Tips om je keuken af te stylen

Eindelijk is het zover: jouw nieuwe keuken is geplaatst. Nu kan het leukste werk beginnen, namelijk de styling van je nieuwe keuken. Maar waar moet je nu eigenlijk beginnen? Welke accessoires zijn een mooie toevoeging, maar ook gelijk handig? In deze blog geven we je daarom 5 tips voor de styling van je keuken.

Keuken afstylen header

1. Wat mist er in de keuken

Het afstylen van de keuken kan pas beginnen als je keuken helemaal geplaatst is. Je kan dan pas echt zien waar je keuken nog wat kaal is en waar je keuken dus nog wat aankleding kan gebruiken. Bekijk de keuken dus even goed voordat je begint met het aankleden van je keuken. Bedenk ook welke kleuren en materialen je nog mist in je keuken en welke accessoires bij jouw keukenstijl passen. Heb je dat allemaal inzichtelijk? Dan kan je accessoires gaan shoppen en beginnen met de styling van je keuken.

Wat mist er in de keuken
Functionele accessoires

2. Kies voor functioneel 

Je hebt accessoires voor in de keuken die er niet alleen leuk uitzien, maar ze kunnen ook nog een functie hebben in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan eetbare accessoires, zoals potjes met kruiden. Je hebt namelijk al snel keukengerei en andere praktische producten in jouw keuken staan. Deze producten hebben veel invloed op de uitstraling van je keuken. Je wilt dus ook graag dat deze producten er mooi uitzien. Als je jouw keuken dus gaat afstylen, denk dan ook aan accessoires die functioneel zijn, zoals kruidenpotjes. Shop deze producten dan ook als eerste. De rest van de accessoires kan je hier op afstemmen, waardoor je keuken een mooi geheel wordt.

3. Eetbare accessoires

Accessoires hebben veel invloed op de uitstraling van je keuken. Er zijn dan ook veel verschillende soorten accessoires waar je jouw keuken mee kunt afstylen. Bedenk wel goed welke accessoires je wel in je keuken wilt hebben. Je wilt namelijk niet heel je keuken vol hebben staan met accessoires die allemaal geen functie hebben in de keuken. Denk dus bij het aankleden van je nieuwe keuken aan accessoires die eetbaar zijn. Een paar voorbeelden van eetbare accessoires zijn:

  • Peper
  • Zout
  • Verschillende soorten olie
  • Verschillende soorten kruiden
  • Kruidenplanten
Eetbare accessoires
Planten

4. Planten zijn altijd goed

Wil je jouw keuken wat extra sfeer geven? Ga dan voor planten in de keuken. Heb je bijvoorbeeld een hoek in de keuken die leeg is en je weet niet zo goed wat je daar mee aan moet? Kies er dan voor om in die hoek een mooie kamerplant neer te zetten. Planten in je keuken zorgen namelijk voor warmte in je keuken en geven je keuken sfeer. Heb je nou geen plek voor een mooie kamerplant, maar wil je wel graag een plant in je keuken? Kies er dan voor om wat kruiden planten in je keuken te zetten. De kruidenplanten kun je gebruiken tijdens het koken en die kleden gelijk je keuken aan.

5. Vergeet de wanden niet 

Wat vaak vergeten wordt tijdens het afstylen van de keuken, zijn de wanden. Bekijk jouw keuken even goed of de wanden niet te kaal zijn. Je kunt bijvoorbeeld kunst aan de wand hangen in je keuken en stijl je hiermee je keuken helemaal af. Wil je wel accessoires in je keuken toevoegen, maar wil je graag je werkblad leeg houden? Dan is het een optie om wandplanken op de wand te hangen. Op deze planken kun je leuke accessoires zetten en is je wand toch gevuld. Je kunt je keuken dus mooi afstylen zonder dat je jouw werkblad vol hebt staan.

Wanden stylen

Meer advies voor het afstylen van je keuken?

Wil jij graag meer inspiratie opdoen voor het af stylen van jouw keuken? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Bij ons vind je keukens die allemaal op een andere manier zijn aangekleed. Ook staan onze adviseurs voor je klaar om je advies te geven over het afstylen van je keuken. Wil je graag advies van onze adviseurs? Maak dan een vrijblijvende afspraak en de koffie of thee staat voor je klaar.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder