Betaalbare design keuken

Het woord design wordt vaak gekoppeld aan duur en exclusief. Bij een exclusieve keuken wordt dan ook gedacht aan een hele exclusieve en kostbare ruimte. Vind je de design keukenstijl echt prachtig, maar heb je niet zo’n groot budget? Dat is geen probleem. Bij Kitchen4All bieden we namelijk betaalbare design keukens aan, waardoor we voor iedereen zo’n prachtige keuken kunnen samenstellen.

Design keuken betaalbaar (1)

De kenmerken van een design keuken

De design keuken kenmerkt zich voornamelijk door de combinatie van een uniek design en het gebruik van opvallende kleuren en materialen. Met deze keukenstijl maak je van jouw keuken dus echt een eyecatcher. Het ontwerp van een design keuken is vaak strak, de keukens zijn dan ook vaak greeploos. Dit strakke design wordt gecombineerd met opvallende elementen. Denk bijvoorbeeld aan een greeploze keuken met een opvallend marmerlook werkblad en zwarte fronten met een houtstructuur. Of aan groene fronten, een natuursteenlook werkblad en goudkleurige accenten. Het zijn in ieder geval opvallende ruimtes!

Keuken design betaalbaar
Betaalbare design keukens

Hoe kun je een betaalbare design keuken samenstellen?

Ben je benieuwd hoe je een betaalbare design keuken samenstelt? Dit begint al bij de opstelling, over het algemeen geldt: hoe groter de opstelling, hoe duurder. Kies dus bijvoorbeeld voor een rechte keuken of een hoekkeuken in plaats van een groot eiland met keukenbar. Daarnaast kun je ook op de materialen van jouw keuken besparen. Ga niet voor een echt natuurstenen of keramieken blad, maar kies voor een kunststoffen variant. De fronten zijn over het algemeen al van kunststof, maar ook daar zitten flinke prijsverschillen in. In de winkel kunnen ze je precies vertellen welke fronten in welke prijscategorieën vallen. Het laatste element waar je eenvoudig op kunt besparen is de apparatuur. Door te kiezen voor wat eenvoudigere apparaten kun je heel gemakkelijk besparen op jouw betaalbare design keuken.

De kleuren en materialen van een design keuken

In een design keuken wordt er dus veel gebruikgemaakt van wat opvallendere elementen. Maar dat betekent niet dat je bijvoorbeeld voor roze fronten en een druk marmerlook werkblad hoeft te gaan. Vaak wordt er gekozen voor een opvallende kleur of materiaal en wordt de rest van de keuken op een wat neutralere manier aangekleed. Je kunt dus aan kleuren denken als groen, roze en rood, maar ook beige, zwart en grijs zijn erg populair bij deze keukenstijl. De materialen die wel veel terugzien bij een betaalbare design keuken zijn marmerlook, houtlook en betonlook. Om de keuken af te maken kun je kiezen voor wat opvallende accenten, denk aan een koperkleurige, goudkleurige of Gun Metal kraan en spoelbak.

Budget design keuken samenstellen

Hoe stel je dan zo’n grote woonkeuken samen? De designstijl is een diverse stijl met verschillende mogelijkheden. Allereerst is het goed te bedenken welke kleuren je mooi vindt en hoe je deze in de keuken zou willen toepassen. Je kunt de keuken zelf bijvoorbeeld ingetogen kleuren geven en de wanden rondom de keuken in een opvallende kleur schilderen. Daarnaast bevatten design keukens vaak een eyecatcher. Welk element van de keuken moet er echt uitspringen? Als je graag wil dat het werkblad echt naar voren komt, is het niet handig om te kiezen voor fronten in een opvallende kleur. Als je dit bedacht hebt kun je alvast beginnen met het uitzoeken van de fronten en het werkblad, deze vormen de basis van de keuken. Je kunt dan bekijken welke kleur de kraan, spoelbak en de eventuele fronten er bij past. Deze maken de keuken namelijk helemaal af.

Design keuken betaalbaar
Betaalbare design keuken

Direct de scherpste prijs

Spreekt een betaalbare design keuken jou aan? Bezoek dan eens een van onze winkels. Daar bieden we verschillende keukenopstellingen in verschillende stijlen en voor alle budgetten. Als je een keuken hebt gevonden die bij je past, maken onze deskundige adviseurs graag een 3D-ontwerp voor je. Zo kun je precies zien hoe je keuken eruit komt te zien. Tevreden met het ontwerp? Dan bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpte prijs. We houden niet van gedoe of onderhandelingen, maar van eerlijkheid en transparantie!

Vind jouw Kitchen4All winkel