Lichte keukens

Je wilt graag een lichte keuken, maar weet je niet zo goed hoe je deze moet combineren? Welke lichte kleuren van een keuken passen bij welk interieur? Met welke kleuren kan ik deze lichte keuken combineren? Welke kleuren vallen onder een lichte keuken? In deze blog lees je meer over je een lichte keuken kan combineren.

Lichte keuken

Witte keuken

Een witte keuken is tijdloos, hierdoor blijft de keuken dus jarenlang zijn mooie uitstraling houden. De lichte keuken past dan ook in iedere woning en bij ieder interieur. Heb je een kleine keuken? Dan is de witte kleur juist een goede oplossing! Wit weerkaatst namelijk het licht, waardoor de lichte keuken ruimtelijker en groter voelt. Hierdoor oogt de ruimte dus veel groter, wat voor een kleine keuken dus een groot voordeel is. Alleen wordt deze lichte keuken snel onpersoonlijk. Wil je dit niet? Combineer het wit dan met andere kleuren zoals bijvoorbeeld zwart, hierdoor krijgt jouw keuken al gelijk een andere uitstraling. Wit kan je eindeloos combineren met verschillende kleuren of patronen, hierdoor is de witte kleur in de keuken al jaren populair.

Witte keuken
Beige keuken

Beige keuken

Een beige keuken zie je steeds meer. Beige is een kleur die op dit moment steeds populairder wordt. De beige kleur zorgt ervoor dat de keuken wat warmer oogt dan de witte kleur in de keuken. De beige kleur geeft de keuken een zachte, strakke en minimalistische uitstraling, maar de keuken straalt ook gezelligheid uit. Met deze lichte keuken kan je alle kanten op. Je kan met deze lichte keuken bijna elke stijl creëren, want je kan het bijna met alles combineren. Denk bijvoorbeeld aan houtlook of gietijzer. Je kan de beige kleur ook goed combineren met andere kleuren, maar ook met verschillende beige tinten. Denk bijvoorbeeld aan de aardetinten of pastelkleuren. Hierdoor kan je echt alle kanten op met deze lichte kleur en geeft je dus veel mogelijkheden. Door de natuurlijke uitstraling van beige kun je deze kleur ook goed combineren met verschillende soorten werkbladen.

Greige keuken

Greige is een kleur die je tegenwoordig steeds meer gaat zien en populairder wordt in verschillende keukenstijlen. Het is een mix tussen de kleuren lichtgrijs en beige. Deze kleur past bij elke woonstijl en is daarom ook heel geschikt als kleur voor een keuken. De kleur greige heeft een frisse, zachte en strakke uitstraling. Een greige keuken geeft je ook een warm gevoel, hierdoor zorgt de kleur ervoor dat je graag in je keuken bent. De kleur greige is mooi te combineren met de kleuren zwart, goudkleur en beige. Voeg dus mooie goudkleurige of zwarte accenten toe in je keuken. Hierdoor valt de greige kleur van je keuken nog iets meer op.

Greige keuken
Samenstelling lichte keuken

Crème keuken

De crème keuken kleur is een kleur die tussen wit en beige in zit. De crème keuken geeft een zachte en moderne uitstraling. De kleur crème past bij elk interieur, waardoor deze kleur dus ook goed in je keuken past. De kleur crème kan je combineren met veel verschillende soorten kleuren en materialen. De kleuren zwart, wit en houtkleur zijn heel mooi met crème. Zo is er dus ook veel keuze in de kleuren van het werkblad. Kies je bijvoorbeeld voor een crèmekleurige keuken dan kan je ook veel soorten kleuren accessoires aan jouw keuken toevoegen.

Samenstelling

Je kan bijna alle lichte kleuren eindeloos combineren. Denk bijvoorbeeld aan een zwart-witte keuken. Denk hierbij aan een witte keuken met een zwart werkblad, zwarte apparatuur en zwarte accessoires. Hierbij kan je eventueel ook nog houtkleurige accessoires toevoegen. Zo kan een beige keuken heel mooi gecombineerd worden met marmerlook of met wit gecombineerd worden. Voeg hier andere tinten beige of zwarte accessoires toe die je keuken helemaal afmaken. Denk bij het samenstellen van kleuren in je lichte keuken niet alleen aan de keuken zelf en de toebehoren. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de vloer of aan de kleur op de muren. Denk bijvoorbeeld aan een lichte keuken met een houtkleurige vloer. Dat zorgt ervoor dat je keuken in het geheel warmer oogt. Ook doen accessoires in een lichte keuken heel erg veel. Heb je een lichte keuken en voeg je daar zwarte, goudkleurige of houten accessoires aan toe, maakt dat je keuken ook al eens stuk warmer.

Plan een vrijblijvende afspraak

Wil jij graag meer informatie over lichte keukens? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. We bieden daar verschillende lichte keukenopstellingen, waardoor je in alle rust kunt rondkijken en je laten inspireren. Onze adviseurs helpen je natuurlijk ook graag. Zij voorzien je van advies en maken een gratis 3D-ontwerp voor je. Zo kun je precies zien hoe jouw lichte droomkeuken er in het echt uit zou komen te zien. Door een vrijblijvende afspraak te maken weet je zeker dat een van onze adviseurs alle tijd voor je heeft. Zien we je snel?

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

De perfecte keukenindeling (1)

De perfecte keukenindeling

Lees verder

Keuken met of zonder bovenkast

Keuken met of zonder bovenkastjes: alle opties op een rijtje

Lees verder

Bijkeuken Inrichten 1

De perfecte bijkeuken inrichten

Lees verder

Keukentrends van 2024

De keukentrends van 2024

Lees verder