Strakke keukens met eiland

Ben je op zoek naar een keuken met een minimalistische en moderne uitstraling, die daarnaast erg sfeervol is? Een strakke keuken met eiland biedt dit allemaal! De strakke stijl van deze keukens zorgt voor de minimalistische en moderne stijl. Het kookeiland brengt veel sfeer met zich mee én is bovendien heel praktisch. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Strakke keukens met eiland (1)

Welke kenmerken heeft een strakke keuken met eiland?

De strakke keukenstijl staat dus voornamelijk bekend om de minimalistische uitstraling. Deze keukens zijn vaak greeploos, waardoor er strakke lijnen ontstaan. Daarnaast worden de keukens voorzien van neutrale kleuren en materialen. Door een strakke keuken met een eiland te combineren, ontstaat er een gezellige en praktische ruimte. Een eiland is namelijk ideaal om de woonkamer en de keuken met elkaar te verbinden. Bovendien creëer je er veel werk- en opbergruimte mee. Een strakke keuken met eiland biedt dus vele voordelen!

Zwarte strakke keuken met eiland
Zwarte strakke keuken met eiland

De mogelijkheden van een strakke keuken met eiland

Je zou misschien denken dat je met een strakke keuken met eiland maar een aantal mogelijkheden biedt. Maar dat is niet helemaal waar. Je kunt niet alleen verschillende kleuren en materialen combineren en zo een geheel unieke strakke keuken samenstellen. Er zijn ook diverse keukenopstellingen die je kunt creëren met een kookeiland. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een rechte keuken met een kookeiland, of vervang het rechte blok voor een hoge kastenwand. Ben je op zoek naar een keuken die nog wat meer ruimte biedt? Kies dan voor een hoekopstelling of U-opstelling met een kookeiland. Je kunt dus alle kanten op met een strakke keuken met eiland.

Geschikte kleuren en materialen voor jouw strakke keuken

In een strakke keuken zul je niet snel felle kleuren, opvallende materialen of andere drukke elementen terugvinden. Bij deze keukenstijl wordt er voornamelijk gekozen voor neutrale kleuren als zwart, wit, beige of grijs. Daarnaast zijn materialen als marmerlook en keramiek erg populair bij een strakke keuken. Je hoeft niet de gehele keuken te voorzien van dezelfde kleur, je kunt gerust wat combinaties maken. Wanneer je kiest voor een strakke keuken met eiland, kun je bijvoorbeeld het eiland voorzien van beige fronten en het andere deel van de keuken van zwarte fronten. Of ga bijvoorbeeld voor de gehele keuken voor grijze fronten en combineer dit met een licht werkblad.

Lichte strakke keuken met eiland
Strakke keuken met eiland

Zo stel je een strakke keuken met eiland samen

Het samenstellen van een strakke keuken met eiland doe je niet iedere dag, dus we snappen dat het lastig is om te bepalen waar je moet beginnen. Wij hebben het voor je verdeeld in een aantal stappen:

  1. Het uitzoeken van de opstelling: je begint met het uitzoeken van de opstelling. Kies je voor een rechte keuken met eiland? Of ga je toch liever voor een hoekkeuken met eiland? 
  2. Kiezen van de fronten en het werkblad: Wanneer je de keukenopstelling hebt uitgekozen kun je de keuken zelf gaan inrichten. We beginnen daarbij met de kleuren en materialen van de keuken. Je kiest de fronten en het werkblad uit.
  3. De accenten van de keuken: je voegt daarna de accenten van de keuken erbij. Met de accenten bedoelen we de spoelbak, kraan en eventueel de fronten of greeplijsten. Al kies je bij een strakke keuken al snel voor greeploos.
  4. Keukenapparatuur: als laatste zoek je de apparatuur uit, waarbij je samen met de adviseur kijkt welke apparaten het beste bij je passen. Dan is jouw nieuwe keuken alweer compleet!

Strakke keuken met eiland kopen bij Kitchen4All

We maken iedere keukendroom werkelijkheid, wat je wensen ook zijn. Schets ons een beeld hoe je strakke keuken met eiland eruit moet komen te zien en we doen ons uiterste best om er iets moois van te maken. Heb je nog geen idee hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Of wil je eerst eens inventariseren welke mogelijkheden er allemaal zijn? Bij ons kun je voldoende inspiratie opdoen voor de keuken van je dromen!