Hoekkeuken met eiland

Bij een keuken met eiland wordt vaak aan een opstelling gedacht die bestaat uit een recht blok en een eiland. Maar wist je dat er nog veel meer opstellingen zijn waar je een eiland aan toe kunt voegen? Neem bijvoorbeeld de hoekkeuken. Deze opstelling leent zich perfect voor een eiland! Je creëert er een hele praktische keuken met zeeën van ruimte mee. Meer weten? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Hoekkeukens met eiland

De gezelligheid van een hoekkeuken met eiland

Een hoekkeuken met eiland is niet alleen een hele praktische opstelling, maar ook een hele gezellige! Wanneer je een open keuken hebt, kun je namelijk met een eiland de woonkamer en keuken met elkaar verbinden. Als je lekker staat te koken, kun je gezellig kletsen met je gasten of huisgenoten. Je kunt jouw hoekkeuken nog wat gezelliger maken door een keukenbar toe te voegen aan het eiland. Nadat je klaar bent met koken kun je heerlijk dineren aan de keuken!

Blauwe hoekkeuken met eiland
Kleine hoekkeuken met eiland

Welke kleuren en materialen passen bij een hoekkeuken met eiland?

Je kunt een hoekkeuken met eiland helemaal aankleden zoals je zelf wilt. Er zijn vele kleuren en materialen die namelijk perfect passen bij deze keukenopstelling. Zo kun je gaan voor een hele rustige en lichte keuken en de keuken voorzien van beige fronten en een licht marmerlook werkblad. Of kies je liever voor een donkere ruimte? Combineer dan mat zwarte fronten met en natuurstenen werkblad en Gun Metal accenten. Wil je graag een kleurtje aan de ruimte toevoegen? Ga dan bijvoorbeeld voor roze, groene of blauwe fronten en combineer dit met een werkblad welke bij de kleur van de fronten past. Bovendien kun je het eiland en het andere deel van de opstelling ook voorzien van verschillende kleuren fronten en helemaal je eigen unieke ruimte creëren.

Voor welke keukenstijl kies jij?

Je kunt niet alleen voor alle kleuren en materialen kiezen als je voor een hoekkeuken met eiland gaat, maar ook voor alle keukenstijlen. Om je alvast van wat inspiratie te voorzien, hebben we een aantal keukenstijlen voor je uitgelicht.

1. Landelijke keuken
Landelijke keukens kenmerken zich door de warme en sfeervolle uitstraling. Perfect voor als je een gezellige hoekkeuken wil creëren! Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van houtlook en beige fronten, een natuurstenen werkblad en mat zwarte accenten.

2. Design keuken
Ben je op zoek naar een keuken met een unieke en exclusieve uitstraling? Kies voor jouw hoekkeuken met eiland dan voor de design keukenstijl. Deze stijl staat bekend om het gebruik van opvallende kleuren en unieke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van Jadegroene fronten, een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten.

Design hoekkeuken met eiland
Moderne hoekkeuken met eiland

1. Luxe keuken
In een luxe keuken vind je vaak luxe materialen en de nieuwste keukenapparatuur. Je kunt bijvoorbeeld een luxe keuken creëren door te kiezen voor houtlook fronten met een reliëf, een natuurstenen werkblad en koperkleurige accenten.

2. Moderne keuken
De moderne keukenstijl kenmerkt zich door het gebruik van strakke lijnen en neutrale kleuren en materialen. Voorzie jouw keuken bijvoorbeeld van mat zwarte fronten, een licht werkblad en mat zwarte accenten.

3. Scandinavische keuken
Wil je graag een keuken met een rustige en natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een Scandinavische keuken. Stel deze keuken samen door te kiezen voor beige fronten, een houtlook werkblad en goudkleurige accenten.

Laat je inspireren

door onze binnenkijkers!

Verschillende manieren om een hoekkeuken met eiland samen te stellen

De opstelling van een hoekkeuken met eiland kun je helemaal zelf bepalen. Je kunt zelf de afmetingen en de verhoudingen van de opstelling kiezen. Zo kun je naast een hele ruime keuken, ook een kleine hoekkeuken met eiland creëren. Bovendien kun je de opstelling op verschillende manieren indelen. Kies je bijvoorbeeld voor een L-vormige keuken met een eiland? Of ga je voor een hoekkeuken bestaande uit twee delen, welke los staan van elkaar? Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kastenwand of bovenkasten en daarmee wat extra opbergruimte creëren. Je kunt jouw hoekkeuken met eiland dus op verschillende manieren samenstellen!

Design hoekkeuken met eiland

Ontwerp jouw droomkeuken

Vind je het lastig om een beeld te creëren van jouw nieuwe keuken? Met onze keukenplanner kun je heel eenvoudig een 3D-ontwerp maken van jouw nieuwe keuken. In deze tool kun je de afmetingen van de keuken invoeren en vervolgens de opstelling, stijl en kleuren van de keuken kiezen. Je kunt verschillende dingen uitproberen en zo zien wat het beste bij jou en je wensen past. Bovendien kun je het ontwerp meenemen naar een van onze winkels en je daar laten adviseren. Een van onze adviseurs maakt van jouw ontwerp een droomkeuken!

Bezoek een van onze winkels

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw hoekkeuken met eiland? Kom dan eens naar een van onze keukenwinkels! Deze bevinden zich door heel Nederland, waardoor er altijd wel een winkel bij je in de buurt is. In de winkel hebben we allerlei keukens opgesteld staan, die allemaal verschillend zijn. Zo kun jij er in alle rust inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken. Zou je graag advies willen? Onze adviseurs helpen je graag!

Plan een gratis afspraak