Kookplaat kopen

Kookplaten

De kookplaat is een van de belangrijkste onderdelen van de keuken, misschien wel de belangrijkste. Waar er vroeger maar een beperkt aantal kookplaten waren, is de keuze nu enorm. Je kan nu kiezen tussen verschillende technieken, het aantal kookzones en een kookplaat met of zonder geïntegreerde afzuiging. Welke kookplaat sluit dan aan bij jou? Onze adviseurs adviseren je graag bij het uitkiezen van een geschikte kookplaat die bij jou en je keuken past.

Onze merken

Altijd de beste keus

Novy
Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Hoe kies je een kookplaat?

De kookplaat is voor veel mensen het belangrijkste in de keuken, er wordt natuurlijk veel eten op bereid. Daarom is het belangrijk dat je kookplaat aansluit op jouw persoonlijke wensen en kookgewoontes. Maar hoe pak je het uitkiezen van een kookplaat aan? Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt waarvoor je de kookplaat wil gaan gebruiken en hoe vaak je deze gaat gebruiken. Sta je niet veel in de keuken? Dan voldoet een simpele kookplaat waarschijnlijk sneller aan je behoeften. Daarnaast is het belangrijk dat je bepaalt of je kiest voor inductie of gas en hoeveel kookzones je zou willen. Kortom: zet al je behoeften op een rijtje en maak aan de hand daarvan een keuze!

Kookplaat kiezen
Inductie kookplaat

Type kookplaten

Er zijn verschillende typen kookplaten te onderscheiden, maar gas en inductie komen het meeste voor. Welke type kookplaat past dan bij jou en wat zijn de verschillen?

  1. Gas: op gas regel je zelf de vlam onder je pan, hierdoor kan je de warmte preciezer regelen. Daarnaast zijn gaskookplaten vaak voordeliger dan inductieplaten.
  2. Inductie: bij inductie ontstaat er alleen warmte wanneer je een pan op een kookzone zet, zodra je de pan eraf haalt koelt de kookzone direct af. Je verliest dus geen warmte. Doordat de zones alleen verwarmen als er een pan op staat is het ook een veilige optie.

Aantal kookzones

Eerder hadden kookplaten vaak vier kookzones, dit is niet de standaard meer. Kookplaten hebben namelijk tegenwoordig tot wel zeven kookzones. Ook hierbij is het belangrijk dat je kijkt naar je behoeften. Kook je vaak en uitgebreid? Dan is een kookplaat met zeven zones misschien heel geschikt voor jou. Als je weinig of simpel kookt dan voldoet een kookplaat met vier zones waarschijnlijk. Bedenk bij het kiezen van het aantal kookzones ook hoeveel ruimte je in de keuken hebt en hoeveel ruimte je in de keuken kwijt wilt aan je kookplaat. Hoe meer kookzones je hebt, hoe breder de kookplaat wordt. Mocht je dus een kleine rechte keuken hebben is het misschien niet handig om voor een kookplaat met zeven zones te kiezen.

Gas kookplaat
Geïntegreerde afzuiging

Kookplaat met geïntegreerde afzuiging

Een kookplaat met een geïntegreerde afzuiging werkt een stuk efficiënter dan een afzuigkap. Kookdampen stijgen namelijk met maximaal één meter per minuut op. Een kookplaat met geïntegreerde afzuiging genereert echter een krachtige tegenstroom waardoor de dampen niet de kans krijgen om op te stijgen. Hierdoor zal er veel minder vet en luchtjes op je meubels neerslaan en in de gordijnen blijven hangen. Een geïntegreerd afzuigsysteem in de kookplaat is veel stiller dan een traditionele afzuigkap.  Daarnaast zorgt een kookplaat met afzuiging voor een nette en compacte keuken doordat er geen grote opvallende afzuigkap meer in je keuken hangt. Ook dus ideaal voor een kookplaat in een kookeiland!

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze kookplaten? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenwinkels of kom lang. Onze betrokken en deskundige adviseurs staan daar voor je klaar. We beginnen altijd met het leren kennen van onze klant, want: ‘zoveel mensen, zoveel wensen!” Zo kunnen we je voorzien van advies en helpen bij het vinden van een kookplaat die bij je past.

Kookplaat