Kies voor een koffiehoek in jouw keuken

Heb je een ruimte in je keuken, maar weet je niet zo goed wat je met die ruimte moet? Denk bijvoorbeeld aan een hoek in je keuken, waar je niet alles kwijt kunt? Maak dan van deze ruimte een koffiehoek. Een koffiehoek is namelijk een mooie toevoeging aan je keuken. Het is niet alleen praktisch, maar ook nog eens populair en mooi.

Koffiehoek header

Wat is een koffiehoek

De meest praktische plek voor een koffiehoek is toch wel de keuken. Het is niet alleen praktisch maar ook nog eens een mooie toevoeging. Een koffiehoek is eigenlijk een plek in de keuken waar je alle spullen neerzet wat te maken heeft met je koffie. Denk hierbij aan je koffiezetapparaat, je koffiecups of bonen en bijvoorbeeld je suiker. Maar ook je koffiekopjes kun je hierbij neerzetten. Zo heb je in de keuken alles binnen handbereik voor je koffie in je koffiehoek. Je kunt een koffiehoek dus mooi aankleden door middel van planken boven je koffiezetapparaat. Een koffiehoek kan eigenlijk bij elke keukenopstelling gecreëerd worden.

Koffiehoek Nis
Koffiehoek toevoegen

Het toevoegen van een koffiehoek aan jouw keuken

De koffiehoek kan op verschillende plekken in je keuken. Eigenlijk kan het overal waar je ruimte over hebt en een stopcontact hebt. Een stopcontact is namelijk wel handig voor je koffiezetapparaat. Hieronder leggen we een aantal plekken in de keuken uit die geschikt zijn voor een koffiehoek.

Een nis in een kastenwand of kast

Een plek die geschikt is voor een koffiehoek is een nis. Heb je dus een nis in je keuken in bijvoorbeeld een kastenwand of een kast? Dan kun je daar een mooie koffiehoek maken. Je in de nis je koffiezetapparaat neerzetten en de accessoires kwijt in je kasten. De nis is dan gelijk gevuld met je koffiezetapparaat.

Creëer een plek op het werkblad

Op het werkblad zie je vaak een koffiehoek. Iedereen heeft namelijk een werkblad in de keuken waar je een koffiezetapparaat op kwijt kunt. Door een deel van het werkblad te gebruiken kan je een mooie koffiehoek creëren. Zorg dat je dit wel netjes houd. Het kan namelijk wel snel rommelig over.

Inbouw koffiezetapparaat

Wil je graag een strakke koffiehoek? Kies er dan voor om je koffiezetapparaat in te bouwen. Je kunt de kasten naast of boven je inbouw koffiezetapparaat gebruiken voor de andere spullen, zodat je altijd alles binnen handbereik hebt.

De voordelen van een koffiehoek

Een koffiehoek in je keuken heeft meerdere voordelen. Een voordeel is dat een koffiehoek praktisch is. Je hebt namelijk alles bij de hand terwijl je jouw koffie aan het zetten bent. Het is niet alleen praktisch, maar een koffiehoek is ook nog eens heel stijlvol. Het kan je keuken echt afmaken. Heb je een koffiehoek in je keuken en heb je daar stoelen of krukken bij? Dan heb je ook nog eens een koffiehoek waar je rustig je dag kan beginnen. Een koffiehoek in jouw keuken kan je helemaal inrichten zoals je zelf mooi, fijn en praktisch vindt.

Koffiehoek
Koffiehoek kast

Zo maak je van jouw koffiecorner een eyecatcher

Als jij een koffiehoek in jouw keuken maakt, kan je daar een echte eyecatcher van maken. De eyecatcher in jouw keuken. Je kunt de koffiehoek namelijk helemaal inrichten en aankleden zoals je zelf wilt en voor je ziet. Helemaal in de stijl van de keuken. Je kunt de koffiehoek aankleden met bijvoorbeeld mooie planken boven je koffiezetapparaat. Op deze planken kun je mooie planten zetten, die de sfeer van jouw koffiehoek versterken. Maar je kunt ook op deze planken mooie koffiekopjes zetten. Zo kun je van jouw koffiehoek een echte eyecatcher maken in jouw keuken.

Meer informatie over een koffiehoek

Wil je graag meer weten over een koffiehoek in jouw keuken? Of wil je graag weten wat de meest praktische plek in de keuken is voor een koffiehoek? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Onze adviseurs helpen je graag met het vinden van de mooiste plek voor een koffiehoek. Ze kunnen je helpen met het inrichten van een koffiehoek. Wil je dus graag meer advies? Kom gerust eens langs of maak een afspraak.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Keuken met kastenwand

De voordelen van een keuken met een kastenwand

Lees verder

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder