U-vormige keuken kopen

U-keukens

Ben je op zoek naar een nieuwe keukenopstelling die je veel werk- en opbergruimte biedt? Kijk dan eens naar een U-vormige keuken. Met deze opstelling weet je zeker dat je al je spullen kunt opbergen en alle ruimte hebt om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Zou je meer willen weten over U-vormige keukens? Lees dan snel verder, wij vertellen je er alles over!

Wat is een U-vormige keuken?

Een U-vormige keuken heeft, de naam zegt het al, de vorm van een U. Deze keukens bestaan uit drie zijdes welke vaak met elkaar verbonden zijn. Doordat deze keukens drie zijdes hebben ontstaat dus die grote hoeveelheid opberg- en werkruimte. Je kunt deze keukenopstelling op verschillende manieren indelen, zo hoeven de drie delen niet aan elkaar vast te zitten. Ook de lengtes van de delen kunnen variëren en kun je aanpassen aan jouw wensen en de ruimte. Wel is het een relatief grote opstelling, dus bekijk van tevoren goed of deze bij jouw ruimte past.

De mogelijkheden van deze keukenopstelling

Een U-vormige keuken biedt verschillende mogelijkheden. Zo kun je er dus voor kiezen om een aantal of alle delen los van elkaar te plaatsen. De delen kun je tegen de wand plaatsen of los in de ruimte. Bij de delen die je tegen de wand plaatst, kun je ook variëren met de bovenkasten. Zo kun je er dus ook voor kiezen om van een van de delen een kastenwand te maken, waarmee je dus ook veel opbergruimte creëert. Een andere populaire mogelijkheid is om te kiezen voor een keuken met U-vorm en een kookeiland of een keukenbar. Hiermee maak je direct van jouw U-vormige keuken een woonkeuken. Een U-vormige keuken is dus een hele veelzijdige keukenopstelling!

Moderne U-keuken

Bekijk onze opgeleverde U-vormige keukens

Naar overzicht

U-vormige keuken

U-keuken met raam

Wanneer je kiest voor een U-keuken, heb je vaak ook te maken met een raam. De meeste keukens zijn namelijk voorzien van een raam. Dat zorgt ervoor dat je lichtinval in de ruimte hebt, wat natuurlijk fijn is. Maar je moet wel rekening houden met de indeling van de keuken wanneer deze een raam heeft. Zo is het bijvoorbeeld niet handig als de kraan voor het raam zit, want dan kan het raam niet meer open. Als je daarom voor een U-keuken met raam kiest, kun je het beste alleen werkblad met kasten onder het raam plaatsen. Zo weet je zeker dat er niets in de weg zit.

Voeg een kastenwand toe aan jouw U-keuken

Een van de mogelijkheden is dus een U-vormige keuken met kastenwand. Natuurlijk biedt een kastenwand extra opbergruimte, maar het brengt nog meer voordelen met zich mee. Zo kun je namelijk apparatuur zoals de koelkast en vriezer laten inbouwen en voorzien van een paneeldeur. Je kunt dan kiezen voor een hoge koel-vriescombinatie die netjes weggewerkt is. Ook de oven en/of magnetron kun je in de kastenwand op ooghoogte laten plaatsen. Zo hoef je nooit meer te bukken om je gerechten uit de oven te halen, ideaal! En natuurlijk is een kastenwand ook een moderne en luxe toevoeging aan je keuken.

Het samenstellen van jouw keuken

Je stelt natuurlijk niet iedere dag een nieuwe keuken samen. Dit kan dus best een lastig proces zijn. Nadat je de keukenopstelling hebt bepaald, adviseren we om te beginnen met het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Deze combinatie bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer en uitstraling van jouw nieuwe keuken. Je kunt bij een U-vormige keuken voor een soort front kiezen, of meerdere kleuren en/of materialen met elkaar combineren. Net wat jij mooi vindt! Als je deze combinatie hebt uitgekozen kun je de accenten en de kleuren ervan erbij zoeken. Dit zijn de spoelbak, kraan en eventuele grepen. We zien vaak dat deze drie elementen dezelfde kleur hebben, zo creëer je namelijk rust in de ruimte. Als laatste voeg je de apparatuur toe aan je keuken. Hierbij kijk je natuurlijk naar de functionaliteit van de verschillende apparaten, maar ook naar het design. Want je wil natuurlijk wel dat dit bij de rest van de keuken past.

Zwart witte u-keuken
Samenstellen u-keuken

Kies voor de keukenstijl die bij je past

Als je kiest voor een U-vormige keuken passen daar vrijwel alle keukenstijlen bij. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een moderne keuken door te kiezen voor beige fronten, een donker blad en mat zwarte accenten. Of kies juist voor een hele andere stijl dan een retro keuken. Deze kun je creëren door lichtblauwe fronten te combineren met een houtlook werkblad en een vrijstaand fornuis. Ga jij liever voor luxe? Kies dan voor beige fronten, een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten. De mogelijkheden zijn dus vrijwel eindeloos! Zou je graag wat hulp willen bij het kiezen van de juiste keukenstijl? Breng dan snel een bezoek aan een van onze keukenwinkels en laat je adviseren.

De laatste keukentrends voor jouw U-keuken

Er zijn in 2024 verschillende keukentrends die je perfect kunt toepassen op een U-keuken. Maak van jouw U-keuken bijvoorbeeld een speels geheel door de delen los van elkaar te plaatsen of door een keukenbar toe te voegen aan het geheel. Speelse en unieke opstellingen zijn namelijk helemaal in trek dit jaar. Daarnaast zien we dat er veel gecombineerd wordt met verschillende kleuren en materialen. Je kunt het ene deel van de keuken voorzien van een andere kleur of materiaal en zo deze trend toepassen. Hou je wel van een keuken met een natuurlijke touch? Dan heb je geluk! Want ook stenen werkbladen zijn momenteel heel trendy.

Keukentrends voor een U-keuken

Onze verschillende U-keukens

U-vormige keuken inspiratie

Heb je al een idee over hoe jouw nieuwe U-vormige keuken moet worden? Of zou je liever eerst in alle rust wat meer inspiratie opdoen voor jouw keuken met U-opstelling? Je vindt op onze website veel U-vormige keuken inspiratie. Zo kun je ontdekken welke stijl het beste bij jou en je keuken past. Iedereen heeft immers andere wensen. Daarom zijn al onze keukens maatwerk, zo is er altijd wel een keuken die bij je past. Wil je liever in de winkel rondkijken en je laten inspireren? Dan ben je van harte welkom! Je vindt daar een ruim assortiment aan keukens met verschillende kleuren, materialen, stijlen en opstellingen. Zien we je snel?

Direct de scherpste prijs

We bieden bij Kitchen4All keukens voor iedereen aan, daarom hebben we keukens in alle stijlen en voor alle budgetten. Er is dus altijd wel een keuken die helemaal bij jou en je ruimte past! Heb jij jouw U-vormige droomkeuken uitgezocht? Dan maakt een van onze adviseurs een offerte voor je op en bieden je daarin direct de scherpste prijs aan. Dus geen gedoe, onderhandelingen of kleine lettertjes, maar een eerlijke en transparante prijsopgave. Daarnaast bieden we je voldoende bedenktijd zodat jij rustig kunt nadenken over je nieuwe keuken. Want wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent!

Ontvang persoonlijk advies bij Kitchen4All

Ben je er nog niet over uit of een U-vormige keuken de geschikte keukenopstelling voor jou en je ruimte is? Of zou je graag wat meer informatie willen ontvangen? Maak dan eens een afspraak bij een van onze Kitchen4All winkels. Onze betrokken en deskundige adviseurs staan daar namelijk voor je klaar. “Zoveel mensen, zoveel wensen”. Daarom beginnen we altijd met het leren kennen van onze klanten tijdens een korte kennismaking. Aan de hand daarvan voorzien onze adviseurs je van advies over het inrichten van je complete keuken en maken een 3D-ontwerp van jouw nieuwe keuken. We gaan samen jouw nieuwe droomkeuken samenstellen.

Plan jouw gratis adviesgesprek