Parallel keuken met raam

Ben je op zoek naar een lichte, ruimte keukenopstelling waarin je je helemaal kunt uitleven met de lekkerste recepten? Dan is een parallel keuken met raam misschien wel jouw ideale keukenopstelling! Bij een parallel keuken worden twee rechte keukenelementen tegenover elkaar geplaatst, waardoor er twee verschillende werkruimtes ontstaan. In principe breid je de rechte keuken dus uit met nóg een recht keukenblok. Wanneer jouw parallel keuken ook van een raam is voorzien, zijn er verschillende opstellingen mogelijk. We vertellen je hieronder meer over deze praktische keukenoplossing.

Parallel keuken: ideaal bij een raam in de keuken

Een veelvoorkomend probleem bij keukens met raam, is dat er op de plek van het raam geen hoge keukenkasten kunnen hangen. Hierdoor heb je wel lekker veel licht in de ruimte, maar mis je misschien nét dat ene kastje voor je keukenmachine en andere keukenproducten. Deze zet je sneller op het aanrechtblad neer, waardoor je dan juist weer werkruimte mist. En dat is zonde, zeker als je net een nieuwe keuken hebt uitgekozen! In een parallel keuken met raam los je dit probleem op een praktische én mooie manier op. Door het extra keukenblok creëer je namelijk extra werk- en opbergruimte, waardoor je met gemak jouw uitgebreide recepten bereidt en alles achteraf weer netjes in de kasten kan opbergen.

Parallel keuken met raam
Parallelopstelling keuken met raam

Twee werkplekken

Nog een voordeel van een parallel keuken met raam, is dat er twee aparte werkruimtes worden gecreëerd. Zo kan je bijvoorbeeld aan de ene kant van jouw parallel keuken de groentes wassen, en het andere keukenblad gebruiken om jouw gerecht verder te bereiden. Dit kan veel overzicht geven in de keuken, waardoor het koken nóg leuker wordt! Wanneer je voor een kookeiland kiest in jouw parallel keuken met raam, kan je hier zelfs nog een bar aan vastmaken. Zo kan bijvoorbeeld bezoek of je partner alvast gezellig aanschuiven terwijl jij staat te koken.

Parallel keuken met kastenwand

Wat ook mogelijk is bij een parallel keukenopstelling met raam, is het kiezen voor een parallel keuken met kastenwand. Aan de ene kant van de keuken bevindt zich dan de werkruimte, waar aan de tegenoverliggende wand een kastenwand wordt geplaatst. Hoewel je hiermee geen extra werkruimte creëert, heb je wel ineens héél veel opbergruimte erbij! Je keukenapparatuur zoals de koelkast en oven kan je ook kwijt in deze kastenwand, waardoor de werkruimte aan de overkant kan worden uitgebreid. Werk je dus liever op één lang werkblad en wil je een parallel keuken met bar en raam? Kies dan voor een opstelling mét kastenwand.

Parallel keuken met kastenwand
Keuken parallel opstelling

Plaatsing van de parallel keuken met raam

Bij een parallel keuken met raam kan het raam zich boven een van de keukenblokken bevinden, maar ook tussen de twee keukenblokken in. Ook kunnen de twee zijdes tegen twee muren worden geplaatst, maar kan er ook gekozen worden voor een kookeiland of schier-kookeiland tegenover het vaste keukenblok. Bij een parallel keuken met raam kan je dus alle kanten op, afhankelijk van jouw ruimte. Ben je benieuwd wat er in jouw keuken mogelijk is? Maak dan gebruik van onze gratis en eenvoudige online 3D-keukenplanner om te zien welke mogelijkheden houw ruimte biedt. Liever direct gratis advies van een specialist? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in of vraag online jouw persoonlijke 3D-ontwerp aan. Onze specialisten gaan graag voor je aan de slag om jouw parallel keuken met raam voor je te realiseren!

3D-ontwerp aanvragen