Lichte keukens

Lichte keukens zijn op dit moment heel populair. Je ziet lichte keukens in alle variaties verschijnen. Maar waarom zou je voor een lichte keuken kiezen? Een lichte keuken zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Heb je dus een kleine ruimte, dan is een lichte keuken wat voor jou. In deze blog geven we je tips over het samenstellen van een lichte keuken.

Trend lichte keukens header

Keuze uit verschillende kleuren

Je hebt keuze uit verschillende lichte kleuren, maar welke kleuren vallen nou onder lichte keukens? En welke kleuren passen bij welke opstelling? We lichten verschillende lichte kleuren uit.

Witte keuken

Deze lichte keuken is tijdloos. Een witte keuken kun je dan ook voor vele keukenstijlen gebruiken. Hierdoor dus ook makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen.

Witte keuken

Beige keuken

Met deze lichte keuken creëer je een zachte en minimalistische uitstraling. De beige keuken sluit makkelijk aan op verschillende kleuren en stijlen. Hierdoor is deze kleur ideaal voor een open keuken of woonkeuken.

Beige keuken

Taupe keuken

Een lichte keuken in de kleur taupe heeft een warme uitstraling. Deze kleur heeft verschillende tinten, waardoor je verschillende uitstralingen krijgt. Wil je graag een warme woonkeuken? Kies dan voor deze kleur in je lichte keuken.

Taupe keuken

Lichtgrijs

De kleur grijs kan je op veel verschillende manieren combineren. Hierdoor krijg je een hele andere uitstraling. Je krijgt met deze grijze keuken een warme en sfeervolle ruimte. Grijs is goed te combineren met andere kleuren en materialen.

Licht grijze keuken
Materialen in lichte kleuren

Materialen in lichte kleuren

Bij ons zijn verschillende materialen in lichte kleuren verkrijgbaar. De lichte kleuren zijn in verschillende elementen verkrijgbaar, waardoor je dus een geheel lichte keuken kan creëren. Denk hier bijvoorbeeld aan lichte fronten en een licht werkblad. De materialen die wij aanbieden in lichte kleuren:

  1. Kunststof
  2. Denk hierbij aan composiet, graniet en keramiek.
  3. Marmerlook
  4. Travertin
  5. Betonlook

Lichte werkbladen

Er zijn verschillende lichte materialen waar je uit kunt kiezen als je jouw keuken in het geheel licht wil hebben. Dus ook materialen voor lichte werkbladen. Deze materialen zijn in verschillende kleuren en uitstralingen verkrijgbaar, waardoor je dus een hele mooie lichte keuken kunt creëren. Denk bijvoorbeeld aan een mooi licht werkblad met een kleine ader erin. Hierdoor wordt de uitstraling van je keuken totaal anders dan als je een werkblad neemt die helemaal effen is.

Lichte werkbladen
Keukenfronten in een lichte kleur

De keukenfronten in een lichte kleur

Voor de fronten van je lichte keuken zijn er, net zoals bij de werkbladen, verschillende mogelijkheden en kleuren. Door de fronten en het werkblad met elkaar te combineren kun je een mooie, lichte keuken creëren. Je kunt er ook voor kiezen om geen licht werkblad te nemen, maar een donker werkblad. Je kunt dus met verschillende combinaties verschillende keukenstijlen creëren. Denk bijvoorbeeld aan een lichte front met een donker werkblad, hiermee creëer je een moderne keuken. Wil je graag je keuken in zijn geheel licht hebben? Neem dan een Scandinavische keuken.

De kleur van het apparatuur en de accessoires

Keukenapparatuur is helaas niet in een lichte kleur verkrijgbaar. Net zoals de accenten, denk hierbij aan de spoelbak, kraan en grepen. Je moet dus op zoek naar apparatuur in een kleur die mooi combineert in je lichte keuken. Een mooie combinatie kan bijvoorbeeld mat zwart zijn. Neem dan al je apparatuur en accenten in mat zwart. Vind je dat je apparatuur dan te veel opvalt en wil je graag een lichtere kleur? Ga dan voor RVS of goudkleurig. Dit valt minder op in je lichte keuken, maar combineert wel mooi met elkaar.

Kleur apparatuur

Meer advies over een lichte keuken?

Wil je graag meer te weten komen over een lichte keuken? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Laat je inspireren in onze winkel. Je vindt hier verschillende lichte keukens. Onze adviseurs staan voor je klaar om je meer informatie te geven over de lichte keuken. Maak een vrijblijvende afspraak en de koffie en thee staan voor je klaar.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder