nooit meer te bukken! Wil je graag meer weten over hoe jij zo praktisch mogelijk jouw bijkeuken kunt inrichten? Lees dan onze blog over het inrichten van de perfecte bijkeuken.

Bijkeukens Kitchen4All
Ombouw wasmachine

Geschikte keukenstijlen voor bijkeukens

Naast dat een bijkeuken praktisch moet zijn, wil het oog natuurlijk ook wat. Omdat de bijkeuken zich vaak in de buurt van de keuken of woonkamer bevindt, is het fijn dat deze twee ruimtes goed bij elkaar passen. Daarom bieden we bijkeukens in alle kleuren en stijlen aan. Heb jij bijvoorbeeld een moderne beige keuken met mat zwarte details? Kies dan voor jouw bijkeuken ook voor beige fronten en mat zwarte elementen. Of heb je juist een hele tijdloze woonkamer? Geef jouw bijkeuken dan een witte kleur met rvs-accenten. Zo zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor het samenstellen van jouw bijkeuken!

Trends voor jouw bijkeuken

Misschien denk je bij een bijkeuken wel aan een saaie ruimte, maar ook in een bijkeuken kun je verschillende trends toepassen. Het stijlvol opbergen van je spullen is namelijk erg populair en laat dat nou net in een bijkeuken goed van pas komen. Daarnaast zien we dat er veel gekozen wordt voor hoge kasten, welke in een bijkeuken natuurlijk ook ideaal zijn.

Laat je inspireren

Voordat je jouw nieuwe bijkeuken gaat samenstellen is het fijn dat je wat keuken inspiratie op kunt doen. Je kunt eens een kijkje nemen bij onze tips & trends waar we je verschillende tips geven over het samenstellen van jouw droomkeuken en je alles vertellen over de laatste trends. Je bent ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan een van onze winkels. Daar staat een ruim assortiment aan keukens opgesteld, die je kunt gebruiken om inspiratie op te doen voor jouw bijkeuken.

Maak een vrijblijvende afspraak

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw bijkeuken? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Daar word je ontvangen door een van onze adviseurs die je voorzien van advies én vertelt welke mogelijkheden er zijn. De afspraak is gratis en geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Zien we je snel bij een van onze keukenwinkels.

Plan een afspraak