Kookplaten

De kookplaat is een van de belangrijkste onderdelen van de keuken, misschien wel de belangrijkste. Waar er vroeger maar een beperkt aantal kookplaten waren, is de keuze nu enorm. Je kan nu kiezen tussen verschillende technieken, het aantal kookzones en een kookplaat met of zonder geïntegreerde afzuiging. Welke kookplaat sluit dan aan bij jou? Onze adviseurs adviseren je graag bij het uitkiezen van een geschikte kookplaat die bij jou en je keuken past.

Kookplaten Kitchen4All

Ons assortiment kookplaten

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe kookplaat, heb je de keuze uit vele verschillende soorten, maten en designs kookplaten. Hierdoor kun je voor de kookplaat kiezen die helemaal bij je past. Je kunt het design afstemmen op jouw keukenstijl en het formaat op hoe uitgebreid je kookt. Je kunt bij ons dus altijd de kookplaat vinden die aan al je wensen voldoet!

Ruim assortiment kookplaten Kitchen4All
Inductiekookplaar

Verschillende soorten kookplaten

We hebben verschillende soorten kookplaten in ons assortiment, maar welk type kookplaat past dan het beste bij jou? Wij hebben de meest voorkomende opties voor je op een rijtje gezet.

  1. Gas: voorheen was de gaskookplaat de meest populaire keuze. Hierbij regel je zelf de vlam onder de pan, waardoor je de temperatuur preciezer kan regelen. Daarnaast zijn de gaskookplaten vaak net wat voordeliger dan inductiekookplaten.
  2. Inductie: een inductiekookplaat geeft alleen warmte wanneer je en pan op de kookzone zet. Zodra je de pan eraf haalt, koelt de kookzone direct weer af. Hierdoor verlies je dus geen warmte. Omdat de zones alleen verwarmen wanneer er een pan op staat, is het ook nog eens een veilige optie.
  3. Kookplaat met geïntegreerde afzuiging: bij deze kookplaten is er afzuiging geïntegreerd in de plaat. Het gaat hierbij altijd om inductiekookplaten. Een gaskookplaat met geïntegreerde afzuiging is dus helaas niet mogelijk.

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Novy
Jetstone
Pronorm
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

De mogelijkheden van kookplaten

Je zou misschien denken dat iedere kookplaat qua mogelijkheden en opties hetzelfde is, maar je kunt uit allerlei verschillende mogelijkheden kiezen. We hebben ze voor je uitgelicht:

1. Hoeveelheid kookzones: voorheen hadden kookplaten vaak maar vier kookzones, maar we bieden ook kookplaten met vijf of zes zones. Ideaal voor de echte kookliefhebber. Een kookplaat met meer dan vier zones is vaak wel wat kostbaarder dan een met vier zones. Wanneer je dus meestal niet zo uitgebreid kookt, kun je het beste voor het standaard aantal zones kiezen.

2. Kookplaat met flexibele kookzones: bij een kookplaat met flexibele zones kun je de zones aan elkaar koppelen waardoor er een grotere zone ontstaat. Daarnaast zijn er ook kookplaten waarbij de zones echt flexibel zijn en je de pan over de gehele kookplaat kunt zetten. Dit is vooral handig wanneer je tijdens het koken even snel van plek wil wisselen.

3. Slimme kookplaat: er zijn verschillende ‘slimme’ kookplaten. Zo zijn er kookplaten die je kunt koppelen aan de bijpassende afzuigkap. Maar er is ook een kookplaat die je tot de graad nauwkeurig kunt instellen waardoor je eten nooit meer aanbrand of juist niet gaar wil worden. De kookplaat kun je zowel met de hand als mobiel bedienen en daarmee dus precies de juiste temperatuur instellen. Wanneer je echt een kookliefhebber is, biedt deze kookplaat dus uitkomst. Het nadeel van de slimme kookplaat is, dat deze toch wel wat kostbaarder is dan de ‘normale’ kookplaat.  Je kunt voor deze functies kiezen wanneer je voor een inductiekookplaat kiest.

Luxe inductiekookplaat

Een kookplaat voor jouw keukenstijl

Voor iedere keukenstijl hebben we wel een kookplaat. Je zou het niet verwachten, maar de kookplaat heeft toch wel wat invloed op de stijl van je keuken. We hebben voor een aantal keukenstijlen die ideale kookplaat erbij gezocht:

Kookplaat landelijke keuken

Landelijke keuken

Wanneer je voor een landelijke keuken kiest, kun je gaan voor zowel inductie als gas. Bij een meer klassieke landelijke keuken past gas beter, denk bijvoorbeeld aan een vrijstaand fornuis. Wanneer je voor een moderne landelijke gaat past een inductieplaat weer heel goed.

Kookplaat industriële keuken

Industriële keuken

Een industriële keuken heeft vaak een stoere uitstraling. Je kunt hierbij dan ook kiezen voor een gasfornuis, maar een strakke design inductieplaat kan juist ook voor wat rust zorgen.

Kookplaat moderne keuken

Moderne keuken

Bij een moderne keuken zien we vrijwel altijd de keuze voor een inductiekookplaat. Dit is er vaak een die in het design weinig poespas heeft en vooral erg strak oogt. Daarnaast zien we vaak dat er gekozen wordt voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Want ook dit oogt toch wat strakker dan een losse afzuigkap.

Kookplaat luxe keuken

Luxe keuken

Bij een luxe keuken speelt vooral de functionaliteit van de kookplaat een belangrijke rol. Bij deze keukenstijl past vooral een slimme kookplaat of een kookplaat met flexibele kookzones goed.

Kookplaat retro keuken

Retro keuken

Bij een retro keuken zal je al snel denken dat daar een gaskookplaat bij past. Maar soms kan een inductiekookplaat juist ook voor wat meer rust in de ruimte zorgen. Bovendien zijn er ook inductiekookplaten met draaiknoppen, waardoor je toch die klassieke uitstraling behoudt.

Direct de scherpste prijs

We staan bij Kitchen4All voor eerlijkheid en transparantie. Wanneer we je een offerte aanbieden, krijg je dan ook direct de scherpste prijs. Dus geen gedoe, onderhandelingen of kleine lettertjes, maar een transparante prijsopgave. Op deze manier kom je niet ineens voor verrassingen te staan en weet je bij de aankoop van de keuken waar je aan toe bent. We vinden het ook belangrijk dat je zeker weet dat dit jouw nieuwe droomkeuken is. Daarom bieden we je voldoende bedenktijd aan en kan je rustig over je beslissing nadenken.

Maak een afspraak

Wil je graag nog wat meer informatie en advies over ons assortiment kookplaten? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak bij een van onze keukenwinkels. Onze deskundige adviseurs staan daar voor je klaar om je alles te vertellen over onze kookplaten. Daarnaast is iedere keukenopstelling in onze winkel voorzien van een kookplaat, zo kun je ze dus ook in het echt bekijken. Zien we je snel bij een van onze keukenwinkels.

Plan jouw winkelbezoek