Wijnkoelkasten

Wanneer je een echte wijnliefhebber bent, mag een wijnkoelkast in je keuken niet ontbreken. Met een wijnkoelkast wordt jouw wijn altijd bij de juiste temperatuur bewaard. Daarnaast hebben wijnkoelkasten vaak een prachtig design en zijn daarom ook een echte eyecatcher in je keuken. We geven je graag wat meer informatie over onze wijnkoelkasten en de mogelijkheden ervan.

Wijnkoelkast moderne keuken

Wat is een wijnkoelkasten?

Je wil natuurlijk zo veel mogelijk genieten van jouw favoriete wijnen. Daarom is het belangrijk dat de wijnen op de juiste plek en bij de juiste temperatuur bewaard worden. Een wijnkoelkast is de ideale plek om je wijn in te bewaren. Niet iedere wijn moet op dezelfde temperatuur bewaard worden. Daarom beschikken de meeste wijnkoelkasten over verschillende temperatuurzones. Zo kun je jouw rode wijn op kamertemperatuur bewaren en de witte wijn gekoeld.

Assortiment wijnkoelkasten Kitchen4All

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Soorten wijnkoelkasten

We bieden bij Kitchen4All verschillende soorten wijnkoelkasten. Iedere soort kast heeft zijn eigen functies en daarmee voor-en nadelen. Om je een goed beeld te geven over de mogelijkheden, hebben we ze voor je uitgelicht:

Wijnkoelkast

1. Wijnkoelkast
Een wijnkoelkast heeft de mogelijkheid om de wijn te koelen en daardoor de wijn bijvoorbeeld op kamertemperatuur kunt bewaren. Maar wanneer de ruimte veel kouder is dan de wijn bewaard moet blijven, kan een wijnkoelkast vaak niet verwarmen tot die temperatuur.

2. Wijnklimaatkast
Een wijnklimaatkast kan niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Wanneer de omgeving dus een stuk kouder is, kun je alsnog je wijnen op kamertemperatuur serveren. Daarnaast kan een wijnklimaatkast ook de luchtvochtigheid reguleren, waardoor je kunt voorkomen dat de lucht te droog wordt en de kurk uitdroogt.

3. Wijnbewaarkast
Bij de eerste twee wijnkasten worden de wijnen op serveertemperatuur bewaard. Je kunt de wijnen hierdoor niet alleen goed bewaren, maar ook direct serveren. Een wijnbewaarkast heeft daarentegen één constante temperatuur, waardoor je de wijnen jarenlang kunt laten rijpen. Deze kasten hebben vaak ook geen glazen deur waardoor er geen uv-licht binnen kan komen. De wijnkast kun je dan meer vergelijken met een wijnkelder, maar dan kleiner.

Aandachtspunten voor jouw wijnkast

Als je een wijnkast gaat uitzoeken zijn er een aantal aandachtspunten waar je op kunt letten. Je wil natuurlijk wel dat je wijnkoelkast in je nieuwe keuken helemaal bij je past!

1. Capaciteit
Wanneer je op zoek gaat naar een wijnkast is het goed om te bedenken hoeveel flessen je er graag in zou willen bewaren. Er zit per wijnkoelkast verschil in de opslagcapaciteit. Het merk geeft vaak een x-aantal flessen aan die je, gestapeld, in de kast kunt opbergen. Let op dat dit wel vaak gaat om dezelfde flessen, dus het kan voorkomen dat het er wat minder zijn.

2. Verschillende temperaturen
Een wijnkoelkast en wijnklimaatkast bieden vaak verschillende temperatuurzones. Het is van tevoren goed om te bepalen hoeveel verschillende soorten wijnen je wil bepalen en of je aan een zone genoeg hebt, of er graag meer wil.

3. Inbouw of vrijstaand
Net zoals de meeste andere keukenapparatuur kun je een wijnklimaatkast vrijstaand in de keuken plaatsen, of laten inbouwen. Wanneer je kiest voor inbouw behoudt de kast wel de eigen glazen deur. De kast wordt dus niet voorzien van een front. Op deze manier kun je de klimaatkast inbouwen, zonder dat het de luxe uitstraling verliest.

Wat zijn de ideale serveertemperaturen?

Iedere wijn moet op een andere temperatuur bewaard worden. Wanneer je jouw wijnkoelkast aanzet is het natuurlijk fijn om te weten op welke temperatuur je de wijn kunt bewaren. Daarom hebben we voor jou een overzicht met de ideale serveertemperaturen:

Temperatuur wijnkoelkasten

Rode wijn:
Wanneer je de rode wijn niet wil laten rijpen, zal een wijnkoelkast heel geschikt zijn. Wanneer je de wijn wel graag wil laten rijpen kun je het beste voor een wijnklimaatkast of wijnbewaarkast kiezen.

  • Frisse, fruitige, lichte en soepele wijnen: 14-16 °C
  • Volle, kruidige, vrij complexe wijnen: 16-18 °C
  • Krachtige, geconcentreerde, robuuste wijnen: 16-18 °C
  • Weelderige, zoete rode wijnen: 16-18 °C

Witte wijn:
Omdat je witte wijn vooral gekoeld wil hebben, zal een wijnkoelkast heel geschikt zijn.

  • Fruitige, frisse, halfdroge witte wijnen: 7-9 °C
  • Champagne en mousserende wijnen: 8-10 °C
  • Frisse, lichte, fruitige, droge witte wijnen: 8-10 °COmdat je witte wijn vooral gekoeld wil hebben, zal een wijnkoelkast heel geschikt zijn.

Rosé wijnen:
Net zoals bij witte wijn zal een wijnkoelkast genoeg functies bieden om de wijn te kunnen serveren.

  • Weelderige, zoete rosé wijnen: 10-12 °C
  • Volle, aromatische, droge rosé wijnen: 10-12 °C
  • Zeer volle, complexe, droge rosé wijnen: 12 °C

Maak een vrijblijvende afspraak

Wil je graag meer weten over onze wijnkoelkasten en de mogelijkheden ervan? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Daar vertellen onze deskundige adviseurs je graag alles over onze wijnkoelkasten. Je kunt spontaan eens binnenlopen of een afspraak maken. Deze afspraak is gratis en geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!

Plan jouw afspraak