De 5 voordelen van een wijnklimaatkast

Ben je een grote wijnliefhebber en heb je een voorraad aan flessen wijn? Maar hoe kan je ze nou het beste bewaren, zodat ze echt lekker blijven? Hoe kun je er nou het beste voor zorgen dat de flessen wijn op de juiste temperatuur zijn? Een oplossing is een wijnklimaatkast nemen. Een wijnklimaatkast heeft misschien een chic imago, maar het is eigenlijk een musthave voor iedereen die van wijn houdt. In deze blog lees je verschillende voordelen van een wijnklimaatkast.

5 voordelen van een wijnklimaatkast

Waarom kiezen voor een wijnklimaatkast

Hoe kun je jouw wijn nou het beste bewaren, zodat de smaak van jouw wijn niet verandert? De kwaliteit van de wijn blijft goed, zolang je de wijn maar onder de juiste omstandigheden bewaard. Als je wijn bewaard in een temperatuur die altijd constant is, dan zorgt dit ervoor dat de smaak van de wijn veel langer goed blijft. Hierdoor kun je jouw wijn dus langer bewaren. Een wijnklimaatkast is eigenlijk een koelkast voor je wijn. Een wijnklimaatkast een paar voordelen

  • Een wijnklimaatkast heeft zones waarin je verschillende temperaturen in kunt stellen, waardoor je meerdere soorten in één koelkast kunt bewaren.
  • Een eyecatcher voor het interieur. Het is niet alleen praktisch, maar een wijnklimaatkast staat ook nog eens een mooie toevoeging in je interieur. Het heeft een chique uitstraling.
  • Je hebt altijd genoeg wijn in huis. Doordat je nu meer plek hebt om je wijn op te slaan, heb je altijd genoeg voorraad in huis. De wijnklimaatkasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Als je echt van wijn houdt, kan een wijnklimaatkast eigenlijk niet ontbreken in je keuken. Het is dus een echte aanrader. Met een wijnklimaatkast zorg je ervoor dat jouw wijn altijd goed bewaard blijft.

Waarom een wijnklimaatkast
constante temperatuur wijnklimaatkast

1. De constante temperatuur

Een wijnklimaatkast heeft altijd een constante temperatuur. Een constante temperatuur zorgt er namelijk voor dat de smaak van de wijn langer goed blijft. Hierdoor kun je de wijn dus langer bewaren. Als je een wijn bewaard in bijvoorbeeld een bijkeuken zou de wijn te snel rijpen, waardoor de smaak dus gaat veranderen en je ze minder lang kunt bewaren. Als je de wijn bewaard in een bijkeuken is de temperatuur ook niet constant, de temperatuur in het huis kan namelijk flink verschillen. Een wijnklimaatkast kan je instellen op een gewenste temperatuur. Heb je een wijnklimaatkast met verschillende zones? Dan kun je de zones een andere temperatuur geven, waardoor je dus meerdere wijnen kunt bewaren in de wijnklimaatkast. De temperaturen in een wijnklimaatkast kan je instellen van 5 graden tot 20 graden. Zo kan je een zone precies de goede temperatuur geven voor de wijn die je in deze zone legt.

Wijn serveren op de juiste temperatuur

Door de wijn in een wijnklimaatkast te bewaren is de wijn altijd direct op goede temperatuur. Hierdoor kan je de wijn altijd direct vanuit de klimaatkast serveren. Een normale koelkast heeft niet altijd de gewenste temperatuur, hierdoor moet je de wijn elke keer in de gaten blijven houden. Dit hoeft bij een wijnklimaatkast dus niet. Als je het optimale uit de smaak van de wijn wilt halen is het belangrijk dat je de wijn op de juiste temperatuur serveert! Als je de wijn in de wijnklimaatkast hebt liggen, heb je hem dus altijd op de juiste temperatuur. Dus je kan gerust de fles wijn pakken en de wijn gelijk serveren.

2. Perfecte luchtvochtigheid en luchtcirculatie

In de klimaatkasten is altijd de perfecte luchtvochtigheid voor de wijn, maar ook de perfecte luchtcirculatie. Door de perfecte luchtvochtigheid en de perfecte luchtcirculatie haal je het optimale uit de smaak van je wijn. De luchtvochtigheid heeft namelijk invloed op hoe de wijn zich ontwikkelt. Een te droge lucht zorgt namelijk voor een uitgedroogde kurk. Als de kurk te droog is, kan de kurk breken en kan er te veel lucht bij de wijn komen. Het is namelijk niet de bedoeling dat er veel lucht bij de wijn komt, dit is namelijk niet goed voor de smaak van de wijn. Een goede luchtcirculatie is belangrijk, omdat de wijnen in een goede luchtcirculatie zich beter kunnen ontwikkelen. Als je een goede luchtcirculatie hebt, kunnen er ook geen gekke of rare luchtjes via de kurk de fles doordringen en daardoor de smaak beïnvloeden. In een wijnklimaatkast kunnen de flessen wijn liggen in de perfecte omgeving.

Voorkomt tocht

Als je jouw flessen wijn op de tocht hebt liggen, gaat de kwaliteit van de wijn achteruit. Wijnen die namelijk op de tocht liggen kunnen zich niet goed ontwikkelen. Zorg er dus voor dat jouw flessen wijn niet op een plek liggen waar het tocht, leg de flessen dus niet voor een open raam of een andere plek waar het kan tochten. Een wijnklimaatkast is dus een tochtvrije plek waar je jouw flessen kunt bewaren.

Wijnklimaatkasten
Wijnklimaatkast

3. Geen Uv-stralingen

UV-stralingen zijn niet goed voor uw wijn. UV-stralingen, bijvoorbeeld zonlicht, hebben namelijk een sterke invloed op de chemische samenstelling van de wijn. Het heeft niet alleen invloed op de geur, kleur, maar ook op de smaak van de wijn. Een wijnklimaatkast geeft de uv-straling geen kans om bij de wijn te komen. De deuren van een wijnklimaatkast hebben namelijk UV-filters, die ervoor zorgen dat de straling wordt tegengehouden.

4. Vangt trillingen op

Trillingen hebben ook een negatieve invloed op de wijnen. Trillingen hebben namelijk invloed op de smaak en de kwaliteit van de wijn. Het is dan ook fijn als je de wijn op een plek neer kan leggen waar geen trillingen zijn, die invloed op de smaak kunnen hebben. Een wijnklimaatkast is ontworpen om de trillingen op te vangen. Hierdoor kun je de wijnen rustig in jouw wijnklimaatkast liggen en hebben ze geen last van trillingen die invloed kunnen hebben op de smaak en kwaliteit.

Wijnklimaatkasten Atag

5. Echte eyecatcher

Een wijnklimaatkast is niet alleen praktisch, maar is ook een echte eyecatcher in je woning. Ze zijn mooi, stijlvol en hebben ook nog een chique uitstraling. De wijnklimaatkasten hebben led-verlichting die ervoor zorgen dat de kast ook nog mooi oplicht. Hierdoor vallen de wijnen in je wijnklimaatkast ook nog extra op. De led-verlichting gaat niet alleen aan als je de kast opent, maar je kan zo instellen dat de verlichting aan blijft, ook al heb je de deur dicht. De wijnklimaatkast past in verschillende keukenstijlen.

Wijnklimaatkast keuken
Voordelen wijnklimaatkast

De 5 voordelen van een wijnklimaatkast

Als je een wijnliefhebber bent, zijn er dus veel voordelen om een wijnklimaatkast aan te schaffen. Hieronder de voordelen nog even op een rijtje:

  • Heeft altijd een constante temperatuur. Je kunt de wijn zo vanuit de koelkast serveren doordat het altijd de juiste temperatuur heeft.
  • Heeft de perfecte luchtvochtigheid en de perfecte luchtcirculatie. Hierdoor haal je het optimale uit de smaak van je wijn.
  • Laat geen uv-stralingen binnen. Door de uv-filters in de deuren, heeft de uv-straling geen invloed op jouw wijn
  • Vangt de trillingen op. De wijnklimaatkast is zo gemaakt dat hij de trillingen opvangt, zodat de trillingen de wijn niet kunnen beïnvloeden.
  • Echte eyecatcher. Heb je jouw wijnklimaatkast in jouw keuken staan? Hierdoor krijgt jouw keuken gelijk een luxe uitstraling.

Kitchen4All winkels

Wil je graag meer informatie over een wijnklimaatkast? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te informeren over de wijnklimaatkast. Ze kijken graag met je mee welke wijnklimaatkast bij jouw wensen past. Maak een vrijblijvende afspraak en onze adviseurs hebben alvast een kopje koffie of thee voor je klaarstaan.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder

Keuken samen stellen binnen budget

Zo stel je een keuken samen binnen je budget

Lees verder

Trend lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder