Pvc-vloeren

De vloer kan een keuken helemaal afmaken. Wanneer je een nieuwe keuken gaat uitzoeken is het daarom goed om te bedenken of de huidige keukenvloer nog wel bij jouw nieuwe keuken past. Of misschien is het wel noodzakelijk dat de keukenvloer vervangen wordt. Om je volledig te ontzorgen vind je bij Kitchen4All daarom een ruim assortiment aan pvc-vloeren. Zo kun je jouw nieuwe keuken helemaal compleet maken.

Pvc-vloeren Kitchen4All

De perfecte pvc-vloer voor jouw keuken

De vloeren die we bij Kitchen4All aanbieden zijn van pvc. Dit zijn kunststof parketvloeren die gemaakt worden van verschillende lagen pvc. Pvc is een afkorting van polyvinylchloride; een goedkope en bovendien makkelijke stof om te verwerken. Daarom wordt pvc gezien als een duurzaam alternatief voor laminaat, parket en natuursteen. Anders dan bij laminaat is pvc namelijk in allerlei kleuren, prints en stijlen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen een houtlook visgraatvloer, maar ook voor betonlook of natuursteenlook tegels. Er is dus altijd wel een pvc-vloer die bij jouw stijl en smaak past.

Visgraat pvc-vloer

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz
Houtlook pvc-vloer

Soorten pvc-vloeren

Naast dat we allerlei verschillende stijlen pvc aanbieden, zijn er ook twee verschillende soorten pvc verkrijgbaar.

1. Klik pvc
De klikvariant werkt hetzelfde als kliklaminaat. De pvc-delen zijn zo ontworpen dat je ze gemakkelijk aan elkaar kunt klikken wanneer je de vloer legt. 

2. Plak pvc
De plakvariant wordt aan de onder vloer gelijmd. Hierdoor moet de ondervloer strak en glad zijn. Daarom wordt de vloer eronder eerst geëgaliseerd met egaline. 

Beide soorten pvc-vloeren bieden dezelfde kwaliteit en stevigheid. Het verschil tussen beide vloeren zit vooral in het leggen van de vloer. Klik-pvc is in de aankoop wat duurder, maar eenvoudiger zelf te leggen. Plak-pvc is in aanschaf wat voordeliger, maar het leggen ervan moet vaak gedaan worden door een monteur.

De voordelen van pvc

Een pvc-vloer kent vele voordelen en is dan ook ideaal voor een keuken. We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

 1. Zeer stevig: pvc is een zeer stevig materiaal waardoor het niet snel beschadigd. In een keuken wil je nog weleens wat laten vallen, waardoor een pvc-vloer uitkomst biedt.
 2. Voor iedere stijl: omdat pvc in allerlei stijlen en variaties verkrijgbaar is, is er voor iedere keukenstijl wel een passende vloer.
 3. Makkelijk te onderhouden: pvc is van kunststof en heeft hierdoor relatief weinig onderhoud nodig. Wel zo fijn!
Betonlook pvc-vloer
Grijze pvc-vloer

Eerst de keuken of eerst de vloer?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken wordt dus vaak ook de vloer vervangen. Maar plaatst je eerst de keuken of laat je eerst de vloer leggen? Het antwoord daarop is dat het beide mogelijk is. Wanneer je de vloer graag door wil laten lopen onder de keuken, zal je eerst de vloer moeten laten leggen. We adviseren dan wel om het grootste gedeelte ervan af te dekken wanneer de keuken geplaatst wordt. Dit voorkomt namelijk beschadigingen. Als je het niet noodzakelijk vindt om de vloer ook onder de keuken te laten plaatsen, kan dit ook gedaan worden nadat de keuken gemonteerd wordt.

Jouw pvc-vloer onderhouden

Pvc-vloeren hebben dus weinig onderhoud nodig. De vloeren beschikken namelijk over een beschermlaag waardoor je de vloer bijvoorbeeld niet hoeft te schuren of waxen. Je kunt de vloer eenvoudig schoonhouden door te stofzuigen en te dweilen. Het stofzuigen voorkomt bovendien krassen die ontstaan door loszittend vuil. Daarnaast hebben we nog wat tips om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden:

 • Plaats vilt onder poten van stoelen en tafels
 • Verschuif geen zware meubels of andere voorwerpen over de vloer
 • Neem gemorste en overtollige vloeistoffen direct af
 • Kies een goed onderhoudsmiddel (onze adviseurs helpen je hier graag mee)
 • Schaf een goede loopmat aan voor bij de voordeur, zo loop je zo min mogelijk loszittend vuil naar binnen.
Pvc-vloer onderhouden

Onderhoud

PVC voeren zijn onderhoudsarm en hygiënisch, hoe dat? De meeste PVC vloeren beschikken over een bescherm laag die het onderhoud beperkt tot stofzuigen en bij tijd en wijle dweilen. Ook heeft je PVC vloer geen zware, dure wax- of schuurbeurt nodig. Door regelmatig te stofzuigen voorkom je ook krassen door loszittend vuil.

Om de vloer zo lang mogelijk mee te laten gaan, raden we het volgende aan:

 • Plaats vilt onder poten van stoelen en tafels
 • Verschuif geen zware meubels of andere voorwerpen over de vloer
 • Neem gemorste en overtollige vloeistoffen direct af
 • Kies een goed onderhoudsmiddel (onze adviseurs helpen je hier graag mee)
 • Schaf een goede schoonloopmat aan bij de voordeur om zo min mogelijk loszittend vuil mee naar binnen te nemen

PVC vloeren bij Kitchen4All

Is een PVC vloer echt wat voor jou? Kom dan langs bij een van onze winkels en bekijk samen met onze adviseurs alle mogelijkheden. Onze adviseurs kunnen al jouw vragen beantwoorden en weten precies welke vloer het beste past in jouw huis. Neem contact op met een van onze winkels of maak hier direct een afspraak.