Parallel keukens

Parellel keukens

Bij het kopen van een nieuwe keuken is het kiezen van de opstelling een van de belangrijkste keuzes die je moet maken. Het kan best lastig zijn om in te schatten welke opstelling het beste past in de ruimte. Bovendien moet de opstelling ook aan je wensen en behoeften voldoen. Een van de keukenopstellingen waar je uit kan kiezen is een parallel keuken. Ben je benieuwd of deze opstelling bij jou past? Lees dan snel verder!

Wat is een parallel keuken?

Bij een parallel keuken worden twee rechte, losse keukenblokken tegenover elkaar geplaatst. Vaak wordt ervoor gekozen om beide keukenblokken tegen de wand aan te plaatsen. Doordat de blokken tegenover elkaar worden geplaatst, creëer je bewegingsruimte. Daarnaast oogt een keuken in parallel opstelling erg ruimtelijk, wat natuurlijk fijn is als je over een wat kleinere ruimte beschikt. We zien daarom ook dat er voornamelijk in compactere ruimtes voor deze keukenopstelling gekozen wordt. Want deze opstelling creëert namelijk ook veel werk- en opbergruimte zonder dat er veel ruimte verloren gaat.

De mogelijkheden van een parallel keuken

Je zou misschien denken dat een parallel keuken standaard bestaat uit twee rechte keukenblokken van dezelfde grootte, maar dit hoeft niet zo te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een schiereiland aan je keuken toe te voegen. De lange zijde van de keuken hoeft namelijk niet tegen de muur geplaatst te worden. Daarnaast kun je ook voor een parallel keuken met kastenwand kiezen. Hierbij kan je aan de ene kant een keukenblok met werkblad plaatsen en aan de andere kant een kastenwand. Of maak een combinatie van een laag keukenblok en een kastenwand. Zo creëer je zowel extra werkruimte als opbergruimte.

Wat is een parallel keuken?
Verschillende keukenopstellingen

Verschillende opstellingen

Je zou misschien denken dat een parallel keuken standaard bestaat uit twee rechte keukenblokken van dezelfde grootte, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een schiereiland aan je keuken toe te voegen. De keukenblokken hoeven namelijk niet tegen de muur geplaatst te worden. Daarnaast kan je ook kiezen voor een parallel keuken met kastenwand. Hierbij kan je aan de ene kant een keukenblok met werkblad plaatsen en aan de andere kant een kastenwand. Je kan er ook voor kiezen om aan één zijde een combinatie te maken van een laag keukenblok en een kastenwand. Zo creëer je zowel extra werkruimte als opbergruimte.

Bekijk onze opgeleverde parallel keukens

Doe inspiratie op

Voor- en nadelen parallel keukens

We benoemden al dat je met een parallel keuken extra opberg- en werkruimte creëert. Maar daarnaast kan je met een parallel keuken ook optimaal gebruikmaken van de ruimte. Deze opstelling neemt namelijk minder ruimte in beslag dan een u-vorm keuken of een hoekkeuken. Het nadeel van een parallel keuken is dat de ruimte tussen beide delen niet te groot of te klein mag zijn. Als de afstand te klein is loop je het risico dat je te weinig bewegingsruimte hebt en bij een te grote afstand kan het zijn dat je niet prettig kunt koken.

We bieden bij Kitchen4All keukens voor iedereen, daarom hebben we alle soorten keukenopstellingen. Zo vind je altijd de opstelling die bij jou en je keuken past. Heb je interesse in een parallel keuken? Maak dan snel een afspraak bij een van onze winkels. Daar vind je verschillende soorten parallel keuken opstellingen en kan je zien wat de mogelijkheden zijn!

Voor- en nadelen parallel keuken