Magnetrons

Voorheen zat er niet standaard in iedere keuken een magnetron, maar tegenwoordig is deze voor de meeste mensen niet meer weg te denken uit de keuken. Het is natuurlijk een ideaal apparaat voor het opwarmen van een maaltijd of het ontdooien van eten. Ben je benieuwd welke mogelijkheden magnetrons bieden? Lees dan snel verder, wij vertellen je er alles over!

Magnetrons (1)

Ons ruime assortiment magnetrons

De magnetron werd vroeger vaak los op het aanrecht gezet en had een wit en simpel design. Niet het mooiste apparaat in de keuken dus. Ondanks dat een magnetron heel makkelijk is, wil het oog ook wat. Daarom is het assortiment aan magnetrons de laatste jaren flink uitgebreid. Niet alleen worden magnetrons nu in de meeste gevallen ingebouwd, we bieden ook verschillende kleuren en designs aan. Zo kun je voor jouw moderne keuken bijvoorbeeld voor een volledig zwarte magnetron kiezen. Zo is een magnetron niet langer alleen functioneel, maar ook stijlvol.

Combi-magnetron

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Welke soorten magnetrons zijn er?

We hebben dus verschillende magnetrons in het assortiment. Je kunt de magnetrons in de volgende groepen indelen:

1. Solo-magnetron
Een solo-magnetron bevat alleen functies waarbij microgolven worden gebruikt. Deze magnetrons worden voornamelijk gebruikt om eten in te verwarmen of te ontdooien. Je kunt er bijvoorbeeld niet je broodjes in afbakken.

2. Combi-magnetron
Een combi-magnetron beschikt niet alleen over de magnetronfunctie, ook over een ovenfunctie. Je kunt dus naast het opwarmen en ontdooien van eten er ook mee bakken en grillen. Hierdoor heb je dus geen extra oven meer nodig en is dit vooral een goede optie voor de kleinere keukens.

3. Oven met magnetronfunctie
Een oven met magnetronfunctie is net even anders dan een combi-magnetron. Het grote verschil is dat bij dit apparaat de nadruk vooral op de ovenfunctie ligt. De magnetron vormt dan meer een extra functie.

Verschillende functionaliteiten

Naast dat we verschillende soorten magnetrons bieden, hebben we ook magnetrons met extra functies.  Zo beschikken veel magnetrons over een Quick-start functie, waarbij je met een enkele knop de magnetron aan kunt zetten voor een halve minuut. Daarnaast beschikken steeds meer magnetrons over een reinigingsfunctie. Het enige wat je dan hoeft te doen is water toevoegen en dit programma van de magnetron aanzetten.

Ons aanbod

Waar moet je op letten?

Als je een nieuwe magnetron uit gaat zoeken, zijn er verschillende punten waar je op kunt letten. Op deze manier vind je de perfecte magnetron voor jouw nieuwe keuken.

1. Inbouw of vrijstaand
We bieden zowel inbouw- als vrijstaande magnetrons aan. De meeste mensen zullen kiezen voor een ingebouwde magnetron omdat dit wat strakker en moderner oogt. Daarnaast staat de magnetron dan ook niet zo in het zicht. Mocht je de magnetron maar af en toe gebruiken en deze na gebruik ergens anders willen opbergen, kun je natuurlijk ook voor een vrijstaand model kiezen. Een vrijstaand model is natuurlijk wel net wat minder stijlvol dan een inbouwmodel.

2. De kleur van de magnetron
In ons assortiment vind je magnetrons in verschillende kleuren. De meeste zullen rvs of mat zwart zijn. De magnetron zie je zitten in de keuken, dus dan is het wel zo fijn dat de kleur van de magnetron bij de stijl van je keuken past. Wanneer je voor een klassieke keuken gaat, past een magnetron met rvs goed. En wanneer je voor strak en modern wil gaan is een mat zwarte magnetron een goede optie.

3. Functionaliteiten
Er zijn dus verschillende magnetrons met verschillende functionaliteiten. Breng van tevoren in kaart waar je de magnetron voor wil gebruiken. Misschien wil je echt alleen eten opwarmen en voldoet het meest simpele model. Maar wanneer je erg van koken houdt en een kleine keuken hebt, is een oven met magnetronfunctie een betere optie.

Laat je adviseren

Wil je de magnetrons graag eens in het echt komen bekijken? Je bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan een van onze keukenwinkels. Deze bevinden zich door heel Nederland, waardoor er altijd wel een winkel bij je in de buurt is. In onze winkels staat een van onze adviseurs voor je klaar om jou te helpen bij het vinden van je nieuwe keuken met magnetron.

Plan een gratis adviesafspraak