Wat gaat er vooraf aan de keukenmontage

Wil je een nieuwe keuken kopen, maar weet je niet zo goed wat nou bij een keukenverbouwing hoort? Je keuken verbouwen is geen klein klusje en er komt veel bij kijken. Voornamelijk bij het monteren van de keuken, maar ook voordat de montage kan beginnen, moet er ook nog veel gedaan worden. Zoals het demonteren van je oude keuken. In deze blog leggen we uit wat er nou voorafgaat aan de keukenmontage en kunnen jullie je alvast voorbereiden.

Keukenmontage header

De ruimte inmeten

Als jij je nieuwe keuken helemaal hebt samengesteld, kan het wachten voor jou beginnen. Bij Kitchen4All willen we namelijk dat de complete keuken perfect in de ruimte past. Daarom komt een van onze monteurs of zelfs de adviseur zelf de ruimte inmeten. Dit doen we zodat we zeker weten dat alles wat je wilt ook kan. De materialen voor jouw keuken kunnen dan worden besteld in de maten die we zelf hebben opgemeten. Daarmee zorgen we ervoor dat er eigenlijk niets mis kan gaan bij de montage van jouw nieuwe keuken.

Inmeten keuken
Demonteren oude keuken

Demonteren van de oude keuken

Bij het demonteren van de oude keuken moet je aan verschillende zaken denken, het is namelijk secuur werk. Het is belangrijk dat je niet zomaar begint met slopen en dat er wel een plan achter het demonteren van je keuken zit. Je moet rekening houden met leidingen die er zitten en dat ze afgesloten zijn. Het kan zijn dat je deze leidingen weer moet gebruiken voor je nieuwe keuken. Ga je de oude keuken zelf demonteren? Dan hebben wij een stappenplan voor jullie gemaakt, omdat je met verschillende zaken rekening moet houden:

  1. Zorg dat het gas, water en elektra overal afgesloten is.
  2. Verwijder de fronten
  3. Haal de inbouwapparatuur eruit
  4. Demonteer de spoelbak en de kraan
  5. Verwijder het werkblad.
  6. Demonteer de kasten.

Waar moet je rekening mee houden tijdens het demonteren

Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het demonteren van je oude keuken. We hebben hierboven natuurlijk al de belangrijkste dingen genoemd, maar je hebt ook nog dingen waar je niet zo snel aan denkt. Denk bijvoorbeeld aan het afdekken van de vloer. Als je jouw oude vloer wilt houden is het namelijk handig om deze af te dekken om beschadigingen te voorkomen. Heb je jouw oude keuken verkocht? Dan is het ook belangrijk dat je die delen gaat inpakken. Als je dit namelijk niet doet, dan krijg je snel beschadigingen en dat wil je natuurlijk niet als je de delen van je keuken hebt verkocht.

Voorbereidende werkzaamheden

Als je een nieuwe keuken neemt, kan het zijn dat er bepaalde dingen vervangen moeten worden, omdat het verouderd is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leidingwerk. Het kan zijn dat het verouderd is en hierdoor nieuwe leidingen moeten komen, maar het kan ook zijn dat de keukenopstelling anders wordt. Als dit het geval is, moeten leidingen vaak verplaatst worden. Het is dus handig om hier vooraf rekening mee te houden. We hebben een paar punten voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten.

Meterkast

Het kan voorkomen dat bij je oude keuken te veel nog op één groep zat. Dit moet verholpen worden, want dit kan namelijk voor kortsluiting zorgen. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Het is dan ook handig om even een elektricien naar je meterkast te laten kijken. De elektricien kan namelijk het probleem oplossen door nieuwe bedradingen aan te leggen of eventueel een nieuwe meterkast te plaatsen.

Leidingen

Kijk altijd even naar je leidingen, ook als de indeling van je nieuwe keuken hetzelfde is als de oude keuken. Het kan namelijk zijn dat deze leidingen verouderd zijn en vervangen moeten worden. Heb je de indeling van je keuken wel veranderd? Dan kan het zijn dat er opnieuw leidingen aangelegd moeten worden.

Muren laten stucen

Als de oude keuken gedemonteerd is, kan het zijn dat je muren beschadigd zijn. Als je nieuwe leidingen en nieuwe elektronica hebt laten leggen zijn de muren zeker weten beschadigd. En je wilt straks bij jouw nieuwe keuken wel mooie gladde wanden. Het is dan ook geen overbodige luxe als je van tevoren alvast een stukadoor regelt, die voor jou de wanden weer mooi glad maakt.

Voorbereidende werkzaamheden
Demonteren

Zorg voor een schone ruimte

Jouw oude keuken is gedemonteerd en de montage van jouw nieuwe keuken is ingepland. Het enige wat jij dan nog moet doen is zorgen dat de ruimte van jouw keuken schoonmaakt. De keuken moet voor de montage namelijk schoon en netjes zijn voor de monteur. Zorg ervoor dat er in de keuken geen afval meer ligt bij het demonteren van je oude keuken. Een schone ruimte zorgt er namelijk voor dat de monteur goed aan het werk kan. En je wilt natuurlijk dat de montage van jouw nieuwe keuken goed gebeurt.

Tijd voor de montage

Bij Kitchen4All willen we je graag compleet ontzorgen. Bij Kitchen4All werken wij dan ook samen met ervaren monteurs, die bij jou de keuken komen monteren. De monteurs zorgen ervoor dat jouw keuken goed wordt gemonteerd, zodat jij heerlijk kan gaan genieten van jouw nieuwe keuken. Wordt de montage van jouw nieuwe keuken gedaan? Dan is het altijd fijn voor onze monteurs dat er een kopje koffie aangeboden wordt. Ze werken er immers hard aan om jouw keuken op tijd af te krijgen. Na de montage kun je heerlijk gaan genieten van jouw nieuwe keuken.

Meer informatie over de montage?

Wil jij graag hulp bij het monteren van jouw nieuwe keuken? Of heb je nog andere vragen over het demonteren van je oude keuken? Kom dan eens langs bij een van onze winkels en onze adviseurs staan voor je klaar. Ze helpen je graag met het samenstellen van je nieuwe keuken. Ben je benieuwd naar het advies van onze adviseurs? Maak dan een vrijblijvende afspraak.

Maak een afspraak

Tijd voor montage

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Koffiehoek

Kies voor een koffiehoek in jouw keuken

Lees verder

Keuken met kastenwand

De voordelen van een keuken met een kastenwand

Lees verder

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder