Witte keuken met eiland

Witte keukens staan garant voor een strakke uitstraling. Ondanks dat witte keukens de laatste jaren wat meer naar de achtergrond zijn verdwenen, zijn de mogelijkheden voor witte keukens nog steeds heel groot. Ben je op zoek naar een ruime witte keuken, met genoeg werk- en opbergruimte? Kijk dan eens naar een witte keuken met eiland. Wij vertellen je er alles over!

Kenmerken witte keuken met eiland

Witte keukens staan bekend om de strakke uitstraling, deze keukens lenen zich dan ook perfect voor een minimalistische ruimte. Daarnaast stralen witte keukens ook rust uit én kunnen voor een open sfeer zorgen. Het voordeel van een witte keuken is dat je het toe kunt passen bij verschillende andere keuken kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte tijdloze of groene landelijke keuken. Het belangrijkste kenmerk van een eiland is de extra werk- en opbergruimte die het creëert. Een witte complete keuken met eiland is dus niet alleen mooi, maar ook nog eens veelzijdig én praktisch!

Witte keuken met eiland
Keuken wit met eiland

Mogelijkheden witte keuken met eiland

Een groot voordeel van een witte keuken van hout met eiland, is dus de extra werk- en opbergruimte. Je kan een witte keuken met eiland op verschillende manieren inrichten. Zo kun je van je eiland een kookeiland maken door de kookplaat op het eiland te plaatsen. Ook de spoelbak en kraan kun je op het eiland plaatsen. Zo heb je alle drie de elementen dichtbij elkaar, wat het koken een stuk eenvoudiger maakt. Hou jij van veel opbergruimte? Voeg dan een kastenwand aan je witte keuken met eiland toe. Hierin kun je niet alleen je spullen opbergen, maar ook je apparatuur in laten plaatsen. Zo versterk je de strakke uitstraling van een witte keuken met eiland.

Keukenstijlen

Een witte keuken met eiland wordt vaak geassocieerd met een tijdloze uitstraling. Een tijdloze keuken kun je samenstellen door voor witte hoogglans fronten en een wit werkblad te kiezen. Zo heb je niet alleen een tijdloze witte keuken met eiland, maar ook een minimalistische keuken. Is een landelijke keuken meer waar je naar op zoek bent? Dan kun je in plaats van een wit werkblad kiezen voor een houtlook werkblad. Een andere mogelijkheid is om een deel van de keuken van houtlook fronten te voorzien. Je behoudt dan de strakke uitstraling van de witte keuken met eiland, maar voegt er net wat meer landelijke elementen aan toe.

Witte keuken met eiland
Landelijke witte keuken met houtlook

Keukeninspiratie opdoen

Ben je na het lezen enthousiast geworden over een witte open keuken met eiland? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Daar kun je in alle rust rondkijken en je laten inspireren. We hebben in onze winkels namelijk verschillende opstellingen in verschillende kleuren en stijlen, voor verschillende budgetten. Zo bieden we keukens voor iedereen en kan jij de keuken samenstellen die bij je past. Heb je genoeg inspiratie opgedaan? Dan kunnen onze adviseurs je helpen met het samenstellen van je nieuwe keuken. Ze brengen door middel van een kennismakingsgesprek je wensen en behoeften in kaart. Aan de hand daarvan wordt er een 3D-ontwerp gemaakt van je nieuwe keuken. We zetten de koffie voor je klaar!

Maak een afspraak