De keukentrends van 2024

Het najaar breekt aan en dat betekent ook dat het einde van het jaar inzicht is. Dat lijkt ons een goed moment om alvast de keukentrends van 2024 te delen. Wat we alvast kunnen verklappen is dat we aankomend jaar veel unieke keukens gaan zien. Ben je benieuwd om welke trends dit gaat? Lees dan snel verder.

Trendkeuken 2024

1. Mix & match

Ben jij op zoek naar een unieke keuken? In 2024 gaan we steeds vaker het mixen en matchen van keukenfronten zien. Keukens krijgen twee, of zelfs meer, verschillende kleuren fronten. De bovenkasten worden bijvoorbeeld voorzien van een andere kleur front dan de onderkasten. Of het eiland krijgt een opvallende kleur en de kastenwand wordt neutraal gehouden. Er kan gekozen worden voor twee kleuren die erg op elkaar lijken. Maar uitpakken en voor twee opvallende kleuren kiezen gaan we ook zeker zien.

Mix and match
Verschillende kleuren fronten

2. Creëer diepte met 3D-fronten

Stiekem zagen we deze trend ook al wel in 2023 naar voren komen: de 3D-fronten. Maar aankomend jaar zal deze trend echt een intrede maken. Deze fronten zijn voorzien van een reliëf waardoor het 3D-effect ontstaat. Door dit 3D-effect creëer je extra diepte in de keuken, waardoor de keuken ruimtelijk en speels oogt. De fronten zijn in verschillende houttinten verkrijgbaar, waaronder zwart en een lichte houtkleur. Je kunt met de 3D-fronten dus verschillende keukenstijlen creëren en de keuken helemaal eigen maken.

Keukenfronten 3D

De keukenkleuren van 2024

In 2024 zijn er een aantal trendkleuren die we al kennen, maar ook een paar opvallende nieuwe kleuren. Kleuren waar je misschien niet direct aan denkt, maar die toch voor prachtige resultaten zorgen. Dit zijn ze:

Zandkleuren

De zandkleuren blijven aankomend jaar populair. Dat snappen we ook goed, hiermee creëer je een zachte en warme uitstraling. Ideaal wanneer je voor een open woonkeuken kiest!

Lichte zandkleuren

Pastel roze

De pastel roze kleur is misschien wel de meest opvallende trendkleur van het aankomende jaar. Vaak wordt bij roze aan een knalroze Barbie keuken gedacht. Maar met deze zachte kleur kun je alle kanten op en een heel stijlvol creëren.

Lichtroze keukens

Jade groen

Ook jade groen gaat aankomend jaar erg populair worden. Deze kleur zullen we vooral terugzien bij de wat meer landelijke en klassieke keukens. Maar je kunt er ook een prachtige moderne keuken mee creëren.

Jade groene keuken

Brons

Nog zo’n opvallende kleur, namelijk brons. Je zult misschien denken dat dit een hele opvallende kleur is. Maar door de juiste combinaties te maken creëer je een hele stijlvolle design keuken

Bronzen fronten

4. Stenen werkbladen

De stenen werkbladen worden steeds populairder. Dit komt door de unieke en luxe uitstraling ervan. Materialen als graniet, composiet en keramiek zijn al langer populair. Maar er is nu ook een nieuw materiaal op de markt, namelijk Dekton. Dekton heeft bijna dezelfde eigenschappen als keramiek, maar is net iets degelijker. Wat het dus een duurzaam materiaal maakt. Een andere ontwikkeling binnen de stenen werkbladen, zijn werkbladen met een ruwe afwerking. Hiermee kies je echt voor de robuuste en natuurlijke uitstraling van natuursteen.

Stenen werkblad

Speelse keukenopstellingen

Waar keukenopstellingen voorheen vooral rechttoe rechtaan waren, is dit het afgelopen jaar erg veranderd. We zagen in 2023 al dat er veel gespeeld werd met dieptes. Zo worden keukenbars steeds vaker op het werkblad geplaatst en zijn bovenkasten minder diep dan de onderkasten. Dit jaar zullen ook de nissen en open kasten erg populair worden. Ook hiermee geef je de keuken een wat speelsere uitstraling en maak je de opstelling helemaal eigen.

Keukenbar op werkblad
Nis in de keuken
Ondiepe keukenkasten
Ronde keuken

6. Kies voor ronde vormen

Ronde vormen zien we al veel terug in het interieur, maar ook bij de keukens gaan we deze trend zien. Op welke manier? Er zijn verschillende fronten verkrijgbaar met een curve, of te wel ronde fronten. Hiermee kun je bijvoorbeeld jouw eiland een ronde vorm geven. Deze trend sluit dus ook aan op de speelse opstellingen.

Maak een vrijblijvende afspraak

Zou je de keukentrends graag in het echt willen bekijken? Plan dan direct een gratis en vrijblijvende afspraak in bij een van onze winkels. Onze keukenopstellingen zijn voorzien van de laatste trends, zo kun je deze dus in het echt bewonderen! Zien we je snel bij een van onze keukenwinkels?

Plan een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder