Nostalgische keukens

Gezelligheid, warmte, sfeer en beleving, dat is waar nostalgische keukens bekend om staan. Deze keukens doen je denken aan de tijd waarin jouw grootmoeder in de keuken stond om de lekkerste gerechten klaar te maken. Je vindt in een nostalgische keuken warme houtsoorten, robuuste fornuizen en authentieke elementen zoals gietijzeren knoppen. Nostalgische keukens zijn dus de perfecte basis voor een thuisgevoel. Ben je benieuwd naar deze keukenstijl? Lees dan snel verder.

Wat is een nostalgische keuken?

De authentieke en warme uitstraling van deze ruimtes is het belangrijkste kenmerk van deze keukenstijl. Dat betekent niet dat deze keukens heel ouderwets zijn. Door voor nostalgische kleuren te kiezen en deze te combineren met modernere materialen, behoud je gewoon die nostalgische uitstraling. Zo zijn de fronten vaak van kunststof en is het werkblad van houtlook. Je kunt daardoor ook gewoon voor moderne keukenapparatuur kiezen. Er zijn namelijk verschillende apparaten met een wat klassieker design, wat dus goed bij deze keukenstijl past.

Nostalgische keuken materialen

Het belangrijkste materiaal in een nostalgische keuken is hout(look). Dit materiaal komt in vele nostalgische keukens voor. Je kunt kiezen voor massief houten fronten, waarmee je een wat robuustere nostalgische keuken creëert. Of kies voor een houtlook werkblad en combineer dit met een andere kleur fronten. Andere materialen die veel voorkomen zijn graniet, keramiek en composiet, welke voor de werkbladen gekozen worden. Hiermee weet je zeker dat je jouw nostalgische keuken helemaal afmaakt.

Nostalgische landelijke keuken
Nostalgische keuken

Kleuren in een nostalgische keuken

Waar bij sommige keukenstijlen vooral voor ingetogen kleuren wordt gekozen, zie je bij nostalgische keukens ook meer opvallende kleuren. Een lichtgroene of lichtblauwe keuken komt namelijk regelmatig voor bij deze keukenstijl. Maar je kunt ook voor een wat rustigere kleur kiezen, want ook wit en crème passen prachtig bij deze keukenstijl. Het werkblad heeft daarentegen vaak wel een donkere kleur. Er wordt veel gekozen voor composiet of graniet in een donkere kleur. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor een donker kunststoffen werkblad kiezen!

Een nostalgische keuken samenstellen

Je stelt natuurlijk niet iedere dag een nieuwe keuken samen. Bedenk van tevoren alvast wat je heel mooi vindt en wat je wat minder mooi vindt. Dat scheelt in de winkel alweer wat keuzes maken. In de winkel starten we vaak met het uitzoeken van de fronten en het werkblad, dit zijn immers de belangrijkste elementen van een keuken. Bij een nostalgische keuken zie je vaak de keuze voor hout(look) fronten welke gecombineerd worden met een donker werkblad. Of ga voor witte fronten met een raamoptiek en een houtlook werkblad. Nadat je deze combinatie hebt uitgekozen kun je de accenten (de spoelbak, kraan en grepen) uitzoeken. Vaak zijn deze goudkleurig of van rvs, deze kleuren passen het beste bij de nostalgische stijl.

Laat je inspireren door onze binnenkijkers

Bekijk ze hier

Combineren nostalgische keuken

Wil jij helemaal je eigen keukenstijl creëren? Kies dan niet voor een keukenstijl, maar maak een combinatie van verschillende keukenstijlen. Nu kun je niet alle stijlen met elkaar combineren. Zo gaat een nostalgische keuken wat minder goed samen met tijdloze of moderne elementen. Maar de combinatie van nostalgisch en klassiek werkt dan wel weer heel goed. Kies bijvoorbeeld voor witte fronten met een raamoptiek, een donker werkblad en klassieke kranen. Of ga voor een nostalgische keuken met robuuste elementen. Je kunt dit creëren door massief eiken fronten met een composieten werkblad en rvs-accenten te combineren. Wil je graag wat meer inspiratie opdoen voor jouw keukenstijl? Breng dan eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels.

Nostalgisch en modern
Nostalgische keuken met eiland

Nostalgische keukens kopen bij Kitchen4All

Wanneer je een goede hulp zoekt om jouw keuken om te toveren tot een heerlijke plek, waar je samenkomt met familie, je heerlijk kunt koken en relaxt je dag kunt starten en eindigen dan ben je bij ons helemaal op de juiste plek. Wij zijn hartstikke trots op onze 9 als beoordeling van onze klanten op Qasa.nl en we willen jou minstens zo blij maken. Wij snappen het belang van een fijne keuken en willen samen met jou tot een perfect ontwerp komen binnen de gestelde kaders. De kwaliteit van onze keukens garanderen wij door alleen maar met topmerken samen te werken zoals ETNA, ATAG, Bosch, Siemens, Pelgrim, Quooker en Nobilia. De keuken wordt altijd gratis bij je thuisbezorgd en mocht het nodig zijn kunnen we je ook helpen met het demonteren van de oude keuken. Jouw vaste adviseur bij Kitchen4All helpt je het gehele traject waardoor jij optimaal kunt genieten van het ontwerpen, kopen en installeren van de nieuwe keuken, zonder dat hier stress bij komt kijken. Zien we je snel?