Wijnkoelkast Kitchen4All

Wijnkoelkasten

Rood, wit of rosé: als echte wijnliefhebber is het hebben van een wijnkoelkast in je keuken een absolute aanrader. Met een wijnklimaatkast blijft jouw wijn goed bewaard en haal je tegelijkertijd een ware eyecatcher naar jouw keuken. Klinkt goed? Bij Kitchen4All geven we je advies op maat en helpen we je bij het uitzoeken van een wijnkoelkast waar jij jouw favoriete wijnen in bewaart.

Onze merken

Altijd de beste keus

Novy
Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

De voordelen van onze wijnkoelkasten

Om zo intens mogelijk te kunnen genieten van jouw favoriete wijnen is het belangrijk dat de wijnen op een juiste plek worden bewaard. Een wijnkoelkast is dé plek waar je jouw wijnvoorraad perfect in kan opslaan. Het grote voordeel van een wijnkoelkast is dat de deze beschikt over diverse temperatuurzones. Dit is ideaal, omdat de temperatuur van de wijn veel invloed heeft op de uiteindelijke smaak. Zo kan je een rode wijn het best bewaren bij kamertemperatuur, terwijl een witte wijn het lekkerst smaakt wanneer de wijn gekoeld is.

Omdat de temperatuur in huis flink kan verschillen, is het aan te raden om je wijn te bewaren in een speciale wijnklimaatkast. Zo zorg je ervoor dat elke wijn de perfecte temperatuur heeft om te serveren. Ook is de temperatuur in de koelkast niet altijd ideaal voor witte of rosé wijnen. Met een wijnkoelkast is het dus wél mogelijk om die ideale serveertemperatuur te bereiken.

Wijnkoelkast
Temperatuur wijnkoelkasten

Wat zijn de ideale serveertemperaturen?

Om je een goed beeld te geven van de ideale serveertemperaturen, vind je hieronder een handig overzicht zodat je weet wat de ideale temperaturen zijn voor alle wijnsoorten:

Rode wijn en de ideale serveertemperatuur

 • Frisse, fruitige, lichte en soepele wijnen: 14-16 °C
 • Volle, kruidige, vrij complexe wijnen: 16-18 °C
 • Krachtige, geconcentreerde, robuuste wijnen: 16-18 °C
 • Weelderige, zoete rode wijnen: 16-18 °C

Witte wijn en de ideale serveertemperatuur

 • Fruitige, frisse, halfdroge witte wijnen: 7-9 °C
 • Champagne en mousserende wijnen: 8-10 °C
 • Frisse, lichte, fruitige, droge witte wijnen: 8-10 °C
 • Rose wijnen: 8-10 °C

Rosé wijnen en de ideale serveertemperatuur

 • Weelderige, zoete witte wijnen: 10-12 °C
 • Volle, aromatische, droge witte wijnen: 10-12 °C
 • Zeer volle, complexe, droge witte wijnen: 12 °C

Capaciteit van de wijnklimaatkast

Bij de zoektocht naar een ideale wijnklimaatkast, is het belangrijk dat je goed nadenkt over hoeveel wijnflessen je kwijt wil. Het aantal wijnflessen dat de fabrikant noemt, is gebaseerd op flessen die je compact kan stapelen. Let op dat dit vaak wel gaat om dezelfde flessen. Daarom is het een aanrader om rekening te houden met een lagere opslagcapaciteit dan de fabrikant aangeeft. Als je een speling houdt van ongeveer een vijfde van de aangegeven capaciteit, dan krijg je een goed beeld van de hoeveelheid die je kwijt kan.

Capaciteit wijnkoelkast
Wijnkoelkast kopen

Breid jouw droomkeuken uit met een wijnkoelkast

Als echte wijnliefhebber is een wijnkoelkast een echte aanwinst voor in jouw keuken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Breng een bezoekje aan een van onze winkels en kies jouw favoriete wijnkoelkast uit. Onze adviseurs vertellen je graag alles over de mogelijkheden, zodat jij straks maximaal kunt genieten van jouw nieuwe keuken!