Alles over anti-vingerprint technologie

We zien steeds vaker dat lichte hoogglans keukens plaatsmaken voor donkere matte keukens. Deze trend brengt wel één nadeel met zich mee: de vingerafdrukken. Je ziet op matte materialen veel sneller vingerafdrukken. Maar hier is een oplossing voor: de anti-vingerprint technologie. Hoe werkt dit precies?

Anti-vingerprint technologie

Wat is anti-vingerprint technologie?

Anti-vingerprint technologie is een speciale coating dat op het materiaal wordt aangebracht. Hierdoor heb je dus geen last meer van vlekken op mat materiaal. De coating bestaat uit een transparante en kleurloze laag. Deze laag wordt uitgehard door middel van een Uv-straling en wordt uiteindelijk twee tot drie micrometer dik. De laag is dus zeer dun en daardoor niet te zien of te voelen. Naast dat het geen vingerafdrukken achterlaat heeft deze laag ook een herstellend vermogen. Kleine beschadigingen verdwijnen hierdoor.

Wat is anti-vingerprint technologie?
Keuken anti-vingerprint technologie

Keuken met anti-vingerprint technologie

In principe is de coating door de winkel op elke keuken aan te brengen. De technologie wordt voornamelijk gebruikt voor op kasten en het werkblad. Over het algemeen worden er diverse kleuren en modellen aangeboden met deze speciale technologie. Let op: een matte keuken is niet automatisch voorzien van een anti-vingerprint coating. Ben je specifiek op zoek naar een keuken met deze coating? Vraag hiernaar bij een adviseur.

De voordelen

Naast dat het materiaal ervoor zorgt dat er minder vlekken zichtbaar zijn en het krassen herstelt, heeft het ook als voordeel dat het goed tegen hitte bestemd is. Deze voordelen maken dat het materiaal ook langer meegaat. Het is dus niet alleen een praktische, maar ook duurzame oplossing.

Voordelen anti-vingerprint technologie
Schoonmaken anti-vingerprint technologie

Schoonmaken

Doordat er minder afdrukken achter blijven en het materiaal (zo goed als) krasvrij is, is het ook makkelijker schoon te maken. Je hebt geen ontvetter of andere sterke schoonmaakmiddelen meer nodig. De keuken is schoon te maken met een microvezeldoek in combinatie met een milde reiniger (zoals alles reiniger) of met een natte schoonmaakdoek.

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar een complete keuken en weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruitziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keuken inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je keuken past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste keukentrends. Wil je graag weten hoe je droomkeuken eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke pvc-vloer het beste past in je keuken. Met onze laagdrempelige 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Werkbladen schoonmaken (1)

Werkbladen schoonmaken/ onderhouden

Lees verder

Lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder

Complete keuken ambiance

Verschillende typen/ soorten keukenkasten

Lees verder

Afwerking keuken

Waar moet je aan denken na het kopen van een keuken?

Lees verder