Parallel keukens

Bij het kopen van een nieuwe keuken is het kiezen van de opstelling een van de belangrijkste keuzes die je moet maken. Het kan best lastig zijn om in te schatten welke opstelling het beste past in de ruimte. Bovendien moet de opstelling ook aan je wensen en behoeften voldoen. Een van de keukenopstellingen waar je uit kan kiezen is een parallel keuken. Ben je benieuwd of deze opstelling bij jou past? Lees dan snel verder!

Parallel keukens

Wat is een parallel keuken?

Bij een parallel keuken worden twee rechte, losse keukenblokken tegenover elkaar geplaatst. Vaak wordt ervoor gekozen om beide keukenblokken tegen de wand aan te plaatsen. Doordat de blokken tegenover elkaar worden geplaatst, creëer je bewegingsruimte. Daarnaast oogt een keuken in parallel opstelling erg ruimtelijk, wat natuurlijk fijn is als je over een wat kleinere ruimte beschikt. We zien daarom ook dat er voornamelijk in compactere ruimtes voor deze keukenopstelling gekozen wordt. Want deze opstelling creëert namelijk ook veel werk- en opbergruimte zonder dat er veel ruimte verloren gaat.

Betonlook parallel keuken
Parallel keuken

De mogelijkheden van een parallel keuken

Je zou misschien denken dat een parallel keuken standaard bestaat uit twee rechte keukenblokken van dezelfde grootte, maar dit hoeft niet zo te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een schiereiland aan je keuken toe te voegen. De lange zijde van de keuken hoeft namelijk niet tegen de muur geplaatst te worden. Daarnaast kun je ook voor een parallel keuken met kastenwand kiezen. Hierbij kan je aan de ene kant een keukenblok met werkblad plaatsen en aan de andere kant een kastenwand. Of maak een combinatie van een laag keukenblok en een kastenwand. Zo creëer je zowel extra werkruimte als opbergruimte.

De opstelling voor smalle ruimtes

Een parallel keuken is een ideale opstelling wanneer je een smalle ruimte hebt. Omdat de twee delen tegenover elkaar worden geplaatst, heb je maar weinig ruimte in de breedte nodig. Hierdoor is een smalle parallel keuken ook vaak voor de wat kleinere woningen heel geschikt. Ook bij een smalle parallel keuken kun je de opstelling op verschillende manieren indeling. Denk bijvoorbeeld aan een smalle parallel keukenopstelling met een kastenwand. Of kies bij en van de zijdes voor bovenkasten. Zo maak je van jouw smalle parallel keuken optimaal gebruik.

Smalle parallel keuken
Robuuste parallel keuken

Waar moet je rekening mee houden?

We benoemden al dat je met een parallel keuken extra opberg- en werkruimte creëert. Maar daarnaast kun je door te kiezen voor een parallel keuken ook optimaal gebruikmaken van de ruimte. Deze keukenopstelling neemt namelijk relatief minder ruimte in beslag dan een U-vormige keuken of een hoekkeuken. Het nadeel van een parallel keuken is dat de ruimte tussen beide delen niet te groot of te klein mag zijn. Als de afstand te klein is loop je het risico dat je te weinig bewegingsruimte hebt. Bij een te ruime afstand kan dit niet prettig zijn met koken.

Bekijk onze opgeleverde parallel keukens

Doe inspiratie op

Zo stel je jouw parallel keuken samen

Een parallel keuken kun je op verschillende manieren samenstellen. Allereerst begin je natuurlijk met het bepalen van de opstelling. Ga je voor een schiereiland? Of kies je voor een kastenwand. Daarna kies je de kleuren en materialen van de fronten het werkblad uit. Je kunt bijvoorbeeld het ene keukenblok voorzien van een andere kleur fronten dan de ander en daarmee een speels effect creëren. Of kies voor een minimalistische uitstraling en kies voor dezelfde kleur fronten als het werkblad. De volgende stap is het uitzoeken van de spoelbak, kraan en de eventuele fronten. Hiermee kun je de uitstraling van de keuken versterken of net een andere touch aan de keuken geven. Tot slot kies je de apparatuur uit, en bedenk hierbij vooral welke functies je graag zou willen. Met het design van de apparatuur maak je het geheel af.

Zandkleurige parallel keuken
Keukenstijlen parallel keukens

De keukenstijlen voor een parallel keuken

Omdat een parallel keuken uit twee delen bestaat, kun je voor veel verschillende stijlen kiezen én ook goed uitpakken. We benoemden bijvoorbeeld al dat je voor een minimalistische keuken kunt kiezen door te gaan voor één kleur fronten en werkblad. Of kies voor een design keuken en combineer twee kleuren fronten met elkaar. Hiermee ga je voor een unieke uitstraling. Past een landelijke keuken meer bij jou? Ga dan voor witte fronten, een houtlook werkblad en rvs-grepen. Je kunt dus eindeloos veel combinaties maken en de keuken creëren die jij voor ogen hebt. Want we bieden keukens voor iedereen!

Keukentrends van 2024 voor parallel keukens

Een van de keukentrends in 2024 die je kunt toepassen op jouw parallel keuken, is het mixen en matchen van verschillende kleuren en materialen. Voorzie het ene deel van de keuken bijvoorbeeld van houtlook fronten en de andere van beige fronten. Daarnaast zijn speelse keukenopstellingen erg populair, wat je ook goed kunt toepassen op een parallel keuken. Voorzie bijvoorbeeld het ene deel bovenkasten of kies voor een combinatie van een recht deel en een hoge kastenwand.

Keukentrends parallel keukens

Onze verschillende parallel keukens

Parallel keuken met bar

Maak jouw 3D-ontwerp

Twijfel je nog of een parallel keuken past in de ruimte? Je kunt met onze keukenplanner heel eenvoudig een 3D-ontwerp maken van jouw nieuwe keuken. Je kunt daarbij de afmetingen van jouw ruimte invoeren zodat je precies kunt zien wat er wel en niet past. Ook kun je verschillende kleuren en materialen uitproberen. Jij kunt dus alvast zelf aan de slag met het ontwerp van jouw droomkeuken. Ben je tevreden? Of zou je graag wat advies willen? Neem het 3D-ontwerp mee naar de winkel, daar helpen onze adviseurs je graag verder bij het realiseren van jouw droomkeuken.

Laat je volledig ontzorgen

Bij Kitchen4All willen we je graag ontzorgen tijdens het proces van het kopen van een keuken. Dit kan natuurlijk best een spannend proces zijn. In de winkel staan onze adviseurs voor je klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw nieuwe keuken. Niet alleen voorzien zij je van advies, maar ze maken ook een 3D-ontwerp voor je. Ook na de aankoop van jouw keuken kun je op ons rekenen. De keuken wordt bij thuisbezorgd en de montage kan ook volledig voor je verzorgd worden. Om er zeker van te zijn dat jouw keuken tot in de puntjes wordt opgeleverd werken we samen met vakkundige en ervaren monteurs. Jij hoeft dus alleen maar te genieten van jouw nieuwe keuken.

Parellel keuken advies

We bieden bij Kitchen4All keukens voor iedereen, daarom hebben we alle soorten keukenopstellingen. Zo vind je altijd een keuken in parallel opstelling die bij jou en de ruimte past. Heb je interesse in een parallel keuken? Maak dan snel een afspraak bij een van onze winkels. Daar vind je verschillende soorten parallel keukens met diverse kleuren, stijlen en materialen. Zo kun jij je precies zien wat er mogelijk is én inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken!

Plan jouw adviesafspraak